🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 23 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Нези,
Благодаря за превода.
Напълно те разбирам. Обаче аз до момента сам изгледала само час от серията с превод. Не ми се ще да разсъждавам много по картинки. Не че не го направих вече. Но още тази серия ми е мъгла. А със събитията от фраговете още повече искам да съм сигурна, че правилно съм я разбрала.

И въпреки, че знам отношението на някой хора към котките Kissing Heart , ще споделя това. За втори път ми попадат подобни кадри.

# 706
Съгласна съм, Гери. Най-малкото,което  искам е да разсъждаваме по картинки.
Както и не искам никой да се чувства задължен да пише.
Но при това положение, малко се обезсмисля темата.  Защото, сега, когато има сериал и толкова много материал за обсъждане и коментиране, няма активност, какво остава, когато Eşref Rüya свърши.
Замислям се...
Все пак чувствам някакъв ангажимент към темата, но сама не мога да си пиша. Neutral Face

# 707
  • AMS

Нези, благодаря за превода!!!
Май проявих активност не навреме, но няма да трия.
Фрагът много ми харесва. Часовниците започнаха да тиктакат.
Сега ще видим кой кой е в миналото на Ешреф.
Хъдър с отворен плик от днк-ато - или не го е прочел,
или не му е харесал резултата, та да го гори.

# 708
Напълно навреме си беше активна, Дива. Аз оставих статиста Чаатай и веднага след това видях фраг, редактирах се и сме писали едновременно. Сори.

# 709
Diva, май аз трябваше да почакам още. Grinning
Фрага е много интересен.
Действието навлиза в някаква нова фаза.
В този фраг буквално и преносно всичко гори.

Тук се вижда,че на ръката на Ешреф има някаква превръзка- бил е вързан ли? Или се е превързал импровизирано?
Хъдър май не иска да повярва на този резултат...
А Нисан изглежда като на разпит в полицията.
Чийдем плаче...Дали за майка си?
Опитвам се да разчета по погледа на Ешреф защо точно е дошъл за Нисан, но не успявам.

# 710
Писах и накрая изтрих.
Ще почна наобратно.
Ешреф май отиде да търси сметка на Нисан. Може да е разбрал за двойната ѝ игра.
Чийдем не ми се вярва за майка си да плаче. Тя сама я вкара в този капан. Май но нощница беше. Може Ешреф да я е отблъснал.
Ако пликът с резултатите е отворен и въпреки това не го е прочел, явно много се страхува синът да не е Кенан. То си е страшна възможност.
На превръзка ми прилича, нали видяхме кадри с истинска превръзка от сета.
На мен ли ми се стори или някаква жена наблюдава как Ешреф налага Динчер.
Ешреф май най-после е много близо до истината, но не ми се вярва да разбере сега.

# 711
Няколко пъти гледах фрага и също като теб, Нези, не успях да разгадая погледа му. Хем може да я взима на романтично бягство отново, хем може да я подлага на разпит за доносничеството, ако е разбрал.
Гледах го повторно и за да видя дали наистина Ешреф удря Динчер, а не е нагласяне на сцени. Интересно дали само Нисан е причината или Ешреф разбира, че Динчер има общо с миналото им.

Гери, докато пиша, ти си публикувала също. Та, май зад Ешреф е Фарук.
А на мен Чийдем също ми се видя по нощница и съм по-склонна да вярвам, че е отблъсната от Ешреф, отколкото за майка и. Ама знае ли се, ако е я ударила биполярността на съжаление.
Не мисля, че Ешреф би се поддал на женските номера на Чийдем, въпреки че нали във всеки турски сериал има изневяра. И все пак по-вероятно я е отблъснал.

В тик ток ми излезе забавен коментар по повод на Хъдър и чуденето кой е синът му, който гласеше "Пич, просто попитай Ешреф на коя дата е роден", изобщо не се бях сетила и аз за този вариант. 😀

Относно активността и коментирането на епизодите, много добре знам, че е средата на сезона и има действия, които трябва да са като кулминация преди финала, затова ги забавят, като теста за бащинство. Обаче в един момент става много тромаво действието и от два часа и половина епизод, в съзнанието ми накрая остават 4-5 сцени, които коментирам. И преди казах, че чакам с нетърпение да се разплита нишката малко по малко.

# 712
  • AMS
Малко картини от фрага.
Обърнете внимание на стената.

Отражението на Фарук >>>

Оня тъпия Туфан е вече при полицаите

Чийдем не е казала, кой е доносникът.
Затова пък Ърмак може да е е научила,
но не иска да каже на Ешреф.
Той се досеща ииииииииии пали фъстъка.

# 713
Диве, топ разузнаващ си!
Ешреф явно им намира бърлогата, но от фрага ми се струва, че все още не знае кой стои зад това.

Чийдем, според мен, ще каже на Ешреф за Нисан, те просто не могат да стоят надалеч един от друг, а това я дразни безумно много. Както сама каза, вече няма какво да губи, в такъв момент човек е способен на всичко, а знаем, че на нея не и липсва нито смелост, нито креативност.

