Струва ли си да чакам брак

• 6 314
  • 126
  •   1
Отговори
# 45
Как да е сигурен в нея.
Потвърдило му се е.

Да, поне с ултиматума.
Утре ако за всичко поставя ултиматум, особено и с трето дете, няма да му е лесно.

# 46
Оправдавате го, а той си получава редовен секс от жена, която дори няма волята да си спази ултиматума Simple Smile

не съм сигурен в теб, че ще приемеш детето ми
Ами да си гледа детето, вместо да ходи по фусти. Особено пък грешните фусти, със семейните ценности.

# 47
Интересно е да се знае какво точно има предвид мъжът, като казва "не съм сигурен в теб".

Авторке, би ли пояснила?
Защото би могло да означава много неща - не съм сигурен в теб, че си способна да работиш и печелиш (примерно, а очакваш моята помощ), не съм сигурен в теб, че ще приемеш детето ми или не съм сигурен в теб поради някаква друга причина.

Започни оттам, ако искаш да имаш отговори. Понякога във форума се дават и разумни съвети.

Не чакай пояснения от авторката.
Пестелива е, видно е и от другите и теми.
Иначе тоя срок от месец той го е поискал.
Иначе не е прав и той. Какъв мъж ще си, щом не държиш на думата си.
Минал месеца, ми продумай нещо на тая жена.
Явно само на "семейни" начала му е изгодно.
За да живее с нея има изгода, но не я обича, че да се ожени за нея. Ако я обичаше, нямаше да я има темата.

Една колежка имах така преди 15 години някъде  си спореха, тя искаше брак, той се оказа, че не. Ама уж и обеща,  та заживяха заедно. А тя ясно му била казала очакванията си за брак, щом искал да живеят заедно. След време зачекнала темата, скарали се. Казал, че бил против брака, той нищо не значел.  Тя пък му казала- ми като не значи нищо, значи не би трябвало да ти пука ако го сключим. Пак няма да ти пречи. Отделно му припомнила какви и ги говорил.
Ядосана беше много, дойде бясна да спи при мен за една нощ. Било голям скандал. После докато хубостника бил на работа си събра нещата и отиде в роднини. Онзи после почнал извинения, моления, ама на нея и беше станало много тъпо и обидно. Защото това не е нещо насила. И му го казала, като не искал, дотук. Не можел да и губи времето, нито да я заблуждава.
Иначе след време пак се събрали, че и брак сключили. Помирили са се явно.
Та авторке може да опиташ. Напусни го, ако държи на теб ще търчи след теб, ако не - пак печелиш. Отърваваш се от човек, който не му пука за теб.
Айде, стиска ли ти?

# 48
Само, че в случая на приятелката става въпрос за първи брак и надали вече да налични две деца и заявка за трето.

# 49
Няма значение първо, втори, пети или 1 или 2 деца.
И ако имат намерение за деца, как по-дяволите ще планира да бременее от мъж, който не стига че брак не и предлага, ми и довери и вика,че и нямал.
Grinning

# 50
И как точно няма значение?
Едно е да трябва да издържа едно и съвсем друго три деца, от които едното не е негово.
И защо, той дете има.
За след време и наследство няма смисъл да говорим след като отсега нямало значение броя на децата.

# 51
В първия пост не пише нищо за трето дете.
Второ, след като си живее с нея вече какво значение има. Не е насилен, нали?
Значи се е съгласил.
Щом живеят и тя поема разходи и грижи и за неговото, то и той е длъжен.

# 52
Тя казва, че иска брак и дете.

# 53
Здравейте. На 27г съм. Имам партньор от година и двамата имаме по едно дете от предишен брак.
Живеем заедно.Аз искам дете и църковен брак, той не е готов и не е сигурен в мен. Искаше време от месец, пожелано от него, за да мисли. След като измина срока аз още отговор нямам, отказва и да се разделим. Струва ли си да го чакам още....

Цитирам първият пост. Авторката иска и дете и брак.

