Октомврийски бебета 2025

• 3 045
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, къде спят вашите бебоци?
Поради неразположенията със стомахчето и кърменето на поискване, малката спи до нас. Като цяло съм чувала, че препоръчват първите 3 месеца да сме възможно най-близо до мънициите, за да бъдат по-самостоятелни след това и да изградим доверие в тях.
Какво мислите Вие по темата и как процедирате?

# 61
Според съвременните препоръки за безопасен сън, бебето трябва да спи в общо помещение с родителите (през първите поне 6 месеца), но в собствено легло.

Дъщеря ми си спи в кошарата, която е точно до спалнята. Няма и една крачка разстояние, та не ми е проблем ставането. Също я кърмя на поискване, но тя прави паузи от по 3 - 4 часа между храненията нощем. С кошара тип Next to me сигурно ще е още по-удобно, но нямам ежедневен опит с такава.

# 62
Момичета, къде спят вашите бебоци?
Поради неразположенията със стомахчето и кърменето на поискване, малката спи до нас. Като цяло съм чувала, че препоръчват първите 3 месеца да сме възможно най-близо до мънициите, за да бъдат по-самостоятелни след това и да изградим доверие в тях.
Какво мислите Вие по темата и как процедирате?

Нашата спи между нас в спалнята. Специално взехме огромна спалня. Много ми е удобно с кърменето. Подавам я на таткото за оригване понякога. Сменям памперса директно в леглото. Наспиваме се всички.
Предишния път бяхме с легло до нашето и се оказа излишно. Сега изобщо не сме сложили в стаята. Планът е като спра да я кърмя, директно отива в стаята при каката.

# 63
deese, Цикатридината я ползвах първите 10 дни, промивките със смрадлика - около 2 седмици. Нямах нужда след това.

Ние с първото дете ползвахме некст-ту-ми. Сега още си стои в кашона и май няма да го сглобяваме скоро. Спим всички заедно в една стая - каката (на 2г.) е в нейна кошара, но я приспиваме при нас. Бебето спи между нас с таткото, почти постоянно допряно до мен за сучене. Още от раждането си е неспокойно като бъде оставено само (има огрооомна разлика в поведението му буквално още от болницата спрямо голямото ни дете) и ако спи в отделно легло - никой няма да се наспи. Не можем да си го позволим, защото таткото през деня е на работа, а ние тримата се гледаме сами и ще е доста нажежено като обстановка, ако дори един от нас не е спал нормално. zoya е много права в препоръките, ако ме беше питал някой преди 2 години, същото щях да споделя, но за нас сега истината е различна. И белият шум го отричах тогава, но сега често пъти за засукване на малкия пускам абсорбатора в нас. 😅 Така че - never say never.

# 64
Днес забелязах, че имам още един не паднал вътрешен конец. За първи път се погледнах от както родих. Колко, време трябва да мине зада падне родила съм на 26 минаха около 15 дена вече.

# 65
Днес забелязах, че имам още един не паднал вътрешен конец. За първи път се погледнах от както родих. Колко, време трябва да мине зада падне родила съм на 26 минаха около 15 дена вече.

Аз родих на 15.10. и онзи ден ми падна още един конец, не знам дали има още, явно падат постепенно. При теб раната отворена ли е все още?

# 66

Аз родих на 15.10. и онзи ден ми падна още един конец, не знам дали има още, явно падат постепенно. При теб раната отворена ли е все още?
Самата рана не я виждам, само конеца се вижда защото явно е по дълъг.

# 67
Здравейте, мами. Дойде и мой ред: нашето октомврийско съкровище проплака миналият четвъртък. С госпожицата сме си вече вкъщи и свикваме с новият режим. Апетитът ни расте с всеки изминал ден Sweat Smile защото бързаме да пораснем.
В болницата ми казаха от вчера да започна да й давам по 50мл формула, и с всеки ден да я увеличавам по 10мл. Но на опаковката на НАН пише, че през първите 2 седмици трябва да се консумира по 90мл. Трябва да видя дали правилно го разтълкувах. Вие по колко мляко давате на вашите мъничета през първите дни/седмица?

