Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 18 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз ползвам платената версия на Jobseeker. Има страхотни темплейти, също има и опция за AI подсказка, много е удобно. Плащам само един месец и после канселирам премиум версията. Сивито се пази в профила и можете да си възобновите примиум достъпа, ако пак се наложи промяна в сивито, тъй като можете да го изтегляте само като пдф. При промяна, трябва да се плати наново поне за един месец.

# 361
  • Ю Ес ъф Ей
Интересно ми е в България в CV все още слагат ли се масово снимки? Или е по-скоро изключение?

# 362
Не слагам снимки аз, който толкова иска да ме види - има LinkedIn.

Иначе, аз вече не използвам темплейти онлайн, четох доста по-въпроса и в темплейтите има ужасно много излишна информация. Примерно, някакви процентчета колко можеш дадено нещо - какво казва това на отсрещния? Абсолютно нищо. Използвам готовите темплейти на Уърд, много стегнати, кратки, изчистени и ясни.

# 363
Благодаря на всички. Да, наистина и аз намирам европейския формат за доста тромав, а и четох, че е поостарял, затова и питах кой вариант се приема положително. Ще разгледам линковете.

# 364
  • 🌊
Никога не съм слагала снимка и директно затварям обява от компания, която го изисква.
За платените сайтове просто давах с десен бутон print as PDF и се заобикаляше плащането, но все нещо не ми харесваше и накрая си направих мой темплейт.

# 365
  • Ю Ес ъф Ей
Между другото някои слагат невидим текст, опитвайки се да излъжат ИИ. Не казвам, че го препоръчвам, но го имайте предвид.

# 366
  • Сф
С каква цел се слага невидим текст? И кой го слага?

# 367
  • София
Предполагам, за разпознаване на ключови думи. Или самият темплейт има вградено инфо. Както на сайтовете отдолу пише copyright.
Аз също сама съм си го правила в word и после пдф.

# 368
  • Somewhere far away
Интересно ми е в България в CV все още слагат ли се масово снимки? Или е по-скоро изключение?
този въпрос сме го чоплили и преди. Да все още се искат снимки от много фирми и съм го виждала даже като задължително изискване в доста обяви

# 369
  • Ю Ес ъф Ей
С каква цел се слага невидим текст? И кой го слага?
Слагат го кандидатите, за да "излъжат" ИИ. Защото вече много от тях ги отрязва ИИ и CV-та въобще не стигат до човек да ги прегледа.
Ето една статия по въпроса.
https://www.nytimes.com/2025/10/07/business/ai-chatbot-prompts-r … mp;smid=url-share

# 370
  • София
Те не ползват chat gpt първо и второ - ако върне определен от кандидата фийдбек, който не съвпада със заложения в програмата, ще си личи.

# 371
  • Ю Ес ъф Ей
Greenhouse, споменали са го в статията. Но точно кой ИИ ползват не е толкова от значение.
Доста хора се оплакват, че получават автоматичен отговор от ИИ. Аз съм на път да пробвам как стоят нещата лично. Може да пиша тук, ако имам някаква полезна информация.

# 372
  • 🌊
Не бих имала много доверие на това колко се използва ИИ за компаниите в България (нашенски и международни). Това, което го представят за ИИ отговор в повечето случаи е част от предварително заредените темплейти, които имахме за състоянието на кандидатурата. Примерно аз съм решила, че човека не е подходящ, слагам го на отхвърлен и бум имейл.

# 373
  • Ю Ес ъф Ей
Може би е така както казваш в България. Обаче, когато имаш стотици кандидати на ден, няма достатъчно хора в ЧР дори да плащат предварително написани отговори. ИИ се ползва нашироко.
При сегашния пазар на труда има позиции, за които кандидатстват стотици хора на ден.

# 374
Аз ползвам автобиография в Word, която съм запазила и е PDF при нужда. Който иска да чете, чете, където гледа ИИ, може би не е моето място. Впечталнението ми е, че който търси, стига до автобиографията ми. Нямам снимка, нито дата на раждане, нито точен адрес, само град. Имала съм случаи да ми звънят след 4 месеца. Което сочи, че много фирми дежурно си пускат обяви " за спорта" и да имат нещо под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт