С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 7 484
  • 176
  •   5
Отговори
# 45
Това е типично мъжко разсъждение - за какво ги е миялна, да измие две чинии. Никой не вижда колко съдове се цапат при готвенето, вижда, че сме яли в две чинии.

# 46
metal.vixen Няма абсолютно никаква причина да наречеш малкото ти дете "гад мръсна", колкото и да те е ядосало! Така че да, това не е родител!

# 47
Колкото и да ме е изнервило детето през деня, колкото и да се е тръшкало, разливало и мазало, няма как да го погледна в личицето и да му кажа подобни думи... Жалко за детенцето.

Оплаквам се, че голяма част от шофьорите не намират мигача за нещо нужно. Особено пък в натоварен трафик.

# 48
NellyN Думата "майка" не се вписва в текста. Това е един боклук и нищо повече.

Айде, айде от от пост на жена хванала три секунди от живота на друа и пресъздадрно извадено от контекста, я осъдихте и ѝ отнехте родителските права на клетката женица, че чак и боклук я нарече.  Направо у моралната полиция ще те вземат.
Хващам се за този пост. Точно написано!
Ето с това ме дразнят хората, съдят без реална причина, чули - недочули. Видяли, невидяли нещо, обаче вече се обвинява.
И във връзка с това - апатията  към всичко, което се случва около нас.
Като сте били толкова възмутена, защо не се обърнахте към социалните

# 49
CasaDelSol И как ще се обърне към социалните?? Ще ги спре и ще ги пита за имената и къде живеят?🤯

# 50
  • София /Абсурдистан
И какво мислите, че ще направят социалните?

# 51
CasaDelSol И как ще се обърне към социалните?? Ще ги спре и ще ги пита за имената и къде живеят?🤯
Има как.  Обажда се на социалните и казва какво и къде  е видяла и чула.
И моето момиче ме обижда, с цялата ми любов и грижи, които й давам и всеки ден за училище,  умна, възпитана, добра ученичка, с мен се държи ужасно от ревност към братчето й, значи ли, че дъщеря ми е ….както нарекохте майка тук

Lady, това е тяхна работа. Ако оставят
 “ лошата” майка.
Темата е друга.

# 52
CasaDelSol, как да се обърна към социалните? Нито ги познавам тези хора, нито съм наясно кои са, къде живеят и т.н., подминавам ги за минута. Какво да кажа на социалните? "Видях една жена, която крещеше на детето си и го наричаше еди как си". "Ама коя е тази жена? -  Ми, не знам коя е".

Споделих го, защото буквално ме стисна за гърлото. Стана ми кофти.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 10:06 от NellyN

# 53
И, това винаги го е имало. И ще го има.
Хора се държат само, защото са рода, кум, сват на някого. 😊
Daylily , винаги има за какво.
Ще ти дам няколко примера.
Преди много години в спонтанен разговор на парти сред познати казах, че ми се иска да запиша докторантура  и обмислям в някой момент.
Приятелка избухна срещу мен много агресивно, (ама буквално ми изкрещя насреща):" ама ти не можеш, теб те е срам да говориш пред хора, ти не можеш да преподаваш". Не съм ги забравила до ден днешен.
Хората усещат чуждата уязвимост, особено онези, които те познават добре и удрят право там.
Друг случай, същия човек.
Винаги се глася за празници, без да прекалявам. Но не ходя и неглиже.
Грим, рокля, токчета.
Така се чувствм добре. Напоследък и много отслабнах. Тренирам, ям много здравословно, стриктно спазвам режим.
Това винаги се омаловажава от нея:'' аз нали съм дебела, ям си, ти не си добре, защо се мъчиш" и от сорта.
Отиваме да празнуваме НГ заедно, няколко семейства.
"О, колко си се нагласила, с една ехидна усмивка. Аз съм си по анцунг.
Много пъти го е правила и някак така хем с укор, хем иронично.
То се познава винаги. Усеща се. Аз имам много силен радар и усещам много добре кога похвалата е искрена, кога не е.
Имам редица примери още.
Ей така ме жегва, но я виждам ,че ме оглежда от глава до пети.
Същевременно омаловажава доста често мои успехи с такива подмятания.
. Лютиче 2.0 го е казала много точно.
Абсолютно вярно е това.
Последно не ми честити мой успех, над който дълго време  работих.
Направи се, че не чува, че обсъждаме това в компанията и смени темата.
Доста често ми правят вече впечатление такива неща при нея. От години се познаваме.
Но честно казано напоследък преосмислям отношенията ни. Това държание малко ме натоварва.
Същевременно в компания другите ми приятелки са коренно различни.
То си личи, че се радват за мен.
Аз съм човек с ниско самочувствие, никога не се хваля, чувствам неудобство дори ако наистина има за какво да ме похвалят.
Затова и не споделям много хубавите неща. Мълча си. Не съм супер успешна, не смятам, че съм постигнала нещо кой знае какво.
Нито страдам от излишно самочувствие.
Напротив. Обаче има безпогрешна интуиция.

Caroline_Bingley, малко непоискан съвет, ама ако се е стигнало дотам някой в завистта си да крещи публично, по-добре прекрати контакт с този човек. Няма да стане по-добре, няма оправяне или нещо подобно. Явно имаш потенциал, но ниска самооценка и хората без потенциал, но пък с висока самооценка го усещат и се тревожат да не вземеш да изпъкнеш. Понеже явно не можеш да им затвориш устата и се боиш да не се изложиш те ти ходят по пръстите. Никаква приятелка не ти е тази жена, само ти точи енергия.

