Любители на кучета - 155

• 7 644
  • 267
  •   2
Отговори
# 105
  • София
При нас годишно има два космопада. Всеки трае по 6 месеца. Simple Smile

# 106
Кастиел не се скубе чак толкова, но Мегчето - да.

# 107
  • Варна
При нас годишно има два космопада. Всеки трае по 6 месеца. Simple Smile

И при нас е така. Вкъщи успявам да поддържам що годе прилично, но колата ми е безобразна, срам ме е да качвам чужди хора. Срам ме е да ида на автомивка дори. Joy

# 108
  • под тепетата
При Лео е два пъти годишно, вторият почти приключи. Може и заради това да ми се струва охърбавял. При Озю в момента се рине с лопата Confounded

# 109
  • Бургас
Didi, поради тази причина смених колата специално заради нея с панорамен багажник Simple Smile Поне малко да огранича щетите в хорската част Simple Smile

# 110
  • София
Аз май и преди писах, има много готини покривала за коли. Нашето го купихме от магазин и беше скъпо, но после го видях в Тему. Покрива изцяло задните седалки и се чисти много лесно.

# 111
  • Бургас
Ева не се скубе, но Пипин....Пипин е чудо. Когато започне космопада, различен от целгодишно космопадане....ужас е. Всеки с джак ръсел знае за какво иде реч. Той от бебе си пътува в транспортна клекта в багажника, което автоматично лишава колата от космопад. Сега вече държи транспортната клетка да слиза с него от колата, защото си я ползва като къщичка.

За Ева сме взели също клетка, обаче клетката не се събира в багажника, съответно Ева трябва да е на задна седалка. За там мъжа взе покривало от Тему и върши страхотна работа. Изтупва го хубаво и всичко си пада.

Общо взето при два броя кучета - всичко живо си дреме в транспортните клетки. С Пипинските желания да си се вози в "куфара", нямаме друг избор освен да караме джип или комби, защото няма как хем да е в багажника, хем да го лишим от свеж въздух, климатизация и соц.контакт при пътуване.

На пролет ще си търся и две писанки, но плана е да си взема такива, които са спасени, а не да търся, да купувам и т.н. Ще си спася два броя и ще си живучкаме на къщата докато отраснат. Само не съм запозната с ваксини, нужди от къщички, кастрация и т.н., но когато му дойде времето вет ще ми каже какво трябва да правя.

# 112
Аз съм купила от Пепко покривало за задните седалки. Скоро ще го ползваме за първи път. Bowtie Ще разкажа скоро..........

# 113
  • Варна
Ние сме абсолютно благословени с две веранди и двор по отношение на космаците. Иначе не ми се мисли - къщата им е като шаги килим от валма вълна. Буря е много космата и къдрава по гърба, а Рая е с къс косъм, но и тя като тръсне главата срещу слънцето е облак от косми около нея.

В опит да успокоя другарчето Muffin... и да оневиня Арчи ще приложа снимков мат'риЯл:
Това е първата "първа" топка на Буря, с която игра почти година - винаги щом я скривах, за да я изхвърля, беше голямо търсене и страдание, и пак я вадех

Това е втората любима:

Има още 8 пръснати по двора, но щом издам заповед да си лягат, Буря отива, взима си точно тази топка и си ляга в къщата с нея. Смешно е, че си навира муцуната в дупката и така бяга по двора. Тези дни имаше изненада за пореден път - валя дъжд, тя не си е научила урока и като я метна на главата си, водата се плисна по лицето и подскочи като заек, избяга надалеч, но след малко се върна на проучване и установи, че вече "теренът е сух" Satisfied
Рая не е много голям фен на топки, по скоро ги ръфа единствено с цел да дразни Буря - все на нейните топки налита, но бързо се отказва, щом онова малкото спре да ръмжи. Рая обича да разплита въжета, обаче лошият опит на Биляна ме отказа от всички въжени истории, които бяхме им накупили.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 14:56 от galenaa

# 114
  • София
Плешивото куче го изчетках с фумито и изкарах козинка за меко пуловерче.

# 115
  • Варна
Аз май и преди писах, има много готини покривала за коли. Нашето го купихме от магазин и беше скъпо, но после го видях в Тему. Покрива изцяло задните седалки и се чисти много лесно.

Имаме покривало, разбира се, но нищо не е в състояние да ограничи корги глитъра из цялото купе. Единствено самата тапицерия под покривалото остава защитена, но космите си хвърчат и се лепят жестоко най-вече по мокета на пода. Там съм смукала с мощна кабелна прахосмукачка и няма отлепяне.

Фурминаторите са най-голямата маркетингова глупост. Да, свалят количество косми, но не тези, които трябва. Вместо да свалят само мъртвия подкосъм, те режат всичко наред, включително и основния, като по този начин го увреждат. Стопанинът вижда много смъкнат материал и си мисли, че вършат добра работа.

# 116
  • София
Пълна глупост. Нищо не режат, а точно свалят подкосъма. Не ми се спори, защото с теб диалог няма.
Разбираемо е, вместо да си срешеш кучето, доведи го за 200 лв.
Аман от надутото ти поведение. Много неприятно впечатление правиш.

# 117
  • Варна
Какво сресване с фурминатор? Той нищо не разресва, а реже. И то реже всичко наред. И струва 60 лв. За 20 лв има къде къде по-подходящи инструменти за разресване от различен вид, за различните типове козина. На моите клиенти им обяснявам как да си сресват кучетата сами вкъщи безплатно. В салона идват за подстригване. Айде да не дъвчем пак едно и също.

# 118
  • София
Диди, можеш ли да покажеш снимки на тези по-подходящи инструменти за разресване?

# 119
  • Пловдив
Kaкво разресване на късокосмести кучета,това да не е пудел.
Дешедър-а прави точно това което означава името му. Друг е въпроса ,че не е добре да се ползва ежедневно ,макс 2 пъти в седмицата в периода на космопад.
Фирмата "Фурминатор" имат една гумена четка ,която е подходяща за ежедневна употреба при късокосмести.

Общи условия

Активация на акаунт