Есента вече е на прага , в очакване съм лятото да стана мама ! ~бебеправене 623~

• 26 919
  • 809
  •   1
Отговори
# 480
  • На изток от Ада
Каза другата седмица.
Мм също пусна 2 сг една след друга,  след седмица или две.

Аз ако даде Бог ще пусна имунологичните тези дни.

# 481
  • Sofia
Благодаря ви, момичета🌸😍

Идеята да пуснем втора спермограма е да проверим отчетливостта на резултата от Геника, защото организационно там не му се е сторило ок - 3-ма мъже в един и същи час с 1 стаичка за даване на проба и е било стресово.

Дори и да потвърдим, ок сме, ще пробваме с добавки и като се покаже спермограмата на уролога.

Rouina91  точно затова сме учудени - не пуши цигари, нито вейп, алкохол по 1-2 бири уикенд или по вино, всеки ден 10 000 крачки, тренира 3-4 дни в седмицата , но без прекалено силови (има проблеми с гърба), не се напряга толкова в работата, както преди. Гледаме да управляваме стреса, доколкото можем, разбира се.

В такъв случай не знам какво да ти кажа. Пробвайте добавки, избегвайте запарване и нагряване на тестисите. Скоро да сте боледували/качвали температура? Телесното покачване на температура сварява и сперматозоидите. Другият вариант е просто самото варикоцеле да си скапва нещата там долу. Едната опция е оперативно, но на нас лично ни казаха, да не очакваме чудеса, затова не се и насочихме към операция. То реално основният проблем се оказа, че е и при мен, а не при него.

# 482
Ние сме пускали контролна СГ в друга клиника 1 или 2 седмици след предишна плачевна. ММ много се беше стреснал и искаше да знае дали да влиза в някакъв тежък режим, но излезе доста добра в Надежда. Сега при последната пункция също го похвалиха. Та явно е било нещо моментно тогава. Според мен ако ще ви успокои, да иде в Надежда за контрола, ако ви се дават пари направо да пусне и ДНК фрагментация и да знаете как да процедирате. Също така в Неовитро този месец имат месец с безплатни СГ, опция е да запишете и сравните и от там. Няма проблем да дава материал ако това питаш, стига да си пази въздържанието, което се изисква. И без алкохол деня преди даване на СГ.

# 483
  • На изток от Ада
При мен нов проблем.
Имунологичните в Селена не знаели кой имунологичен пакет, трябвало да говорим с док . Но знам че Имунологичните се пускат до 14ч . А Матев има часове след 14 ч...

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 16:20 от nasito8988

# 484
Мечта, скоро да е изкарал Ковид, ваксини, висока кръвна захар, някакви бактерии, инфекции да е имал?
Пуснете Андрофлор в Геника или ако го има този тест на друго място.
ММ беше с много зле СГ преди две години след изкаран Ковид, захарта му беше скочила от 7 на 15. А това много се отразява при мъжете на качеството и количеството. Микробиологията изобщо не хваща подробности, да не говорим аз колко фалшиви МКБ съм имала и на Фемофлор съвсем друго.

# 485
Момичета, да има някоя от Вас със завишен Хомоцистеин?

Homocysteine    S        15.7        umol/L    Ref:  0 - 12

# 486
Монита576, била ли си болна до 2 седмици преди изследването?

# 487
Мен това, което адски много ме дразни в микробиологиите, които съм пускала е, че има буквално по 3 думи, и понякога са страшно неспецифични. Пример “много левкоцити” при иначе чиста микробиология - те всъщност моите винаги излизат чисти. Ама колко много е много? 10 ли, 15 ли, 20 ли на поле, не се знае. В някои има коментар за лактобацилите, в други няма.

Отделно, че с посявките като цяло не всичко може да се хване, за някои неща е по-добре PCR.

Моят е с ИР и хронично висока захар - засичали сме 19! Спермограмата е добра, с изключение на морфологията, но фрагментациите са високи единственият път като сме ги изследвали. С триста зора го накарах да си взима хапчетата 🙄 в спермограмата разлика няма. Четох много научни трудове по въпроса, да, води се, че нарушава качеството, но явно при диабетици има и проблеми със спермограмата по-сериозни. На мен лекарите ми повтарят, че нямало как тя да ни е проблема 🤷♀

# 488
Файър, така е. И ММ е диабетик, когато му е висока захарта СГ е леш, когато е добре ( наскоро я беше свалил на 7 и то и захарта, и гликирания хемоглобин беше толкова, т.е. три месеца назад е била добре) и О. чудо, спермограмата се оправя. Е пак е извън норми, но в сравнение с другите му СГ е направо добра. И репродуктивни са ни казвали, че при мъжа високата захар прави бели с материала.

# 489
Е не........направо ще се гръмна с днешните изследвания:

Отиде ми подяволите трансфера декември...............

Salsera не съм боледувала скоро.

# 490
Монита, изследвай си Б групата витамини. Б6, фолиева, Б12 виждам, че си го пускала. Хомоцистеинът може да се регулира с прием на витамини от тази група. Аз по принцип също съм с висок хомоцистеин, не усвоявам добре Б витамини, така че взимам метилирани.
Може би ще трябва и ТСХ да регулираш преди трансфер трябва да е около 2

# 491
TSH и пролактин с лекарства ще влязат за нула време в граници, въобще не е драма.

# 492
  • Sofia
Той и хомоцистеина не е драма. С прием на метилирани B12 и фолат ще го смъкне за 2-3 седмици. Изследвала ли си тромбофилия (MTHFR фактор), вероятно си носител. Просто смени на метилирани и ще се нормализира.

# 493
Днес ги пуснах и тромбофилиите, но ще излязат след 10-тина дена.
Мисля в понеделник пак да пусна пустия Пролактин, че днес бях недоспала и в лабораторията не спасиха условията за почивка.

# 494
  • Sofia
Днес ги пуснах и тромбофилиите, но ще излязат след 10-тина дена.
Мисля в понеделник пак да пусна пустия Пролактин, че днес бях недоспала и в лабораторията не спасиха условията за почивка.

Вероятно ще излезе, че си носител на MTHFR. Почни още от сега метилирани B12 и фолат. Стискам палци всичко да е наред с пролактина при следващото тестване.

Общи условия

Активация на акаунт