Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 18 285
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Аз също имам професионална снимка. За мен е отношение определено, държа СВ-то ми да е изпипано и не само да е смислено структурирано, но и да изглежда добре. Снимката е част от това ми разбиране. Така или иначе имената са ми особени, така че който иска от раз може да ме намери в Линкдин и да ме види и там, т.е. защо да нямам и на СВ-то. Нямам драма и с който не иска да си слага. Също не съм мис Вселена, даже съм и към 40. Все още си намирам сравнително лесно работа, което определено не е заради снимката, а заради това какво пише в СВ-то ми и представянето ми по интервюта.

# 391
  • София
Не знам, аз, където и да съм кандидатствала, снимки не слагам.
На СВта със снимки не обръщам повече внимание, отколкото на такива без. По-скоро, ако видя наапудрена снимка, ще метна в коша.

# 392
И аз съм на това мнение. Слагам снимка и каквото те решат за външния вид. Не се имам за грозна, но това е субективно. Ако преценят, че не ставам само заради това, то изобщо по-добре даже и за телефонен разговор да не си губим времето.

# 393
  • София
Е, явно имаш, щом чак си инвестирала в професионална фото сесия.
Според теб какъв ми е проблема? И то без да ме познаваш😆не, нямам такъв, нито пък се страхувам от така модерната дума “дискриминация”.

Pticasprujuna - точно пък за счетоводител аз бих казала, че има доста голямо значение, тъй като вниманието към детайла в самата професия е от значение. Иначе счетоводители под път и над път, ама качествени малко. Примерът изобщо не беше подходящ за хората от нашата професия.

Който има очи за тези неща, ще ги види и ще ги оцени. Останалото са ЧР на 20 г, които ще очакват снимки от плажа. Е, не съм давала парите си за тях.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:55 от Helene S

# 394
Helene 8, това си е твое виждане и аз го приемам. Просто моето е различно.

# 395
Е то големите пари за една професионална фотосесия хаха...

# 396
Аз не слагам снимка не от страх от дискриминация, просто последните пъти кандидатствам в международни фирми, а те доста треперят на тема дискриминация, четох по-въпроса и реших, че по-актуалното решение е да не слагам. Но, за България, не смятам, че е тенденция да няма или има. По-скоро съм на мнение, че ако има - то трябва да е професионална, не е нужно от фотограф, но да изглежда като снимка за работа, а не за тиндър.

# 397
Аз последния път сложих снимка, но по принцип не съм фен на снимките. Знам как се коментират и по-зле, как се се размятат. Не ме притеснява дискриминация, а аграрни изпълнения.

# 398
Не ми дреме дали някой ще коментира. Нито го знам, нито го познавам....

# 399
  • Melmak
Аз просто намирам за излишна снимката. В LI имам снимка, мислех за професионална, не стигнах да се организирам. Но в CV не слагам.

# 400
Аз последния път сложих снимка, но по принцип не съм фен на снимките. Знам как се коментират и по-зле, как се се размятат. Не ме притеснява дискриминация, а аграрни изпълнения.

Е, вероятно не се целите в компании с "аграрни" изпълнения. Повечето по-големи компании въобще не коментират снимките, а и да коментират нещо, няма да повлияе на това дали ще ви извикат на интервю. То принципно много хора, познати и непознати могат да ви обсъждат и по снимките в социалните мрежи, но наистина ли това има значение и защо? Все някъде някой ви е коментирал зад гърба и то дори може да не е за работа, а от познатите ви...и какво от това.

# 401
  • София
Е то големите пари за една професионална фотосесия хаха...
Типичен коментар по български - да омаловажаваме решенията или постъпките на някой с насмешка.
Ами хич не бяха малко парите, да. Като за всяко нещо - пазар голям, фатографи много, цени - най-различни.
Кой и за какво би коментирал с насмешка едно добре подготвено св с богат опит, добро образование и т.н.?! Чудя се и не се досещам….

# 402
  • Ю Ес ъф Ей
Възрастова дискриминация има и в САЩ... Само дето е завоалирана. Хората си крият годините. Консултантът, с който говорих ми каза да махна от CV-то годините на всички работи, които са от преди повече от 15 години. Никой не ги гледал така или иначе. Както разбира се да махна и годината на завършване на университета. Аз това го направих още преди години. Дори ми каза да не ползвам hotmail в CV-то.  Simple Smile Всичко, което може да подскаже възраст.
А питах за снимките дали в България все още се слагат в CV-то, понеже тук ако сложиш снимка, почти е сигурно, че CV-то ще отиде в коша без да го прегледат. Най-малко заради това, че не знаеш, че не се слага.

# 403
Тук все още сме на етап по-скоро да има снимка, но не е проблем и да няма. Не сме в САЩ и дискриминацията не е толкова явно изразена, но все пак, навлизайки в тази възраст, аз също спазвам тези правила без някой да ми ги е казвал. То някак си се подразбира по е за мен. Най-първите си работни места съм ги изтрила, има достатъчно след тях и по-релевантни. Година на раждане и завършване на университет нямам. Мейл в Hotmail, наистина ли? Това е все едно някой да има мейл в abv тук...би следвало да се подразбира. И да не е със sladur нещо си, нали Grinning Снимка, както казах в България все още не е проблем, но ми е професионална плюс, че имам късмета да изглеждам по-млада от възрастта си затова засега не ми е проблем. Но съм си сложила реална снимка от преди 2 години, а не отпреди 15, това също някак би следвало да се подразбира. И без филтри и неща, които да ме правят да изглеждам като AI продукт.

# 404
  • София
Не слагам снимка, смятам, че може да ми изиграе по- скоро лоша шега. Виждала съм как определен тип момиченца с очилата и хрисимара физиономия пасват чудесно в образа на интелигентния и сериозен човек нищо, че ризата им е поизмачкана и се вижда, че не са си направили усилие да се проведат в нормален вид. Клиширано е, но е факт.

Снимки, че даже и странни имена СЕ коментират. И от мениджъри, и от ейчари, професионалното ниво в България е много нисичко.

Общи условия

Активация на акаунт