Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 18 221
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ние сме три и в ден на износ, една остава докато тръгне камиона, не прави нищо, но чака, ако изскочи нещо с документите. Затова не ни държат сметка кога отиваме и кога излизаме, а отстрани изглежда, че ходим на работа когато си искаме.

# 541
Антонио, моето мнение е, че когато си търсиш работа пращаш навсякъде. Не подбираш, поне не в детайли. Не се знае откъде ще изскочи зайчето.

# 542
Точно. Започваш, опитваш и като не ти хареса търсиш друго.

# 543
  • Сливен
Аз не бих хабила нерви и енергия за проба. Гаранция никъде не дават, но ако нещо ме притеснява, ще предпочета да не сменям "трън за глог". Настоящите проблеми си ги знаеш, няма нужда да започваш с очаквани компромиси, освен ако не е належащо.

# 544
  • София
Аз пък смятам, че не бива да се подхожда хаотично, каквото усещане лично аз придобивам от писанията на потребителката.

Знам, че сега пазарът е гаден, но все пак е хубаво да има някакво структуриране на кандидатурите. Ако щеш, на един лист си запиши къде си кандидатствала, пък си ги оцени коя колко ти допада като изисквания и задължения. Приоритизирай си ги демек още преди интервютата, за да не се поддаваш на емоциите. Примерно, то да е нещо кофти като задължения, но да се държат много мило с теб и да са готови да те наемат бързо (щото някой е избягал с 200) и ти като си отчаяна и искаш да избягаш от твоето пък, да се нахендриш.

# 545
и си помисли добре в каква среда ще попаднеш, няма да издържиш дълго, ако от образовани и културни хора скочиш сред махленските навиквания и скандали на продавачките в кауфланд
има хора, които не се траят, чалгата е фон на работния процес, ниско интелигентни вицове и смешки и тн

моля да няма обидени Hands Pray

# 546
.... Антонио, можеш повече, не се забивай като продавачка.
Антонио, всъщност какво точно можеш?  Това висше ХВП каква специалност е? Щото реално и продавачките работят с ЕРПта. И 1400 лв за тази длъжност си звучи съвсем ок. Че е малка - малка е, но си на топло и спокойно, само това ли искаш?
По принцип човек трябва да е наясно с приоритетите си. Какво може и какво иска да прави, какво цели - пари, свободно време, спокойствие, стаж, кариера... Както казват  - пълно щастие няма, едно добро нещо ще е за сметка на други по- лошо.
Виждала съм обяви на Кауфланд, че търсят управители.
Като студентка работих в завода за кашони на гара Искър на три смени, буквално хамалска работа. Взимах 350-500лв заплата, това=3500 сегашни лв.

# 547
Тя толкова иска да се махне от сегашното място, че е съгласна и на продавачка. Със сигурност не иска това, а нещо по-добро, да учи от колеги, да се развива. Обаче емоционалността й пречи и препуска през обяви и интервюта. За това и я определиха на хоатична, което и у мен оставя такова усещане. На интервютата сигурно повече си личи, а това не й носи ползи.

# 548
Няма лошо, продавачка си е професия. Свършва ти смяната, преобличаш се и чао. Никакви грижи, малко отговорности. На топло, усмихваш се и красивееш.

# 549
Отношение и работна среда могат да се преценят едва след започване.

# 550
Няма лошо, продавачка си е професия. Свършва ти смяната, преобличаш се и чао. Никакви грижи, малко отговорности. На топло, усмихваш се и красивееш.

Нищо против продавачките, но тя не иска това. А и не на всяка продавачка й е лесно. Зависи в какъв магазин, но понякога може да е много скучно, може клиентите да са напрягащи, може да стои на течение, може да се налага да мъкне тежко.

# 551
  • Somewhere far away
Да да.. Глупости. Седи си и се усмихва, а вечерта или там края на смяната, все едно, ако нещо не излезе при отчиитане на касата после шефа от нейната заплата ги удържа. Така че тия неща, дето ги говорите очевидно се вижда, че ги говорите на изустт и нямате никаква идея какво реално се случва на такива работни места.

# 552
Не само че няма пълно щастие. А навсякъде е трудно в една или друга степен. И аз искам да съм директор, но не съм нито достатъчно образована, нито достатъчно опитна.

# 553
  • София
Фри, започваш да ми звучиш като Буболина, широкоскроена и вечно весело оптимистична Grinning

Някой попадал ли е на курс за AI, който да не е бошлаф и да е все пак някаква реномирана платформа? Ще се радвам на препоръки.

# 554
Ама какво толкова ще му мислиш, това е работа, почваш, ако не ти хареса ,,довиждане", не е здравословен проблем. Както работодателите си избират работниците, така и работниците си избират работа.

Общи условия

Активация на акаунт