Струва ли си да чакам брак

• 6 207
  • 126
  •   1
Отговори
# 15
Щом и двамата имате по едно дете, значи сте били или в първи брак с други партньори или поне в сериозна връзка. И резултата от тези първи бракове/връзки е ясен- към днешна дата и двамата не живеете вече с тези партньори. Да не би заради това мъжа да не бърза за тази връзка с теб? Набързо да са се събрали с предната жена и да са направили едно дете и се е оказало, че не са един за друг и са се разделили. Може би сега той иска да мине повече време, да не прибързва (извинете, ама 1 година?!?!)?
Аз определено не бих бързала ни за брак, ни за дете. От сега си залагам главата, че след няколко години сама ще гледаш двете си деца.

# 16

Не харесвам мъже, които те мотаят и те държат докато дойде нещо по-добро. Защото не че не искат брак, не искат брак с ТЕБ или те "пробват" сякаш си автомобил.
След една година е нормално картите да са на масата.

Правилно. Аз се чудя какво е това пришпорване при положение, че е с развод и едно дете?
Той я взел да не му мели на главата, че вече има дете и развод - тя тръгнала да иска същите неща, които една жена без развод и дете би искала от него
Ако продължи да настоява ще я разкара - почти на 100 процента съм сигурна.

# 17
Църковният брак има стойност и тежест при вярващи хора. Ако участниците в темата бяха такива, те нямаше вече да живеят заедно. Така че явно става дума за някаква показност, а от такава никога няма смисъл.

Едни отношения могат да са сериозни и дълбоки и без никакъв брак, и обратното - и десет ритуала не могат да създадат семейство там, където го няма. Авторката просто да си изясни какво иска - брак на хартия, или семейни отношения. И да работи в тази посока.

Това за ултиматумите изобщо няма да го коментирам - никога не се поставя ултиматум, без да си готов да го спазиш, иначе олекваш и ти се качват на главата.

# 18
Ама вярвайте им на тия мъже! Щом каже, че не иска брак, значи не иска и това е.

Това е феномен, който още не мога да си обясня и не една е сърбала вино, защото не е слушала навреме.

С вече едно дете и още едно от страна на мъжа за какво ви е брак. Бих помислила и за ситуацията за наследство един ден и че всеки ще иска да подсигури първи неговото си дете.
 И аз да съм на негово място бих избягала.

# 19
  • Пловдив
Цитат
Здравейте, аз съм на 21г. Имам си приятел от близо два месеца. Преди да се срещнем доста време поддържахме връзка, сега сме си заедно. Аз се чуствам много добре с него. Намеренията ми са напълно сериозни към него , желая брак, деца, а като,че ли той още не е готов. Отношението му не винаги е перфектно, но въпреки това искам той да е човека до мен. Имала съм и други приятели , но никога не съм изпитвала толкова силно чувството да си създам семейство с някой. Според вас нормално ли е или би била избързана стъпка от моя страна. Дали бих го уплашила с това, че искам брак и деца и да стане така, че той да се отдръпне от мен
.

Тема на авторката от 2019.................душата ти имаш някаква мания да искаш деца от всеки дето се срещаш..........

PS. Баси яката опция това да виждаш стари теми

# 20
Често се говори, че мъжете са безотговорни, но понякога именно жената гледа на живота през розови очила, водена от мечтата за БЕБЧИТА.
Да станеш самотна майка с деца от различни мъже не е най-доброто решение за една жена. Бракът е по-прост, подписваш, после се развеждаш и всичко свършва. Детето обаче остава, а отговорността към него е завинаги.

# 21
  • София
Звучиш отчаяна. Как така някой ще ти каже, че не е сигурен в теб и ти ще стоиш и ще чакаш? На това се казва "обади ми се, като си сигурен и готов за това, което аз искам от връзката и ако съм свободна, ще си помисля". А не "ще те изчакам, до кога ще помислиш дали съм достойна".

# 22
Тук всички сме единодушни - не, не си струва.
Вече си загубила 1 година с него, докато е можело да прекараш това време с някой, който наистина те обича и цени.
Не губи повече нито минута!

# 23
Не мога да упрекна мъж, който не примира венага/  след 1 година/за мойто, твойто и нашто. Може би, не е въпрос дали да бъде с теб, а дали ще му харесат толкова напъни. Но теб мога да те разбера, ако му кажеш чао, защото точно това искаш.

# 24
Не, не сме всички единодушни.
Лично мен, ако ми поставят подобни ултиматуми и ще го разкарам.

# 25
  • Варна
Може би мъжът се притеснява финансово. Все пак вече имате две деца. С три разходите са съвсем вече високи. А като поизрастат и хукнат по уроци и мероприятия, дупе да му е яко. Мен лично, на неговото място, това яко би ме спряло.

# 26
Не, не сме всички единодушни.
Лично мен, ако ми поставят подобни ултиматуми и ще го разкарам.

То пак е същото - не трябва да са заедно.

# 27
Е, има и той уста – да каже – виж какво сега, не ми се занимава с нови деца, бракове. Виждам риск, ангажимент излишен и така нататък.
Намерили са се.

# 28
  • София
Аз пък мисля, че има мъже, които като се влюбят, ще предложат и брак, и трето дете няма да им е проблем, и всичко...
Но този просто не е такъв.

# 29
Една година е твърде дълго време някой да не знае какво иска и кога го иска. Толкова ли си умряла без мъж и ти?

Общи условия

Активация на акаунт