Любители на кучета - 155

• 6 717
  • 240
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив

Бали Мумеча Joy
Признай си, че заради Мунчо пусна статията Simple Smile

Много харесвам някое йорки или чихи - Арес Joy
Не,
Случайно попаднах на сайта и ме разсмя тази статия. Пуснах я и вие да се посмеете.

# 211
Решила съм да взема на Гука такъв нагръдник. В една от групите го препоръчваха. Искам да я разхождам, да обикаляме.
Някой от вас използвал ли го е?

# 212
  • София
Марчела, ние имахме подобен, като беше по-малък куч и беше много удобен. Хубаво е обаче да е научено кучето да не се дърпа.

# 213
Идеята е да я науча да не се дърпа.
Снощи пак се пробвах за разходка. Щеше да ми откъсне ръцете.
Пробвам различни уроци, та ще видим. Не се отказвам да намеря решение. 😊

# 214
  • София
С нашийник е по-лесно обучението.

# 215
mar4ela аз взех на Съни строг нашийник за да не се дърпа. И определено има ефект. Като е с него и дори дъщерята на 6г я разхожда. Тръгва да се дърпа,но усеща боцването и се спира. Така се научи да не се дърпа вече и сега дори и с обикновен нашийник не се дърпа. Но си трябва и работа с кучето.

Тук на снимката не се вижда, но си е обикновен нашийник и е много добре. Преди едва аз я удържах.

# 216
С нашийник е по-лесно обучението.
В момента е с нашийник.
И душач взех. Ще се удуши, не може да си вземе въздух. 
Снощи изпозвах  нагръдника на Чочо и май не се дърпаше толкова, но пък той се оказа с нестабилна закопчалка. Чочо нали не се дърпа, та не съм разбрала.
Строгият нашийник ще е краен вариант, че имам чувството, че ще си пробие гърлото.
Като таран е. 😅😅
Трябва да си имам предизвикателство в този живот, че иначе ще ми бъде скучно. 😁

# 217
  • тук-там
Добре дошла на Руби! Да ни я показваш по-често, mtz!!! Дано да й хареса новата родина! Чакам с нетърпение дните около Коледа - тогава сигурно ще ги съберете и с Лори, и пак ще ни пренесете в снежните поляни на Рила! Nature Snowflake
Благодаря, Галена!
Вече ги събирахме с Локи, но снимката ми е малко мъгла:

Нъки и Локи вече трудно се различават Simple Smile

# 218
Руби колко е пораснала. Heart
Батковците как я пазят. Heart

# 219
  • Бургас
mar4ela, все едно за моята дрисла чета. Дърпа се като за последно в определени моменти.
Месеци на позитивно обучение – смесен, но недостатъчен резултат.
Душач и балансиран подход (пръчка/морков) – още не съм доволна.
Нагръдник – две разходки що-годе добре, докато не разбра, че с него е по-удобно да се дърпа.
Взела съм една ел. Dogtra, но още се уча как да я ползвам. Смятам да опитам и това.
Ако не помогне, ще се гръмна и я оставям да пасе овцете на село. 😂
Значи, ходи подир мен като малко пате и се връща в момента, в който я извикам, ако е без повод. Пази си някаква собствена дистанция и нон-стоп проверява къде съм. Ако съм извън нейната граница на отдалеченост, сама се връща.
Има проблем с котките и трудно я изкарвам от фокус, ако не успея да я прекъсна навреме.
Обаче на повод е отврат. Сигурна съм, че свързва повода с котките. Около блока е фул с тях и знае, че щом сложа повода – отива за котки.
Когато я пусна на двора или по поляните – котки няма. Съответно: няма повод, няма готовност да ловува котки.
Не зная доколко е възможно, но го усещам точно така.

# 220
  • Пловдив
Елате да видите какво е с два броя магарета - първото (Саско) се дърпа рязко напред, а второто (Арда) основна дърпа назад да се прибира.
Сутринта не стига, че Саско ме оврътя с каишката ами и дръпна като 100 кг куче, а не като 25 - щях да вирна краците за малко.
магарешка снимка от онзи ден

# 221
Без повод не смея да я пусна извън входната врата.
 Видим ли куче или котка, става страшно. Ще скъса синджира от дърпане. Постоянно се оглеждам и видя ли куче, сменявам маршрута.
Не успявам да отделя пак за треньор, та ще остане за след Нова година.
С Чочо ги разхождаме по отделно, че той е като магаре, ако са двамата. А вече е почти 40кг.

# 222
  • Варна
Значи, като чета за Ева, Саско и Гука, все едно сте ме наблюдавали и разказвате какво виждате - просто дори мирис на котка е достатъчен да ме развеят "като бръмбар сламка", а не съм дребна и слабичка. Обаче синът ми ги води свободно и са като котенца около него. При мен с повода все едно, че наистина им го слагам за да се дърпат.

MTZ, страшно готина команда се заформя:hugs: Благодарим за фотото!!!! Наистина Локи и Нъки вече са еднакви, но ми се струва, че Рубинка ще ги строява в две редици Satisfied

# 223
Ох, ми освен да си вземете по една котка в къщи... Аз нали така, за да не го е страх Кас от Грейси уж, а и от другите котки, го оставих да се сприятели с Мег и виждате какъв е резултата накрая. Иначе, за дърпането, Кас обича да върви пред мен и се обръща да види дали не съм изчезнала. Знам, че е най-правилното, но...

# 224
Dreamingofsummer, имам 7 котки. Познава ги откакто е прибрана. Гони ги като бясна още от малка.
Перфектен пазач е. И врабчетата нямат право да кацат в градината и на дръвчетата. 😂😂
Чочо не ги закача и котки не го вълнуват. Той е дзен по всички линии.

Общи условия

Активация на акаунт