# 54
Оправдавате го, а той си получава редовен секс от жена, която дори няма волята да си спази ултиматума Simple Smile

не съм сигурен в теб, че ще приемеш детето ми
Ами да си гледа детето, вместо да ходи по фусти. Особено пък грешните фусти, със семейните ценности.

Нарцùса, аз не го оправдавам.
Казах, че не знаем причината защо не е сигурен в нея. Това не означава, че тя трябва да му е сексуално под ръка + домашна помощница.
Но е важно да знае защо не е сигурен в нея. И в какво най-вече. И дали е основателно.

За детето беше само пример. Има жени, които се дразнят от детето на партньора си, но за своето държат новият партньор да се грижи като за свое.

Елора е също права. Да се разберат, да се изяснят и ако не стане, кой откъдето е.
Ултиматум е като изнудване.
По-скоро авторката е трябвало да обясни, че иска да сподели с него живота и ако той не желае това, тя ще търси щастието си надругаде. Без ултиматум от 1 месец. Ето това е грозното за мен - давам ти 1 месец и или църковен брак и дете или?... Не знае и тя след това "или" какво  да прави.
И пита във форум.

# 55
Не е сигурен, защото тя го натиска освен за брак и за общо дете.
Хубаво да го насади, да няма мърдане после.
Че и ултиматуми му поставя, ми и аз няма да съм сигурна на негово място.
Даже презервативите ще проверявам да не стане някой фал, че с бебе обвързването е далеч по-голямо отколкото с брак.

# 56
За кое точно е длъжен? Да приеме "брака" и да й прави дете, само защото тя имала сериозни намерения? Хайде, стига. Това вече звучи като комедия. Не става дума за двойка, дето живее заедно от години и са си казали, че са семейство, та да планират общо дете.

# 57
Ами, опитвайки да се поставя на твое място, не мисля, че си заслужава да чакаш нещо от такъв човек, който сам не е инициирал разговор за брак, след като вече живеете заедно. И най-вече имате и деца от предишни връзки и най-вероятно не сте настроени лековато към живота.

Всяко момиче заслужава да получи предложение от любимия си човек, без да й е нужно да му напомня и да му се моли. Разбира се, ако изобщо иска брак и тн.

В случая, ако той не иска брак по принцип, не би следвало да сте заедно щом ти искаш. Не е честно спрямо теб самата да си губиш времето и емоциите с някого, с който имате такива фундаментални различия.

Иначе си мисля, че само след една година е рано да планирате общо дете, понеже това е дори още по-сериозна и отговорна стъпка от брака.

# 58
Живей си живота. Аз съм по принцип за брака, но след първия за какво ти е втори, ако мъжът не напира? Ти си на 27, имаш толкова много години, в които можеш да родиш. Бърза се като си на 40. Сега си гледайте децата и купона и това е.
Ако съвсем си залетяла за брак чак толкова, търси мъж с пръстен. Но защо да си го причиняваш, ако иначе се разбирате и децата са свикнали с новата ситуация?

# 59
Е хубаво де, искала трето. Къде две, там и три.

Елора е също права. Да се разберат, да се изяснят и ако не стане, кой откъдето е.
Ултиматум е като изнудване.
По-скоро авторката е трябвало да обясни, че иска да сподели с него живота и ако той не желае това, тя ще търси щастието си надругаде. Без ултиматум от 1 месец. Ето това е грозното за мен - давам ти 1 месец и или църковен брак и дете или?... Не знае и тя след това "или" какво  да прави.
И пита във форум.

То няма и логика да иска и дете от него.
Трябва да бъде обидена и унижена, а тя иска дете милата.
Едва ли е поел и кой знае какви грижи за нейното.
Абе трябва му безплатна чистачка, готвачка и нещо за чукане. А и да му гледа детето.
Другото е обвързващо.
Но не забравяйте, че другото детенце, неговото може въобще да не живее с тях, а с майка си и само отвреме навреме бащата да си играе на баща.

Не е сигурен, защото тя го натиска освен за брак и за общо дете.

Това звездите ли ти го казаха?
Лично ли познаваш човека? Щото може да има много други причини.
Пак Ариелче влизаш във филми и  почваш да фантазираш и спекулираш.

Общи условия

Активация на акаунт