Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №35

• 32 277
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Не само млечните. Месо също, особено ако е купешко.

За месото е ясно, но млечните защо се изключват? И те ли заради съдържание на хормони? Аз наистина изключих пилешкото от менюто. Обаче млечни консумирам, не в големи количества и предимно кашкавал, но обичам и не мога да се лиша и от него Simple Smile

# 646
А за бъкано с хормони и антибиотици месо , да сте чували? - това подчертах .
Има и други източници, макар и по-ниско биодостъпни за организма.
Аз лично не спирам месо, но аз не купувам месо от магазина.
Така е, но аз нямам никаква възможност да търся други източници на месо. Това е неизбежно! Млечни съм свела до минимум - кисело мляко, скир, извара. Месо ям от птици, червеното е много тлъсто и не ми е разрешено заради високите калории и ИР /Не го казвам наизуст работя с метаболитен консултант/. Свинско и телешко веднъж седмично, останалото време пилешко и пуешко. Култивираните риби също са бъкани с АБ - сьомги, пъстърви от развъдници и т.н.

# 647
Това с диетите и лишаване от месо и млечни продукти е за мен пълна глупост. Майка ми навършва 70 тази година, няма сериозни болести, сърцето й е здраво, няма остеопороза, но не е била никога веган и т.н. Аз съм на 45 и не съм супер фен на червеното месо, защото не ми е вкусно, но почти всеки ден консумирам пиле, риба и мляко, абсурд да се лиша от тях заради веган заместители. И като цяло съм напълно здрава, цикълът ми е още редовен и се надявам все още да е така..

# 648
Тони, млечните, ако са хубави млечни също не би трябвало да са проблем. Но в България и те отдавна са пълен боклук и бъкани с какво ли не! Поколението на родителите ни са здрави, живяха в спокойни времена и ядяха истинска храна... и свекърите и майка ми докараха до 80...ние ще заминем много по рано!

# 649
Тони, млечните, ако са хубави млечни също не би трябвало да са проблем. Но в България и те отдавна са пълен боклук и бъкани с какво ли не!
Има и БГ хубави млечни, айде да не обобщаваме наизуст,,,крайни мнения не Уважавам

# 650
Lady Brinne, в кръга на майтапа- хора, все още не ядем!
 Иначе , сериозно ли се поставя под въпрос, отглеждането на животни с редовно биене на хормони и антибиотици !?
Лично аз, не съм съгласна  с чуждите метаболитни отпадъци, всеки си има глава на раменете- да си прави изборите. За млечните също.

Моите баба и дядо по бащина линия, си отидоха малко преди 90.
Не са пили и никакви лекарства, обаче. Дядо ми не носеше очила, даже.
Колко от списващите в темата, могат да се похвалят с това...

# 651
Тони, млечните, ако са хубави млечни също не би трябвало да са проблем. Но в България и те отдавна са пълен боклук и бъкани с какво ли не! Поколението на родителите ни са здрави, живяха в спокойни времена и ядяха истинска храна... и свекърите и майка ми докараха до 80...ние ще заминем много по рано!

Те са бъкани, но понеже се съмнявам да са изцяло от мляко не очаквам там да има хормони.

# 652
Тони, млечните, ако са хубави млечни също не би трябвало да са проблем. Но в България и те отдавна са пълен боклук и бъкани с какво ли не!
Има и БГ хубави млечни, айде да не обобщаваме наизуст,,,крайни мнения не Уважавам
Ами споделете марки, не го казвам да се заяждам...аз с години не мога да открия добро сирене примерно. В млечните хормони няма естествено, но има достатъчно други боклуци...!

# 653
Проф. по хранене ми препоръча кисело мляко, бяла кофичка, с тъмно син надпис отгоре, в Била го има. Производство на Софийския завод, който бил купен от Японска фирма и много държали на качеството и бг закваска. По-скъпо е от масовите. Есента го пробвах и даже ми хареса.
Сори за обяснението , но не мога да пусна снимка, в чужбина съм, ако не го откриете, в края на април ще го снимам.

ааа намерих името, май, че е "Bulgaricum ", но проверете го все пак. На видно място стой БДС ....

# 654
В млякото естествено има хормони, защото то се произвежда от жив организъм. Това са ендогенни хормони на животното -естрогени, прогестерон, пролактин, макар и в много малки количества.

Ако някой може, да снима и сподели това кисело мляко .

# 655
  • В полите на Пирин планина
Вижте, чиста вода от фиорд, и супер-дупер био-мио меса, млека и зеленчук не мога да си позволя да купувам и ям.
Купувам месо от магазина, мляко от производител, но не знам какво бие на кравите (подквасвам го лично, поне знам, че е истинско кисело мляко).
Ако започна да се вглеждам във всичките тези твърдения (някои само митове) за хормоните и антибиотиците в купеното от магазина месо, би следвало да се гръмна.
И на лов няма да тръгна, за да си набявям месото.
Зърнените са ГМО, зеленчука и плодовете са нитратни.
Освен да вземем да се храним от слънцето, ама то има радиация...

# 656
и аз купувам, каквото си знам. Имам в семейството зълва (от 20г. веган, сега е на 48г. ) и свекърва, която слуша дъщеря си за храненето, месото и млякото и са толкова болни, с липси и дефицити, че не мога да ги мисля. Зълвата, даже пие хапчета за висок холестерол, наред с другите си медикаменти, НО не слушат, тяхно право и решение. 

# 657
В млякото естествено има хормони, защото то се произвежда от жив организъм. Това са ендогенни хормони на животното -естрогени, прогестерон, пролактин, макар и в много малки количества.

Ако някой може, да снима и сподели това кисело мляко .
Тези може би. Ще видя дали ги предлагат в Била

# 658
Г-жа Рамацоти, да тези са. Благодаря

# 659
И аз с нужда от съвет. Карах нещо и отидох на изследвания.  Викам да пусна и един Естрадиол и Прогестерон.  И то двата ги няма 😆. Аз съм с отстранена матка,  номимам яйчници. Преди 3 месеца ходих на лекар, уж всичко наред. Под долната граница и двата хормона. Изпитвам умора, вие ми се свят,  лоша работа...

Общи условия

Активация на акаунт