За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 16 089
  • 582
  •   1
Отговори
# 540
На мен педиатърът ми каза за бебе "на гладно" е да не е яло след 6 сутринта. Моите имаха едно хранене точно в 5-6 и след това спяха до 8, та пробите им ги взимах веднага след като се събудеха сутрин. С ММ заставахме на мивката, единият държи бебето, другият контейнера и дебнем Grinning Обикновено до макс. 15-20 минути се изпишкваха. Не съм ползвала памперсите с колектори.

И на мивката колко съм стояла 😂

С памук ще замърси пробата. Това е много грешно. Иначе с момче трябва уж да е по-лесно.

# 541
Аз съм с момче и докато беше по-малък отивах в банята с чашката. Поставях му крачетата на студените плочки и до минута той пишкаше. Сега вече нещата не стоят така. Ползвала съм колектор само веднъж, но на него не му хареса и само го дърпаше.

# 542
На нас педи ни каза до 20 мин пробата да се занесе в лабораторията. Ок, но не разбирам защо е това бързане, след като в Рамус в областен град пробите стоят в амбулаторията, където се събират до обяд и тогава се пращат в София. Та не е като да се обработват веднага?

# 543
На нас педи ни каза до 20 мин пробата да се занесе в лабораторията. Ок, но не разбирам защо е това бързане, след като в Рамус в областен град пробите стоят в амбулаторията, където се събират до обяд и тогава се пращат в София. Та не е като да се обработват веднага?

Би трябвало да ги съхраняват при специални условия, но дали това е така - не мога да кажа. Работя в лаборатория.  Опитваме се да направим пробите веднага след донасянето, но не винаги се получава. Случвало се е урина да стои и по 5часа, но пък и ние правим обикновено химично изследване на урина. За стерилната със сигурност има други изисквания.

# 544
Аз веднъж трябваше да пускам контролна проба стерилна урина след прием на антибиотици, че бях преди това с е.коли. Забавих се 40мин да стигна до лабораторията, че лекарката ми я искаше в конкретна, която най-близката тяхна ми е далеч от нас, там още поне толкова чаках да си оставя пробата. Резултатите бяха с всевъзможни бактерии и много се изненадах. Повторих и я занесох в Лината срещу нас веднага - чиста си беше. Та, защото беше и по топло време и това час и половина докато се предаде в лабораторията, после не знам колко докато я преместят в подходящи условия беше дало възможност за развитие на бактерии.

Иначе за момченце аз си вярвах, че ще ми е много лесно, след смяна на наакан памперс го измих, оставих го гол и чакам, и го гъделичкам - нищо, в банята на хладно го закарах - нищо 😂 и тъй като беше вече захранено бебе му дадох да пие малко вода и му правих леко вятър и много бързо се пусна.

# 545

Това няма как да стане. Докато вземеш, облечеш се, излезеш, там имаш някво чакане и обработка на плащането и са минали 20 мин.
Иначе в лабораториите ги слагат в нещо като епруветки и така ги запазват годни за изследване.
Аз поне едно време имах страшни проблеми с пикочните пътища и бях буквално всяка седмица за изследвания. Жената в лабораторията ме познаваше и ми даваше сама да си прехвърля урината. То е един комплект от чашка и епруветка. Урината се дава в чашката. На капачето на чашката има една издадена част, която влиза в епруветката, обръщаш, натискаш и урината отива в епруветката и става все едно за момент се разрежда с бял прах. Не знам терминологията на нещата. Това те също го правят като занесем чашките. Просто като имах този комлект си взимах урината сутрина и я носих в лабораторията преди 12 ч като не са минали още да вземат пробите. Така и пропусках дългите опашки и досадното чакане. За съжаление такива комплекти не се предлагат в аптеките, но би било много удобно за всеки.

# 546
До 2 часа трябва да се занесе пробата, на мен горе-долу толкова време ми отнема, с чакането в лабораторията. Не съм имала проблеми нито с техните, нито с мои проби.

# 547
  • Пловдив
За 20 минути няма как да стане, освен ако не лежиту в болница и ползват собствената си лаборатория. Аз имам 30 минути път само до града.
С момчета съм, сутрин като станат, сменям памперса, мия ги, слагам колектора и до час имам урина.

# 548
Аз я слагам в хладилник, тъй като я давам сутрин и ММ я носи като тръгва за работа. На стайна температура е до два часа.
С памук се замърсява пробата и като цяло се ползва само в някакъв много невъзможен начин да се даде урина. Сега съм взела колектори, ако не стане ще поръчам памперсите. Даже ще го поръчам да си ги имам за всеки случай.
Иначе и с мокра кърпичка и с топло на корема съм я пробвала дали ще пишне преди да я сложа във ваната, че понякога я слагам и се изпишква😀 не става.
И топло и студено. И накрая я слагам на подложката и пишшш 😀

# 549
Здравейте, има ли мами, които дават 180 мл. АМ на бебе 6.5 месеца.Моята, ако и давам 160/170 мл. и се сърди, иска още?

# 550
Ние по това време вече давахме 210мл, Хипп Органик Комбиотик 2. Захранен беше с 1 заместен обяд с пюре и следобед с каша + още две млечни хранения. По указанията на млякото над 6м и със заместено хранене е по 210мл вода (готов обем към 230). 180 беше май за над 5м.

# 551
Води се по детето.

# 552
Наскоро малчо (5++) мина от 150мл на 180, така че не виждам защо бебе на 6,5 месеца да не може да мине на това количество. Както Азара е писала водиш се по детето, защото то ще ти покаже колко си иска.

# 553
Здравейте,
детенцето ми е на 4 м и от 10-ина дни всеки ден има истерии, нервничене, трудно заспиване, постоянно пъха ръце в устата и е някакъв кошмар. На няколко пъти се принудих да и дам Панадол бебе (2,5мл и давам, по-малко от описаното на опаковката) без да има температура, защото просто не спираше да плаче. Успокоява я, обаче се замислих дали не и вредя така? Като няма температура? Предполагам, че е в процес на зъбоникнене, съчетано с регресия и усвояване на нови умения, но щом пък я успокоява все пак има болка, така размишлявам.

# 554
Не, от парацетамола по принцип на човек му се приспива, затова на опаковката за възрастни пише да не се шофира след употреба.
Панадол при деца се дава над 38.5 градуса, не е шега работа.
Следи будните прозорци и да не се преуморява, на това прилича плюс регресия. Но тя се усилва именно от преумора. Блек аут завеси, без много стимули последните 20-30 мин преди сън. Едно приспиване е нормално да продължи 15 мин. Ако заспива по бързо от това, често е от преумора, която се натрупва и бута съня нататък.
Тук някои са доволни от капките Бимби калма. Те поне са на билкова основа.
Пъхането на ръце в устата е техният начин да се успокоят, между другото. Не винаги е заради зъби.

Общи условия

Активация на акаунт