Работа, CV-та, HR-и, съвети - 102

• 18 203
  • 740
  •   2
Отговори
# 555
Леле, как продавачката само да седи и да красивее. В един хранителен магазин винаги има страшно много работа. И ги въртят постоянно - ту на каса, ту да подреждат стока или да махат продукти с изтекъл срок на годност, ту на топла витрина и къде ли не. В читавите магазини за дрехи и обувки искат да имаш интерес към модата, за да можеш да консултираш клиента. В железариите и магазините за инструменти, продавачите пишат и оферти понякога, защото работят и с фирми. Всъщност точно в последните, често продавачите са с висше образование, поне на мен ми се е случвало да работя с такива, като съм закупувала служебно материали за предишната фирма. Ако не можеш да вдигаш тежко обаче, поради здравословни причини не е много желателно да работиш в магазин, защото обикновено ти си разтоварваш и подреждаш стоката. Иначе аз мисля, че повечето продавачки получават и процент от оборота, вероятно тези 1400 са минимума от който се тръгва, а ако има добър оборот, може да станат доста повече.                                                                                     Да питам и аз нещо. Срещам обяви на някакви фирми, например дограмаджийски, но също и малки производствени, за които в търговския регистър пише, че имат един човек персонал. А аз знам, че там работят поне 7-8 човека в едната, в другата към 50. По какъв начин мислите, че си оправят документално нещата?

# 556
Ами ето например две от обявите, по които кандидатствам.
Скрит текст:
1.Основни отговорности:
Работа с ERP система – въвеждане и обработка на данни за производство, рецепти и складови наличности
Поддръжка на технологични карти и рецептури
Контрол на производствените процеси и проследимост на партиди
Връзка между отделите „Производство“, „Лаборатория“ и „Логистика“
Анализ на данни и изготвяне на отчети за производството
2. Описание на длъжността:
- организира приемането, съхраняването и предаването на материалите за производство и оформя съответните документи;
-   работа със складова програма;
-   организира  подреждането, комплектоването и натоварването на материали и стоки;
-   контролира количеството на постъпващите в склада материали и стоки и тяхното съответствие  с придружаващите документи;
- следи за състоянието на съхраняваните материали и стоки  и  прави предложения при възникнали проблеми;
-    участва в инвентаризацията на склада;

Това работя и ми е на сърце. Търся предимно такова. Знам, че не е лъскаво и амбициозно, но нямам мераци за кой знае какво кариерно развитие. Искам само ясни длъжности, разбран шеф, готини колеги, хубаво работно време и прилична заплата. Нищо работа. Sunglasses
Честно казано, нищо различно от наученото в производството не мога да правя и затова ми е трудно и да се ориентирам към нова работа.

# 557
  • Сф
И аз имам въпрос за мениджъри, които работят с Workday. При напуснал текущ мениджър, новият вижда ли предишни годишни оценки, и най- вече предишни увеличения и индексации на заплатата?

# 558
Шеф, на мен тая позиция ми изглежда с доста хамалска работа. Ти не бягане ли точно от това?

# 559
Krasimilo, за втората позиция ли? Ами не знам. Пише "организира". Ако имаш един-двама хамали...А то зависи и от стоката все пак.
Основно бягам от лоши условия на труд, както и от съвместяване на 16 длъжности в една, с тенденция за увеличаване. А и както казах, фирмата върви към приключване, та да се ориентирам навреме.

# 560
Тази обява е за склададжия. Едва ли ще е със супер условия, дето само ще си седиш на топло пред компютъра. Сори за откровеността, но тези позиции не са много добри. Със сигурност ще има и подреждане на стока, и броене, и приготвяне на такива за изписване, да не говорим и, че ще си МОЛ. За мен лично това е позиция за мъж.

# 561
Ако 1 и 2 са различни позиции, втората изобщо не ми се струва лека, а напротив - чисто хамалска работа.

# 562
Ама то и седенето на стол си е хамалогия, ама умствена. И там се съчетават няколко длъжности.

# 563
Различни са 1 и 2, да.
Ами знам за склада, ама това е едно от нещата, в които съм компетентна.
Иначе това ми е също в характеристиките
Скрит текст:
да въвежда и извежда стоки и материали между обекти исклад
- да въвежда и създава кодове на артикули
- да въвежда изменения по данни
- да следи за падежи по фактури
- да води отчети

# 564
Ама то и седенето на стол си е хамалогия, ама умствена. И там се съчетават няколко длъжности.

То няма лесна работа като цяло. Но аз предпочитам умствения труд пред физическия.

# 565
  • София
Мисля, че се виждат предните оценки.

# 566
  • Mars Hotel
И аз имам въпрос за мениджъри, които работят с Workday. При напуснал текущ мениджър, новият вижда ли предишни годишни оценки, и най- вече предишни увеличения и индексации на заплатата?
Виждат се, да.

# 567
Вижда се цялата предистория в Workday.

# 568
Шеф, струва ми се, че не възприемаш много точно обявите. Няма работа вътре в склад, която да не включва хамалуване. Няма значение организатор ли са я нарекли, мениджър ли, или друга сладка дума - ти си все склададжия. Ако не искаш такава работа, ориентирай се към обяви, в които липсва описание на задачи в склад.

# 569
  • Melmak
За wd- да, вижда се.

Общи условия

Активация на акаунт