С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 185
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Другата България
Скрит текст:
Не съм HR (само съм запозната, че корекциите са излишно административно усложнение) и не е моя фирмата, просто служител съм. Като всички останали. И работя. И темата е "с какво ви дразнят хората". Около датата за изплащане на заплати ме дразнят колеги, които се скатават и не работят, това е.
Дени, пишеш така, защото не си чела закони и наредби. Болничния щом е от 30ти значи започва от 30ти. Нарушение на закона е да се "прихване" от другия месец. Дали го правят така в други фирми - може би, но е нарушение на закона.
При нас заплатите са месец за месец.
Начисляват се на база нормален график /работим на смени/, извънреден и празничен труд се изплащат на следващия месец. Същото е и с болничните - ако служител излезе след като вече ведомостта е готова, болничния се удържа на следващия месец. С изключение на първите два дни - които са за сметка на работодател.

# 646
И аз съм като Merri_An,
Затова писах, че има и такъв вариант.

# 647
  • Mediterraneo
Точно така е и при нас, часовете нощен труд и извънредни, както и празнични дни се плащат в следващия месец.

# 648
Много се изнервям на “яде ли, ама яж, ама искаш ли нещо друго, ама допълнително искаш ли”.

# 649
  • Glasgow
На мен ми липсва🫣😋 и после да ти кажат, че май си поналяла😭😂

# 650
Майка ми само намила колко съм слаба и как не можело така. Викам "По-добре ли щеше да съм 90 кила?". Не. Млък тогава и да не съм чула повече.

# 651
Охх, това с коментирането на килограмите е изключително неприятно, и друг път съм казвала. На един празник, като бяхме с мъжа ми при неговата рода, сядаме на масата и леля му ми казва: "Ама ти не ядеш, то ти и личи". А то бяха минали 2-3 минути откакто бяхме седнали, не върви само аз да ям, не ми е удобно. Иначе, истината е че си ям добре, или поне умерено. Само че как да обясниш на хората, че това че си по-слаб не означава непременно че не се храниш, и това че си по-пълничък, също не означава непременно, че ядеш много. Аз им го обяснявам, но те сякаш не могат да го възприемат. Няма как да набиеш в главата на човека нещо, което не иска да разбере. Сега съм 58-9 килограма, тогава бях 51, но сигурно и сега биха ми намерили кусур.

# 652
  • Glasgow
То дразнещото при нас дето сме поналяли е, че цяла вечер ти дуднат -яж, не ти ли харесва, яж, искаш ли още, искаш ли друго? да сложа още, ето , вземи още"...и после вече небрежно някой коментар, че си качила😅 особено ако е от някой дето изяжда половин хляб с едно ядене и не му лепи и такива като мен дето и докато дишат качват 😅

# 653
  • SF
Има хора, някои са роднини, с които няма какво друго да си говорите, освен за яденето. Евентуално може да обсъдите и времето, но ако сте на маса и няма да пътувате заедно, по-лесно е да говорите за яденето.
Има хора, на които много им пука кой какво яде и какво и колко пие.
Но наистина са от категорията хора, с които нямате какво да си кажете.

# 654
Стига да не се говори за политика, не ми пречи и за килограмите ми да се говори...
Есме е права, обикновено от липса на близост и общи теми се развиват разговори.

# 655
Не знам за другите, но в моя случай, има и други неща за които си говорим, и за които говорихме и след това на масата. Не казвам, че са много темите, защото разликата в годините с някои от роднините, логично е голяма. Но, това беше първото нещо за което ме захванаха още със сядането.

# 656
Баща ми едно време се ядосваше на такива досадни подканвания, сега е станал същинска леличка с непрестанните подсещанки Хайде, хапни си. С годините хората се променят. По навик или заучено от средата. Знае ли човек, може и ние така да почнем след време.

# 657
Ей, сакън, недей!
Най- основното при храненето на моите деца, винаги е било, да се научат да си слушат тялото.
Аз съм расла с  глупости от сорта на "да не те надвие циганчето ", и " в Африка,  знаеш ли колко гладни има!?" ...
Дано не изкуфея толкова!

# 658
  • Пловдив
Ей, сакън, недей!
Най- основното при храненето на моите деца, винаги е било, да се научат да си слушат тялото.
Аз съм расла с  глупости от сорта на "да не те надвие циганчето ", и " в Африка,  знаеш ли колко гладни има!?" ...
Дано не изкуфея толкова!
Да го слушат, да го слушат, ама като майка знам, че то може в този момент да не яде, ама ние трябва да излизаме, и ще огладнее след един час, когато примерно имам среща в банката.

# 659
Ще носиш нещо в чантата- има 1000 полезни неща, които се събират в малка дамска чанта,  за примряло от глад дете.

Общи условия

Активация на акаунт