Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 18 264
  • 740
  •   4
Отговори
# 405
че какво му е на abv мейла?
ако си сложа гугълския лесно се намират ютюб и пинтерст каналът ми, айде няма нужда

# 406
Abv е кофти поща, с нулева сигурност, орязана откъм функции, с кофти алгоритъм, който често праща важни мейли директно в спам папката и още други такива кофти номера. Като пиша на такъв мейл, винаги имам едно наум, че мейла ми може да попадне в други ръце и че получателя може изобщо да не го види.

# 407
Отговорили са вече, но най-малкото не дава сериозна заявка. Abv мейлът е с ниска сигурност, почти никой не го използва за сериозни цели и говори зле за съобразителността и техническата осъзнатост на кандидата. В повечето фирми се правят спам/фишинг обучения, но то ако кандидата ти е още на ниво abv, за каква предпазливост и обучения да говорим Grinning Отделно издава възрастта на кандидата, никой на около 30 или под това няма да си направи мейл в abv, а да не говорим, че някои млади ЧР-ки може и да не са били родени, когато активно се използваше в България Grinning При всички случаи също ще бъде изкоментирано негативно, от което тук масово се притеснявате.

# 408
Е то големите пари за една професионална фотосесия хаха...
Типичен коментар по български - да омаловажаваме решенията или постъпките на някой с насмешка.
Ами хич не бяха малко парите, да. Като за всяко нещо - пазар голям, фатографи много, цени - най-различни.
Кой и за какво би коментирал с насмешка едно добре подготвено св с богат опит, добро образование и т.н.?! Чудя се и не се досещам….
Някой който е виждал добре подготвено СВ на кандидат с богат опит и добро образование, и без снимка. Забавно е, да.

# 409
  • София
Helene не е в България, напомням. Може би от там коментарът за цената на профи фотосесия.

# 410
  • пустинята Гоби
Имам колежка на 24 с имейл в abv. Скоро в наеха, чак такива глупости не гледат HR-арите. Малко почнахте да фантазирате ми се струва. Иначе доволно ни обучават за спам и фишинг, имаме експерт по сигурността и т.н.

Има професии като счетоводител или юрист, за които възрастта е без значение. Ама не всички са такива, това са частни случаи. По принцип няма невъзможни неща, но за доста хора смяната на работата след определена възраст е по-трудна.

# 411
Ох, вече прекалихте... чак такова голямо значение няма пощата дали е в абв, мейл бг, дир бг или подобно. Абсолютно все тая..... Виж, ако е фирма и ми праща мейли от въпросните, тогава е несериозно.  Но личен мейл си е абсолютно нормално.

# 412
Ми, аз съм на 26, винаги съм си ползвала главно ABV имейла, аз пък не смятам, че има имейл, който те учи по-добре да не отваряш фишинг. Grinning Плюс това, какво значение има имейла в наши дни, като всичко важно е с лицево разпознаване, PIN и двуфакторна верификация?

# 413
Аз пък съм изненадана, че все още има хора, които го правят, че чак и трябва да се обяснява какво не му е наред. Всеки ЧР ще ви каже това. Би следвало и кандидатите вече да не са на етап "какво толкова", но... Всеки е свободен, където си иска да си прави мейл, но със сигурност остава по-кофти впечатление и е outdated, ако има друго СВ, което е по-добре изпипано.

# 414
Моят мейл не е в АБВ, ама принципът в важен - още малко някои ще вземат да ми искат да ходя само с костюм Шанел на работа, иначе не изглеждам сериозно… ами айде не, става ли?

# 415
Това би означавало, че никой никога няма да наеме някой от Азия, трябва да видите техните имейли и AI снимки. Grinning

# 416
  • София
Никой не се интересува какъв ви е личният мейл. Той никога няма да се ползва служебно, освен ако не сте фрий лансъри, но тогава би трябвало да си имате собствен домейн.

# 417
Има едни базови неща, които правят впечатление, и натрупването на такива малки неща, може да преобърне колата - поща в abv, правописни грешки (дори и невинни, като изписването на месеците с главна буква) могат да оставят един неприятен привкус.

# 418
За правописа съм съгласна, но не и за пощата или наличие на снимка. Ако чак толкова им е драма кой къде има лична поща, хич да не ми се обаждат. С такива дребнави неща не желая да се срещам в работата си. Не е ли по-важно знания, образование, умения и стаж от това, че пощата ти е в абв? Ама, ако това им е водещо на някои, нямам против....

# 419
  • София
Няколко неща във връзка с предварителния подбор.

Това със скрития текст... е тъпо, извинете ме за категоризацията. Да, ще мине ИИ, ама той изкуствения интелект не планира интервютата, а ги планира човек. Та ще се види, че всъщност сиви-то е недотам релевантно и пак ще отпадне.

Колкото до снимката - ако е адекватна е ОК. Просто сме получавали сиви-та с невъзможни тъпотии - селфи на върха на електропровод, снимка по бански, който беше изрязан и даденостите бяха доста извадени на показ, снимки на маса, с ограден кой е човека, а него самия гледаш с едни почервенели очи... не ме разбирайте погрешно, всеки може да се себеизразява както намери за добре, но ако говорим за официално-делови стил и професионална комуникация... някак не показват много висок професионализъм, нищо повече.
Професионалните снимки ... се коментират дотолкова - ау, виж колко хубава снимка има този човек и толкова. А нелепите не се коментират, а по-скоро предизвикват изумление и смях, а и впоследствие - отхвърляне.

Ако позволите няколко приятелски съвета - ако ще слагате снимка, сложете подходяща такава. Иначе - по-добре е да е без. Като пишете в сиви-то, лъжете умерено - сега на всички е ясно, че информацията е захаросана и целта ѝ е да ви предсатави в най-добра светлина, ама нека да не изглежда нелепо от напудреност. Имала съм случай на човек, който си беше написал сиви-то по такъв начин, че предизвика буерн смях - беше писал, че ми е бил шеф, а беше точно обратното, та внимавайте, защото не знаете кой чете отсреща. Правописни и печатни грешки в сиви не трябва да има, никакви. Сега - ако мейла е sexyboy23cm вероятно ще предивика коментар, където и да е, но няма особено значение къде е - например, аз приемам, че хората масово не искат да си дават мейли, с които са регистрирани по платформи и социални мрежи, защото чичко гугъл бди.

Писала съм го и друг път - сиви, кратко, точно ясно, добре структурирано и лесно за четене, без вадиочни цветове, без да е много арт, ако слагате снимка - професионална и не разголена. И may the force be with you...

Общи условия

Активация на акаунт