Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12А

• 2 545
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,  момичета!
Всички знаем, че ромпърчетата в неонатологията бързо се захабяват, а са по-удобни за новите майки отколкото например боди и панталонче.
Давам идея за мамите, които скоро са родили - когато бебето Ви израсте най-малките ромпъри(0-3м), можете да ги занесете в неонатологията. Аз днес занесох 15-ина (бях питала още юли, когато лежах там дали биха взели). Та, това никога не е излишно. Аз гледах да са с копчета или цип по цялата дължина, да не се нахлузват през главата.
Шапчици, ръкавички, банданки също се ползват.

# 16
За мен ромпърите са безкрайно неудобни, още с щерката бяха Simple Smile за щастие тогава основно ми я водеха с блузка с копчета и панталон.
След като се наложи да оставя 600 лв за две нощувки не съм много сигурна до колко е редно да разчитат на дарения от дрешки... Но е тъжен факт, че за една седмица там само веднъж ми доведоха детето с допълнителни дрешки за преобличане. А колко пъти го водеха с вече мокър лигавник не е истина.
Ще се опитам скоро да седна да синтезирам предстоя си. За много неща съм им набрала, но признавам, че има подобрение от преди почти 3 години. Например вече носят мляко и през нощта и нямат проблеми да им дам моя кърма да нахранят човека, ако трябва да го задържат за процедура (че и бурканчето ми стерилизираха). Отчитам го като сериозен напредък.

# 17
Защо да ви носят резервни дрехи? Ако звъннете и поискате ще донесат.
Мокрият лигавник може да е ако детето е плювнало докато са го водили.

# 18
Говорим за мокър-мокър, от хранене с шише и заливане, не от малко върнато. Почти всеки път ми го водеха повит, заспал, с биберон и мокър лигавник отстрани.
За резервните дрехи - де да знам защо, примерно, за да не трябва да им звъня и да ми носят Simple Smile Струва ми се редно за през нощта. Щом една мацка ми донесе не виждам защо и другите не го правеха. Когато ги помолих за още кърпички ми донесоха след няколко часа, добре че носех мои.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 16:31 от Inferiya

# 19
Странно, на мен и на съседката по легло никога не са ни водили мокро, мръсно бебе или със залъгалка. Нито веднъж не ни се е налагало да си искаме допълнителни дрешки. Ако има по-силно изразен рефлукс, може би има по-често нужда от преобличане особено като ги подмятат малко на визитациите. Съквартирантката ми много настояваше детето да е само кърмено от гърда и много пъти го изговори с тях и абсолютно всички поотделно ни увериха, че те не хранят бебетата на визитациите щом майката е поела тази задача успешно

# 20
Ами ако имат работа в интензивния сектор или приемат бебета например, как да донесат кърпички бързо. Не мисля, че трябва чак толкова остро да се реагира.
И аз единия път исках да питам нещо да ми донесат, отидох до вратата, видях, че са в интензивното и се върнах, после проверих пак.
И моето бебе не е носено така, но повръщаше и им звънях за нови дрехи.

# 21
Именно Simple Smile Хем "защо да ти дават резервни, звънни им", хем "ами ако имат работа как да дойдат като звъннеш" Simple Smile
Изобщо нямам проблем с това, че са се забавили. Проблема е, че не са ми ги осигурили предварително. Разбира се, че имат по-голяма грижа от моите кърпички или блузка. Знам, че нямат достатъчно хора. За това смятам за редно да заредят майките и да не трябва да им звънят и да ги разкарват за глупости, а през това време детето да стои мокро или голо (не че не беше 25 градуса и нямах одеялце за завиване, далеч съм от мисълта, че ще измръзне). Но знам, че не е така и за това си носех част от консумативите с мен.
Моя не повръща, щерката повръщаше на поразия, имахме по една пералня тензух на ден вкъщи, но този - не. Ок, случва се 1-2 пъти на ден да изплюе малко, но това не бяха случаите там Simple Smile Освен това заради преливащите ми гърди и двамата ставахме целите в кърма. По едно време стоплих да поискам една нощница и ползвах нея за протектор и попиване Simple Smile

# 22
Това си е досадно. Като бях там двата пъти са ми носили резервни дрешки, памперси и кърпички всеки път. Може би веднъж да съм звъннала за дрешки, защото бебока намокри и втория чифт. Носех и мои кърпички, но май дори не ги извадих от багажа.

# 23
  • В твоето съзнание...
Пък аз бях взела няколко дрешки, за да имам за резерва. Умишлено не бяха нови, а такива, които бях наследила от приятелки, защото предполагах, че там ще си останат и така и стана Simple Smile
Кърпички, памперси и консумативи за ме  носех, но не съм ги ползвала май. Ама това беше преди почти три години де. Ще видим до Май месец как ще е.

Новата част кога се очаква да стане, дали с нея се очаква и разширяване на родилното отделение? Като чета оставам с впечатление, че не смогват откъм стаи.

# 24
Здравейте, д-рьДойчиновски изражда ли още във Вита, че не го видях в списъка на първа страница? Търся лекар за следене на бременност и раждане, коя база да избера Вита 1 или Вита 2 за прегледи?

# 25
Доктор Дойчиновски напуска страната. Петък беше последният му работен ден.

# 26
Тъкмо се спрях на него… жалко, кой друг бихте препоръчали ?

# 27
Засякох Гагова на раждането, стори ми се, че води доста добре, но не знам как е за следене.

# 28
  • Замък сред облаците
Добре е за следене Simple Smile

# 29
здравейте, някой може ли да сподели дали е проследявал бременност и след това естествено раждане при др Антоанетс Илиева? Имате ли впечатления? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт