С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 350
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • here and now
Дразнят ме с това, че все някой друг им е виновен. Че вали, че не са се наспали, че не изглеждат добре...

# 421
Естествено. Уж “честните” и “директни” забележки между близки хора са просто форма на контрол и манипулация - “аз съм ти близка и ще ти кажа честно, че си дебела, защото ти мисля доброто”. Просто жегваш човека, да не би да си повярва нещо и да излезе от контрола ти.

Това може да е наистина от загриженост. Особено ако е от майка към дете. От хранителни разстройства все пак се умира...

# 422
  • Пловдив
А колко хранителни разстройства са породени именно от отношенията родител-дете... По-добре да си мълчат.

# 423
Едва ли някой близък ще каже "Дебел/а си!" По-скоро родителите гледат да правят забележки, ако детето(малко дете имам пред вид) прекалява със сладко, с нездравословна храна. А дори ако става въпрос за възрастен, било дете, родител, кое е неправилното да му се посочат не здравословни навици? От друга тема, жена се притеснява, че мъжът и пие(според нея) повече алкохол, други се притесняват от пушене на близки, (дори в стихотворение на Хр. Фотев, което е в програмата за матура го има"Не прекалявай, моля те с цигарите...), е, какъв е проблемът да се каже на близък, че прекалява с храната? Сега, ясно, че има и моментно напълняване, и здравословни проблеми, но да си кажем истината-в масовия случай са неправилни и не здравословни хранителни навици.
Има неща, които човек не може да промени-ръст, цвят на кожа и други
Килограми не е невъзможно.

# 424
Хм, едно е поетичното "не прекалявай, моля те, с цигарите", друго е " не прекалявай, моля те, с храната".

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 21:42 от NellyN

# 425
“Не прекалявай, моля те, с досадните си забележки
О мила, скъпа си, но тровиш ме кат за сто болежки
Досаждаш и се бъркаш майко знай
Под претекста че си загрижена а се правиш на важна май”.

Поезия понеже нали 😁

# 426
  • here and now
Не намирам дума за родител, който би следвало да е възпитал хранителни навици у детето си и му се налага след 20 години да каже "Ми дебел/а си маме, не яж толкова".

# 427
  • Пловдив
Сякаш съм в паралелна реалност. Аз съм от поколенето, където чехълът наместваше чакрите. Какво ви става? Неграмотността, лошата образователна система ли е причина за липса на самочувствие? Какво се случва? Всеки втори има проблеми със себе си, панически разстройства, депресии, чувствителност..... Светът е суров, стегнете се.

# 428
Сякаш съм в паралелна реалност. Аз съм от поколенето, където чехълът наместваше чакрите. Какво ви става? Неграмотността, лошата образователна система ли е причина за липса на самочувствие? Какво се случва? Всеки втори има проблеми със себе си, панически разстройства, депресии, чувствителност..... Светът е суров, стегнете се.
Много добре казано, най-накрая! Аман от чувствителни!

# 429
Вероятно сме от едно поколение, но никога не са ме възпитавали с чехли. Въпрос на семейна среда.

# 430
И мен не са, ама и такава прекалена чувствителност никога не е поощряване нито в семейството, нито в училище.

# 431
  • here and now
И преди и сега основно се гледат другите. И докато едно време другите и те бяха същите, със съвсем малки изключения, то сега едни реклами на един луксозен живот, който малцина могат да си позволят.. И се чувстваш като лузър, че не може да си го позволиш и те така....

# 432
А не мислите ли, че именно възпитанието с чехли доведе до това днес да има  толкова депресирани, чувствителни хора?

# 433
  • Пловдив
Мда, от непознаването на литературните изразни средства е. Изясни ми се. Колко лесно е да захапеш това, коети е удобно, вместо да разумееш преносния смисъл. Резултатите от БЕЛ.....реални са.

# 434
А не мислите ли, че именно възпитанието с чехли доведе до това днес да има  толкова депресирани, чувствителни хора?

Не, защото депресираните, чувствителни хора с паник атаки и "модерните" душевни диагнози масово са под 30-35 годишни т.е. не са възпитавани с чехли. То това е и причината да са такива изнежени и обидчиви.
(Възпитание с чехъл използвам не в буквален смисъл. Имам предвид по-строго възпитание, с ясни правила, авторитети и последствия при незачитането им.)

Общи условия

Активация на акаунт