# 714
Хриси, на доста места прочетох това, което ти казваш, че действието се движи бавно.
Но това все пак е турски сериал, не е филм, в който действието се развива прид очите ни в рамките на 2 часа.
Бавно действие бих нарекла например, когато двама герои се гледат в тишина по пет минути,после още пет минути мислят за това как са се гледали, а след това разказват на трети човек какво са си помислили, докато са се гледали, примерно.
А Eşref Rüya изобщо не е в тази категория, не мисля, че има празни сцени, няма разтягане, няма безкрайни монолози, няма 30-секундни паузи за една повдигнато вежда.
Сериалът върви бавно, защото е драма, а не защото е муден.
И защото разказва история, не бърза да отбележи чеклист от сюжетни точки.
Освен това имаме история, която се е случила в рамките на определен времеви интервал.
Ако беше по- бързо, всичко отдавна щеше да е свършило.
И тогава сигурно щеше да ни е яд, че не са  развили достатъчно любовта, че няма емоция, че не са обяснили нищо...
Аз мисля, че действията са последователни, следват някаква логика и се развиват според очакваното за един турски сериал.
А и според жанра, защото за мен това е вид драма, а драмите се развиват по- бавно.
Diva, явно Ешреф се е добрал до Динчер и мястото, където, и той като Чийдем е направил "олтар" със снимки на Ешреф.
Да, сега обърнах внимание, че Чийдем е по халат. Със сигурност не е получила, това, което е искала.
А възможно ли е Нисан сама да е отишла в полицията и да е разказала как Чийдем я е изнудвала?
Тя има и някакъв запис, с признание от нея.
Възможно ли е и това да е станало ясно на Ешреф?

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 00:21 от NeZ_9

# 715
Нези, съгласна съм с теб, че разказват история, обхващат различни гледни точки и проследяват историите не само на главните герои. Излишни са ми били единствено сцените с внучката, но те пък имаха поука. За Айтен също си мислих, че може би е пълнеж, но има потенциал за добър обрат, особено ако мъжът и не е този, който и е причинявал физическо насилие.

Напълно бях забравила, че Нисан записа Чийдем как я изнудва, сещам се, че тя даде записа на Джерен, а точно във фрага сякаш са пред полицията. Много е възможно да го предадат на началника ѝ. Както Чийдем няма какво да губи, и Нисан е горе-долу в същата позиция след смъртта на Афра и ситуацията с Ешреф.

# 716
Ешреф, отива да вземе Нисан точно в неговия стил:"Изчезвай от тук", "идваш с мен" от нещо иска да я спаси или просто я взима от мястото на Динчер. Все пак тя предпочете там да остане. И сега от фрага става ясно, тя си е имала причина.
Не мисля, че иска да я закара някъде на развлечение, сериозен ми изглежда.
(Чаатай ми се струва, че болен така ми се струва по гласа му)
При Хадър тази дама (забравих и името) тя нали отвори писмото, може да е променила нещо и на Хадър да не му харесва и за това го гори.
Ешреф яката го натупа Динчер, ще има на "удар с удар".
Мисля, че Динчер ще издаде Нисан за информаторсвото.
Не мисля, че Нисан сама ще го направи нито пък Чийдем ще кажа, така мисля.
Или по някакъв начин Ешреф сам стига до истината, че Нисан е информатор.

Серията и аз още не съм я догледала и в повечето случаи последна се включвам с коментар и гледам да не се повтарям, защото е обсъдено вече.

# 717
Ели, Неджля не отвори плика. Тръгна да го отваря и се спря. Така че не знае резултата.
Динчер не мисля, че знае за информаторството на Нисан. Или Чийдем ще каже на Ешреф, или Ешреф ще заподозре и ще отиде да я пита. Може би точно това е и идеята на посещението му. Да чуе истината от нея самата.

# 718
Хриси, да така е, тя не го отвори но да ни дават сцена, как тя се колебае за писмото дали да се изкуши или не, нещо ще има с това писмо. Незнам  просто предполагам, но си права. Всъщност тя няма интерес да променя нещо.
Динчер не знае, че Нисан е информатор, за сега обаче. Точно той няма как да не научи, опасен е. Пък и така точно той с тази новина може да накара Ешреф най-много да го заболи. Винаги крой планове спрямо Ешреф, та затова си го помислих.
Да допуснем, Чийдем му сервира тая новина, Ешреф за пореден път ще я нарече луда, може да не и повярва. По-скоро тя да го насочи към това и да е скрит фактор в цялата история по ми се вярва.
Може и Нисан да се предаде, да иска да се освободи от това бреме, но започвам да си задава въпроси:"Защо сега"?
Пък, ако Нисан научавайки за Чийдем и Ешреф - една нощ (то не, че нещо ще е е огрее Чийдем, освен ако не го напие), тя се ядосва, вбесява , естествено и ревността ще се обади отива и изказва в полицията с цената на всичко.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 01:36 от eliet

# 719
Добро утро! Coffee

Благодаря за споделеното! Hug
Ели, винаги има повече от една гледна точка, така че, дори и нещо да е обсъдено, винаги е интересно да прочетеш още едно мнение.
Исках да кажа, че темата замря, а сме в разгара на сериал и винаги има какво да се сподели, а не само да се слагат лайкове и да се разчита, че някой ще я поддържа.
Мисля, че ме разбирате. Hands V
Колкото до погледа на Ешреф- в началото е доста гневен

Но после, като че ли омеква

Затова ми е трудно да разгадая причината за посещението му.
И още нещо- в началото на фрага Ешреф държи часовник. Дали не е часовника на бащата на Динчер?
Желая ви прекрасен ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт