С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 182
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Ще носиш нещо в чантата- има 1000 полезни неща, които се събират в малка дамска чанта,  за примряло от глад дете.
Ама разбира се, защото ВСИЧКИ места са подходящи да извадя бисквити. Мхм.
Не е толкова само до полезна храна, моите деца и боклуци са яли, но има места, които са безкрайно неподходящи да се яде каквото и да било.

# 661
Това е съвсем друго.  
И повод за дразнене.
В Бг има една много странна първенющина по повод банките, примерно ( понеже спомена банката).
 На "запад" може и изцапан с боя работник, и с дрехите от строежа...да влезе в банката, да си свърши работата... и на никой не му идва на ума, да го съди, или дори да си помисля да му попречи да влезе.

Кое е това място, където си влязъл ( решил си,че ще може да стои горе- долу спокойно),придружен от дете, и не можеш да му дадеш една бисквита,  че е огладняло?

# 662
  • Пловдив
Примерно на преглед в болница. Или ако ще му вземат кръв в лаборатория. И за още места мога да се сетя.
И на запад включително не е прието да се яде в банката, ходили сме на запад.

В музей, на представление.

# 663
  • на брега на морето
Не зная къде сте били на запад и за колко време. Аз живея в Западна Европа от 18 години. Като съм сменила няколко страни, в които съм живяла, съответно посещавала редовно банките им: Франция, Норвегия и в момента: Испания( Майорка). В нито една от изброените яденето в банките не е проблем. Дори е имало купички с бонбонки и сладки за клиентите на банката ( например в Норвегия). На запад учтивото отношение към клиента на банката е ключово. Дори завързват малък разговор. Иначе ще отидеш в друга банка.

# 664
  • Пловдив
Живяла съм в Дания. И да, едно бонбонче, не да разгърнеш сергията да ядеш.

# 665
  • here and now
Мен пък ме дразни това ядене навсякъде. Вървят с мазния дюнер и ръсят трохи, зеле, месо, омазани обилно с кетчуп и майонеза...
Бррр...

# 666
И най-нагло да си изхвърлят боклука навсякъде другаде, но не и в коша!

# 667
  • на брега на морето
Ние говорим за деца.Joy Където съм живяла никой не се дразни на МАЛКИ деца. Че били похапнали нещо. Зависи колко са големи, кой ще им разпъне сергия? Колко ще изядат? 1 сандвич или някакви крекери? Нещо, което се побира в дамска чанта. Ако са по- големи: ще могат да търпят...и няма да реват, че са гладни и никой няма да им разпъне сергия в банката, нито дори ще ги завлачи в банката, щото са достатъчно големи, за да могат да стоят и сами.
В Норге организираха купони в банката: за децата, които имат спестовна сметка. С ядене на хотдози, сокчета, сладки и т.н., всичко от страна на банката. Пускаха покани от банката по пощенските кутии, истинско веселие.
Но то Шекспир не случайно го е казал, че има нещо гнило в Дания...

# 668
  • Mediterraneo
Толкова не се дразнят на малки деца, че вчера три русначета буквално изкъртиха единия кабинет. Бащата си вършеше работа, а майката го гледаше с умиление как мъкнат от празния кабинет листи, перфоратори, возеха се на стола, сипваха си вода от диспенсъра, замеряха се а хартиени чашки и какво ли още не. Абсолютна свинщина. Аз излязох да чакам отвън, защото ми се стопиха нервите. Че и ги разбирам какво си говорят помежду си, съвсем. Скапана работа. А касиерката веднъж даже не ги погледна лошо, явно парите на бащата са по- важни от останалото.

# 669
  • на брега на морето
Толкова не се дразнят на малки деца, че вчера три русначета буквално изкъртиха единия кабинет. Бащата си вършеше работа, а майката го гледаше с умиление как мъкнат от празния кабинет листи, перфоратори, возеха се на стола, сипваха си вода от диспенсъра, замеряха се а хартиени чашки и какво ли още не. Абсолютна свинщина. Аз излязох да чакам отвън, защото ми се стопиха нервите. Че и ги разбирам какво си говорят помежду си, съвсем. Скапана работа. А касиерката веднъж даже не ги погледна лошо, явно парите на бащата са по- важни от останалото.
Именно. На запад не ги интересува хаоса, който ще причиниш или сергията ти от храна, а колко пари ще държиш в банката, ще дадеш в болницата и т.н.

# 670
  • Down south
Цитат
И на запад включително не е прието да се яде в банката, ходили сме на запад.

В музей, на представление.
За музеи и представления, спор няма, но в банките (не че ходя много) има подноси с бонбони, сладки.

# 671
Нас в банката и с куче ни взеха. Че и вода му донесоха, и го галиха.
Но лично аз с детето се старая да поставя граница. Предпочитам 50 пъти да повторя, че точно сега не може да яде, отколкото да събирам трохи от пода и да се червя от свинщината. Пък нека е прието и да не обръщат внимание.

# 672
Вие само 2 и 200 ли знаете!?
Да дадеш на дете да гризне нещо, за да не нервничи от глад, го направихте на мазна баница, дюнер, или чак софра разпъната... Close

# 673
Има неща, които не може да са сега, веднага и на момента. За вода, тоалетна и подобни не бих направила на въпрос, но няма да умре от глад, ако изчака 10-15 минути.

# 674
  • София
Дразнят ме живеещи в чужбина, които всячески натъртват как все там всичко е наред, пък в България ...

Общи условия

Активация на акаунт