Любители на кучета - 155

• 20 745
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ева е първият голям пудел, който истински ми харесва. А ти си виртуоз в прическите и. Разбирам, че е къртовски труд, а и тя пак е много хубава, но искренно се възхищавах на уменията ти.

# 601
  • Бургас
Благодаря за оценката на труда ми над нея Simple Smile
Никога не съм си мислила, че ще гледам пудел.  Аз съм човек, който обича калпазни, копаещи дупки. Енергични, преследващи, хапльовци и т.н. По - вероятно беше да съм с малиноа, ако мъжа не беше отсякъл, че ако идва още един пес вкъщи, то не трябва да пуска косми. Та от моето изискване да е куче и от неговото-  пуф Ева.
Пък то като влезе вкъщи и калпазанин, преследвач, хапла Joy

Иначе, тя анатомично си е 6 точки и все ще изглежда ОК. Малко се притеснявах, че от ципура ще стане жираф с коса, но се изненадах приятно.

Пипин малко ме притеснява. Започна да прискимтява често и от нищото. Не скимтене на болка или нещо такова, а тегаво и продължително. Когато нещо го боли идва и го навира в мен. Сега просто скимти в нищото. Храни се, спи си, движи се до колко може. Не изглежда болен.
Чудя се дали няма някаква хронична болка, която го мъчи? Той вече е сляп и глух и разчита само на нос. Дали пък имат деменция като нас…Абе нещо не е ОК и идея нямам какво може да е.

# 602
Най-вероятно артрит.

# 603
  • Варна
Кучешките мустаци не са като котешките. При котешките е все едно дали режеш само връхчетата или целите - пак губят баланс и ориентация. При кучетата не играят такава роля и нищо им няма. На пуделчетата с кръгла главичка тип “мече” също се режат при подстригването. Това са толкова елегантни и грациозни животни, скачат и се приземяват със завидна прецизност. Стотици са минали през ръцете ми и не съм видяла при ни едно липсата на мустак да се е отразила.

# 604
  • Бургас
Пък аз си мислех, че мустаците им трябват, за да си затварят очите като се врат в храсталаци, на да не ги одерат. На Елза като й пипна мустака, тя си затваря окото Simple Smile

# 605
  • Враца
MeMyselfI и нашият Фрейчо (френски булдог на 15 г) така правеше. Според нас ставичките и костите го приболваха.

# 606
Аз си взех роботче от Алиекспрес, нямах никакви очаквания, но събира перфектно космите на Чочо. Котките не се впечатляват от него, свикнали са със стария, но Чочо... 40кг подскача и се чуди къде да се скрие.
Ако някой има интерес, оставям повече информация и линк -
Скрит текст:
излезе около 210лв, 6500Pa всмукателна мощност, има и опция за моп. Контролира се от телефона, може да се сложи къде да не минава. Малко е досадно с четката, която събира космите, но пълно щастие няма. Идва за около седмица. Батерията издържа доста, при условие, че върти всеки ден, по няколко пъти.
https://www.aliexpress.com/item/1005007539087446.html

# 607
  • под тепетата
И  аз се възхищавам на търпението за прическите на Ева! И много и/им  се кефя!
По въпроса за мустаците - чат-пат намирам по пода  някой на Ози. Като корда са дебели!
Хубав ден и качвайте снимки да им се радвам на калпазаните,  че моите са далече. Ще си ги видя след 24 дена!
Иланг, мисля ви!

# 608
  • Враца
Снимки да искаш, ей го Вачо, ще спи до обяд поне:

# 609
  • Варна
Изи е невъзмутима от робота. Той ѝ се блъска в кълките, тя седи или понякога се отмества с досада. Обаче чуе ли нормална прахосмукачка, откача и я напада.

# 610
  • Враца
Ха-ха, какви зъбета!
Много е сладичка! Heart

# 611
  • София
Вачето е рицарят на сънищата ми 🥰🥰🥰.

# 612
Обещах да ви покажа Кас с гащеризон - ей го. Гледа така, защото хем светлината го дразни, хем не му харесва да е облечен като наденичка, ама с това време навън няма избор.

Относително лесно слагам капките, пищя само първият път. Сега вече стои и мига само.
У нас повечето уреди си имат имена. Предният робот беше Роби. Миялната е Минка (оригинално Мия), сушилнята е Шуша, пералнята е Пенка... Мег се шашка само когато Шон реши да говори, иначе го наблюдава от леглото.

# 613
  • Бургас
Ако няма кой да гледа Вачо: добре дошъл е да се гушкаме! Ще го размажа от галене, гурме и пух да се гуши. Даже компания ще му правя Heart
Кас е потресен Joy
Нашата кукувица си ходи облечена и е невъзмутима. Сега обаче, зор с температурата няма. Радва ме много, че лятото беше срама куин, а сега е добро момиче.

ПП: ако се чудите защо съм се разписала така активно, имам да чистя  баня и да почистя и подредя два гардероба (както и да подготвя зимни дрехи). Не ща! Готова съм и футбол да гледам. Та отлагам началото на таз гадост Simple Smile

# 614
  • Бургас
Мога да дойда да подредя гардеробите, ако дадеш да помачкам Ева.
Банята обаче сама ще си я миеш Joy

Общи условия

Активация на акаунт