Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12А

• 4 532
  • 111
  •   1
Отговори
# 105
После по статистика кукувците с най-ниска детска и майчина смъртност, а некукувците по-зле от Мексико, ама нейсе...

Тази статистика откъде я извади пък, защото изобщо не е вярно.

В много европейски държави като влезе жената в 9-ти месец, я пращат вкъщи да чака раждане. Няма следене на тонове и т.н., като при нас, за да се хванат евентуални проблеми навреме.

А още помня една майка, с която бяхме бременни заедно и двете бяхме със скъсена шийка, при нея беше по-тежък случая. Тя живееше в Германия и се оплака, че АГ й казал "ми ако загубиш бебето, ще го загубиш, ние няма какво да направим". Дори прогестерон не й бяха изписали, камоли да й сложат акушерски песар. Толкоз за великата чужбина.

Ако имаш да кажеш нещо смислено за болницата, давай. Ако просто ще си плюем по родната медицина, адиос моля.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 22:55 от Tessaria

# 106
Ха! Баш за холандците е национална гордост, че раждат вкъщи(понеже линейките им закъсняват така или иначе). Няколко познати се върнаха да раждат тук, защото там тази национална гордост им коства доста.
Вярно, България и Румъния са в топ на Европа по смъртност на новородени, това хич не е за подценяване, въпреки, че е регионално. Цъкнете в някои части на Франция, хич не е розово.
Но темата е за Вита.
Кой точно лекар във Вита обвинявате, че е "срязал 4 жени до обяд" без да има медицински показатели?
Болницата има кусури, не трески, а цели клони за дялане, но това не е един от тях.

# 107
После по статистика кукувците с най-ниска детска и майчина смъртност, а некукувците по-зле от Мексико, ама нейсе...

Тази статистика откъде я извади пък, защото изобщо не е вярно.

В много европейски държави като влезе жената в 9-ти месец, я пращат вкъщи да чака раждане. Няма следене на тонове и т.н., като при нас, за да се хванат евентуални проблеми навреме.

А още помня една майка, с която бяхме бременни заедно и двете бяхме със скъсена шийка, при нея беше по-тежък случая. Тя живееше в Германия и се оплака, че АГ й казал "ми ако загубиш бебето, ще го загубиш, ние няма какво да направим". Дори прогестерон не й бяха изписали, камоли да й сложат акушерски песар. Толкоз за великата чужбина.

Ако имаш да кажеш нещо смислено за болницата, давай. Ако просто ще си плюем по родната медицина, адиос моля.

Адиос, пор фавор:
   World Health Organization ( WHO ) Maternal mortality ratio (modeled estimate, per 100,000 live births) (SH.STA.MMRT)
2023 - Bulgaria 6, Netherlands 4, Belguim 4
2022 Bulgaria 10, Netherlands 4, Belguim 4
Вашата статистика отде е - една жена от Германия ми казА?

# 108
Ам, написала си, че сме по-зле от Мексико, аз това коментирах. При тях смъртността е 42 на 100,000, при нас 6.

Разликата ни с Белгия и Нидерландия е минимална. А и изглежда скоро ще ги настигнем, предвид подобрението от 2022 до 2023.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 23:32 от Tessaria

# 109
Аз ли нещо не разбирам или нераждала във Вита коментира раждане във Вита? 😆

# 110
Не знам и дали се е опитвала да си запази час за преглед в Германия. Или в лаборатория за изследвания. От днес за утре. Примерно.

# 111
  • София
Дайте по същество вече. Simple Smile

Аз съм раждала секцио 3 пъти при др. Антоанета Илиева (последното 2022г) и сега ще ми предстои 4-то секцио през Април. Някоя раждала мама при нея в по-скоро време? От както е външен консултант за Вита променило ли се е нещо при ражданията? На първи преглед при нея съм след 2 седмици и много се чудех дали да избера друг АГ във Вита.

Общи условия

Активация на акаунт