# 68
В болницата ми бяха казали:
- до края на 1та седмица всеки ден с 10 мл. повече (така се стига до 70 мл)
- втората седмица по 80 мл
- третата по 90 мл (и така увеличавам с по 10 мл всяка седмица)
Моят господин си яде все още по около 70 мл. а е трета седмица, но се храни по около 9 пъти на ден и си наддава - вече сме 0,5 кг напред за две седмици.

# 69
Здравейте, чета темичката ви, за да черпя информация, аз съм от ноемврийската тема. Не съм родила все още.
Имам си една една октомврийска госпожица на 3 г, бих искала да питам тези от вас, които имат по-големи деца, как се справяте, спряхте ли ги от градина, пускате ли ги, носят ли вируси?
Моята я спрях миналата седмица и тя взе че се разболя. Уж минава вече, обаче от днес зелен сопол. Направо ми се реве. Страх ме е да не е болна и като се прибираме с бебето.
Не стига , че като цяло ми е притеснено, а това още повече ме напряга . Как се справяте вие?

# 70
Flower90, в подобна ситуация бяхме и ние. Баткото тръгна на ясла и се разболя доста сериозно, чак до болница се стигна и аз бях с него там цяла седмица. За щастие оздравя преди бебето да се роди, а аз не се заразих от него или някой друг от болницата. Две седмици след това се роди бебчето, а баткото го отписах от яслата, защото не мога да си представя този кошмар да го живея отново и то с бонус новородено. Гледам си ги и двамата вкъщи, трудно е, но поне са здрави. За щастие едната баба идва веднъж седмично за няколко часа да се занимава с баткото и малко да ме отмени на единия фронт. Мъжа ми също във всяка свободна минута се включва да помага.

Стискам палци вашата кака бързо да оздравее и скоро да няма повече боледувания. 🍀

# 71
Здравейте, чета темичката ви, за да черпя информация, аз съм от ноемврийската тема. Не съм родила все още.
Имам си една една октомврийска госпожица на 3 г, бих искала да питам тези от вас, които имат по-големи деца, как се справяте, спряхте ли ги от градина, пускате ли ги, носят ли вируси?
Моята я спрях миналата седмица и тя взе че се разболя. Уж минава вече, обаче от днес зелен сопол. Направо ми се реве. Страх ме е да не е болна и като се прибираме с бебето.
Не стига , че като цяло ми е притеснено, а това още повече ме напряга . Как се справяте вие?

Нашата кака е в училище и няма как да я спра. Носи вируси, но за сега ни се разминава. Но я спирам при първи симптоми за да може да се справим с чайове още преди да е станало сериозно. Надявам се да мине леко грипния сезон. Ако беше в градина или ясла щях да я спра.

# 72
Flower90, ние сме с детенце на 2г., трябваше септември да тръгне на ясла, но реших да не рискувам точно преди раждане. Плановете са февруари края да го пусна.

Вкъщи е много трудно, бебето почти не спи през деня (вчера будува 6-7 часа буквално без дрямка) и много го мъчат колики. Виждам, че каката страда на моменти за внимание, но давам всичко от себе си да вкарвам баланс. Нямаме помощници, само таткото, който е много всеотдаен и вечер след работа гледа децата, за да приготвя нещо за хапване. Оправяме какафонията и чистим вкъщи след като ги сложим да спят. 

От една страна всяка вечер се моля да оцелеем до края на зимата, но пък сутрин ставам с нови сили и мантрата, че сме супер. Дори не си помислям да правя експерименти със старт в яслата, каката за пръв път боледува на 5-6 месеца и още го изживявам, не бих го причинила на толкова малко бебе + голямо дете едновременно.

Леко раждане! 🫶

# 73
Има ли бебчета които, връщат мляко през носа и ако да слагате ли им в нослето солена вода. При нас връща и слагам че млякото засъхва и диша по трудно.

# 74
Моята девойка също връща мляко през носа понякога. Капвам няколко капки физиологичен разтвор във всяка ноздра.

Общи условия

Активация на акаунт