# 54
Не го вземайте толкова присърце, защото не знаете как стоят нещата. В някои семейства така си говорят по принцип и никой не се шокира и стресира, защото обидната дума е обида само ако се възприема така. Да давам ли пример с тийновете, които вместо със "здрасти" се поздравяват с "къде се изгуби, бе копеле, да ти *** майката".

# 55
Едно е сленгът при тийновете (дори при тях не го оправдавам, но обикновено е период и преминава), друго е обръщение на родител с тези думи към дете.
Честно казано, не очаквах подобен изказ на родител да бъде приет за адекватен.
Обръщението "гад мръсна" в семейна среда e всичко друго, но не и ОК.

Но тъй като темата е за дразнене, ще кажа, че подобни хора не ме дразнят.
Жалки са ми. А за адресатите на изказванията им ми е мъчно.

# 56
Не го приемам за адекватен, защото у нас не си говорим така. Но имам  все пак достатъчно житейски опит за да съм видяла две и двеста.

# 57
Не се сещам за познати, които да са толкова груби и грозни в изказа си. Не мога да оправдая подобно обръщение към някой, който ти е скъп, какво остава пък за малко дете и то за собственото ти.

# 58
И, това винаги го е имало. И ще го има.
Хора се държат само, защото са рода, кум, сват на някого. 😊
Daylily , винаги има за какво.
Ще ти дам няколко примера.
Преди много години в спонтанен разговор на парти сред познати казах, че ми се иска да запиша докторантура  и обмислям в някой момент.
Приятелка избухна срещу мен много агресивно, (ама буквално ми изкрещя насреща):" ама ти не можеш, теб те е срам да говориш пред хора, ти не можеш да преподаваш". Не съм ги забравила до ден днешен.
Хората усещат чуждата уязвимост, особено онези, които те познават добре и удрят право там.
Друг случай, същия човек.
Винаги се глася за празници, без да прекалявам. Но не ходя и неглиже.
Грим, рокля, токчета.
Така се чувствм добре. Напоследък и много отслабнах. Тренирам, ям много здравословно, стриктно спазвам режим.
Това винаги се омаловажава от нея:'' аз нали съм дебела, ям си, ти не си добре, защо се мъчиш" и от сорта.
Отиваме да празнуваме НГ заедно, няколко семейства.
"О, колко си се нагласила, с една ехидна усмивка. Аз съм си по анцунг.
Много пъти го е правила и някак така хем с укор, хем иронично.
То се познава винаги. Усеща се. Аз имам много силен радар и усещам много добре кога похвалата е искрена, кога не е.
Имам редица примери още.
Ей така ме жегва, но я виждам ,че ме оглежда от глава до пети.
Същевременно омаловажава доста често мои успехи с такива подмятания.
. Лютиче 2.0 го е казала много точно.
Абсолютно вярно е това.
Последно не ми честити мой успех, над който дълго време  работих.
Направи се, че не чува, че обсъждаме това в компанията и смени темата.
Доста често ми правят вече впечатление такива неща при нея. От години се познаваме.
Но честно казано напоследък преосмислям отношенията ни. Това държание малко ме натоварва.
Същевременно в компания другите ми приятелки са коренно различни.
То си личи, че се радват за мен.
Аз съм човек с ниско самочувствие, никога не се хваля, чувствам неудобство дори ако наистина има за какво да ме похвалят.
Затова и не споделям много хубавите неща. Мълча си. Не съм супер успешна, не смятам, че съм постигнала нещо кой знае какво.
Нито страдам от излишно самочувствие.
Напротив. Обаче има безпогрешна интуиция.

Caroline_Bingley, малко непоискан съвет, ама ако се е стигнало дотам някой в завистта си да крещи публично, по-добре прекрати контакт с този човек. Няма да стане по-добре, няма оправяне или нещо подобно. Явно имаш потенциал, но ниска самооценка и хората без потенциал, но пък с висока самооценка го усещат и се тревожат да не вземеш да изпъкнеш. Понеже явно не можеш да им затвориш устата и се боиш да не се изложиш те ти ходят по пръстите. Никаква приятелка не ти е тази жена, само ти точи енергия.
Тя дори и да има необходимото самочувствие, една такава "приятелка" със свръх самочувствие, без покритие, пак ще я вижда по-долу от нея. В случая тази не вижда по-далеч от носа си. Самочувствието трябва да е умерено. Това малко ми напомня за някои хора с висок ръст, които намират даден човек за нисък, а той примерно е само с няколко санта по-нисък от него. Дори и на мен ми се е случвало, аз съм 1.70, една колежка беше към 1.77-8. Тя ме имаше за ниска. Без да се замисли, че има доста по-ниски от мен. Имах случай с една друга. Мисля че беше 1.76 висока. Веднъж ми казва: "Ти, май не си по-висока от 1.64, като те гледам". И, ей такива глупости. Но на мен не ми пука особено. Стига да знаеш как да отговориш, за да млъкнат.

# 59
Моят баща беше шокиран от една съседка в квартала. Жената беше с високо самочувствие, с висше образование, дори по едно време заемаше доста висок пост. Баща ми каза, че ги е видял с дъщеря й да се псуват на майка, застанали на двата тротоара, от двете страни на улицата, явно са огласяли махалата.

Общи условия

Активация на акаунт