Отговори
# 75
Разговорихме се на тази тема с една приятелка, че на нея някак повече й липсват мъжете, с които по една или друга причина са се разминали и не се е получило нищо между тях. Липсвали й повече от нейните бивши, с които се е разделила. Тя даже повечето си бивши не иска да ги вижда повече, че и ги хейти.

Аз не съм чак толкова крайна, но се замислих, че май аз съм така. Понякога ми се е случвало да сънувам някой бивш съученик, който съм харесвала, но никога не е имало нищо между нас. От време на време се присещам за сладки бивши колеги. И ми изплуват едни такива приятни спомени. Може би защото не съм се разочаровала от тези хора, но когато си спомням повечето ми бивши не изпитвам толкова позитивни емоции. Да, имам хубави спомени с тях, но щом сме се разделили, дори да съм плакала много в крайна сметка тотално ги отписвам от живота си.
Скрит текст:
Чак болка не мога да кажа, че е при мен, но определено съжалявам повече за неосъществените взаимоотношения. И с по-прозаичните неща от живота съм така - например съжалявам повече за местата, където съм имала възможност да пътувам и живея, но не съм отишла, от колкото за тези, в които съм била. Като с мъжете - щом съм ги напуснала, значи е имало защо! Там вече съм крайна - не искам да живея в никоя от четирите страни в чужбина, в които съм била, дори на екскурзия не ги посещавам вече. И ако все пак непосетени градове и страни мога винаги да посетя, много неосъществени гаджета са вече женени. Laughing
А Вие как мислите?

В една от темите споменах, че бивши мои изгори съжаляват за неосъществени по тяхна вина връзки.

Казаха ми, че ме съжаляват, тоест, взеха ме на подбив.

Тук не виждам подобно отношение.

По темата: Колкото повече напредвам в годините, толкова повече се уверявам, че нещо, което не си го направил на времето, няма как да ти донесе същите емоции сега, дори да го направиш.

Кой както иска - така да го разбира.

Цитат
vяsko
Имали сте връзка с всеки, в когото сте се влюбвали?
Не сте имали несподелени чувства, нереализирани копнежи по друг човек? Машини

Такива сме мъжете - видим ли, че е навита, не пропускаме. Wink
Има и случаи с едностранни любови , т.е. споменатите по-горе "несподелени чувства"
Само дето не мисля, че едностранните чувства може да бъдат причислени към неосъществена любов, защото там не е имало шанс нещо да се случи Simple Smile

Иначе аз си мисля, че повечето съжаляват за неосъществени неща, защото могат да ги идеализират и превръщат в романтични филми в главата си, пък в реалния живот връзката да е не толкова невероятна.

# 76
Не виждам нищо странно, че нямаме неосъществени любови. Някои хора просто не си позволяваме да задълбочаваме чувства там, където няма нищо насреща. Аз не съм имала и идоли, плакати на бой банди и т.н. като малка. Как да се влюбя в Джъстин Тимбърлейк като не ми обръща внимание? Обаче хората си измислят цял любовен свят и се обсебват. Има хиляди жени, обсебени дори от мъртви хора като Елвис Пресли и  Тупак. Това си е до характер.

# 77
  • Обран бостан ;)
Иначе аз си мисля, че повечето съжаляват за неосъществени неща, защото могат да ги идеализират и превръщат в романтични филми в главата си, пък в реалния живот връзката да е не толкова невероятна.

Именно.

Реалния живот никога не е идеален, но пък е реален и ти спестява въпроса "Какво би станало ако ... ".

# 78
Не очаквах, че ще съм малцинство.

На моите години ми е вече невъзможно да повярвам в нещо, което не е станало, оттук и не ми се случва съзнанието ми да ражда копнежи и представи какво БИ било.

Даже си спомням кога се конвъртнах (както казват религиозните), срещнах мъж, който ме харесваше, но не направи нищо по въпроса, помечтах и аз, поразсъждавах какви са ни шансовете и ме удари един спомен от младежките и тийн годините - колко глупаво беше да си строим замъци за човек, който в реалността нищо не е направил.
И се отрезвих окончателно. Няма shoulda, coulda както казва Саманта/SATC

Ако се случи да ми залипсват (главно в неконтролираната зона на съня) бивши, то е защото имам много хубави спомени с тях. Бих повторила много моменти. Но наближава време, в което технологиите ще направят и това възможно. Тогава ще ги посетя Simple Smile

# 79
  • София
От бившите, с които съм имала връзка, съм се разочаровала предостатъчно, та дори не би ми дошло на акъла да си правя филми "ами ако имахме бяла спретната къщурка с три липи отпред".

# 80
  • София
Неосъществените и аз не ги разбирам като несподелени. А като такива, при които поради някакви обстоятелства, нещата не са могли да стигнат желаното ниво на сериозност.

# 81
Неосъществените и аз не ги разбирам като несподелени. А като такива, при които поради някакви обстоятелства, нещата не са могли да стигнат желаното ниво на сериозност.
Но пък ако са неосъществени (което аз разбирам като нулева физ. близост), тогава си е баш daydreaming

# 82
  • София
До някаква степен да. Зависи колко далеч все пак са стигнали нещата. Понякога може би може да е имало и физическа близост, но да не се е стигнало до връзка. Но факт, че в такива ситуации гомяма част остава във сферата на фантазията, включително личността на другия.

# 83
  • София
Е моята любов беше нещо такова. Бяхме в обща компания, много пъти сме били на партита заедно, но само един два пъти сме били насаме. Едно такова никакво, несбъднато....
Тюю, защо ли се сетих за този...

# 84
  • Обран бостан ;)
Животът не е сън, но сънят е живот за развихрените желания.  Венцеслав Константинов

# 85
Неосъществената е когато е имало чувства и от двете страни, но по различни стечения на обстоятелствата не се е случила. Дали разминаване или други пречки, обвързвания и т.н. Обикновено това са силните и трудно преодолими, иначе несподеленото влюбване колкото и да е силно като не се подхранва от отсрещната страна си преминава за определен период от време, дали повече или по малко е индивидуално. Както и по рядко оставя трайни спомени или както е в темата съжаления.

# 86
Определено съм виждала интерес и от другата страна, то си личи, когато е просто приятелско и човекът флиртува. Но като са женени какво да правя, прекъсвам и дотам. А после страдам, че не сме се срещнали преди да е обвързан. Това когато бях сингъл де. Сега и да се опитват да ми флиртуват ги режа веднага. Grinning

# 87
  • София
Много бързо губя интерес, ако няма споделеност. Да боря невъзможно, да гоня забранено, също отдавна не ми е вълнуващо. Искам си сигурното, спокойно, взаимно. Аз знам как да ми е интересно то Wink

# 88
  • София
И аз вече. Ония трепети са ми били до 20. Леле, как минава времето и как се променяме...
Сега вече... няма такъв, когото сънувам и съжалявам, че не се е получило. Всичко е реално - и успехите, и разочарованията.

# 89
Нямам аз проблем с нереализирани.
Ако съм искала някого, била съм с него.
Само един, когато бях на 15. Беше вълшебно, романтично, красиво, малко секси, малко забранено. Така си и остана.

Общи условия

Активация на акаунт