С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 167
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Дразнят ме живеещи в чужбина, които всячески натъртват как все там всичко е наред, пък в България ...
то сега има друга, противоположна вълна, българи, живеещи в България да натъртват колко е зле в чужбина - "не могат да имат Коледа, не могат да имат коледни базари, не може да се излезе в центъра да не ги намушкат"🙄🤔

А защо те дразни това? Лъжат ли?

# 691
  • Glasgow
Да, лъжат.
Сега ти забелязах ника, ти също пишеше такива щуротии

# 692
Е, как да няма питки и сарми? Аз също съм в чужбина. Направих си и сарми, и боб, че даже капама. Който иска, прави. Който не иска - не прави. Иначе и аз съм забелязала, че има група хора, живеещи в чужбина, които само обясняват, колко зле е в България. Мисля, че е за да си валидират техния избор.

Или провал.
Една позната се върна в България след  Х години в Германия и започна с гръмки постове във Фейсбук как всичко хубаво е илюзия. Истината било липса на реализация, социална изолация, скъп живот и не знам си още какво. Аз такова нещо не съм видяла. А тя сега и в България си седи без работа Grinning Та...

# 693
  • Deutschland/HE
Дразнят ме живеещи в чужбина, които всячески натъртват как все там всичко е наред, пък в България ...
то сега има друга, противоположна вълна, българи, живеещи в България да натъртват колко е зле в чужбина - "не могат да имат Коледа, не могат да имат коледни базари, не може да се излезе в центъра да не ги намушкат"🙄🤔

А защо те дразни това? Лъжат ли?

Да, лъжат!

Коледните пазари бяха пълни, много живот, много настроение. Тази година посетих няколко. Не ме е страх да се разходя във Франкфурт, Манхайм, Висбаден. Редовно пътувам с влак до тези градове.

# 694
  • Glasgow
Аз минах през базари в Лийдс, Йорк, Единбург и Глазгоу. Пръскат се по шевовете. Настроение. Светлини. Тези дето уж ще ни наръгват в центъра си люлеят децата по атракционите и им купуват сладки и т.н. Живея в някаква паралелна реалност явно

# 695
Първо, не влизайте в тия разговори, като се болни от свръхнационална гордост.
На мен не ми дреме, кой си мисли, че го лъжа!
На мен ми се реве като мина по очукани и пусти пътища, които преди 20 години бяха пълни с живот, като видя изоставени цели блокове, къщи, села...
Стойте си в София и философствайте...

Разликата между двете групи,  идва от способността за сравнение.
И не ми идвайте с картата- ама ние пътуваме!
Той и баща ми , като бивш моряк познава всички пристанища по света, без Австралия,  ама като дойде да поживее при мен,  съвсем друго заговори...

# 696
  • SF
Е, как да няма питки и сарми? Аз също съм в чужбина. Направих си и сарми, и боб, че даже капама. Който иска, прави. Който не иска - не прави. Иначе и аз съм забелязала, че има група хора, живеещи в чужбина, които само обясняват, колко зле е в България. Мисля, че е за да си валидират техния избор.

Е, сега....
Аз някаква друга история разказах, не как ти си си направила сармите.
Естествено, че те ако искат, ще си направят също. Аз представях гледната точка на близките им тук.
Ти, окей, имаш друг живот в чужбина.
Аз и в България не си направих сарми, така че е ясно и за врабчетата, че това не е задължителен елемент от коледната магия.

# 697
Вечно недоволните, където и да отидат е все тая. В Бг ще са недоволни, в чужбина ще са недоволни и навсякъде ще плюят там където не са.
Просто е.
Замислете се върху това от кои хора сте.

# 698
.... и навсякъде ще плюят там където не са.

Има и друга категория- плюят по новата си осиновителка ! Имам две! познати вече в Германия, скриват ми шапката с тяхната биполярност Close

# 699
Esmee,
Въпросът с яденето и готвенето за Бъдни вечер и Коледа не е противопоставяне на живеещи в България или чужбина, а чисто български. Има много хора, включително мои познати, които си живеят в България и не готвят традиционни ястия. Не разбирам, защо трябва да се плюе по тях.

# 700
Аз винаги правя Бъдни вечер по българска традиция. Даже мила съфорумка ми изпрати съдове, които ползвам. Друга близка ми изпрати покривка. Не сме религиозни, на всичко отгоре не съм омъжена за българин, но може би именно заради това спазвам традицията. Въпрос на желание.

# 701
.... и навсякъде ще плюят там където не са.

Има и друга категория- плюят по новата си осиновителка ! Имам две! познати вече в Германия, скриват ми шапката с тяхната биполярност Close
Да тези ги пропуснах, но те също спадат към категорията на вечно недоволните.

# 702
  • Сан Франциско
Дразнят ме хора, които никога не признават грешките си. Въртят, сучат, от дванадесет кладенеца вода носят, но доволно си вярват, че ето - те са прави за пореден път. Пък ти като си признаеш грешка - те ти се присмиват, сякаш това е слабост.

# 703
  • SF
Esmee,
Въпросът с яденето и готвенето за Бъдни вечер и Коледа не е противопоставяне на живеещи в България или чужбина, а чисто български. Има много хора, включително мои познати, които си живеят в България и не готвят традиционни ястия. Не разбирам, защо трябва да се плюе по тях.

Кой плюе по тях??
Аз също не си правя традиционна Бъдни вечер. Май го споделих и в предния пост.

# 704
Празнични вълнения: ако още някой спомене внуци и ми покаже клип на бебе в тикток ще скоча от терасата. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт