За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 116

• 17 847
  • 665
  •   1
Отговори
# 660
Какво имате предвид под странно?
И като изпищи, спира ли веднага след това или как се успокоява, за да спре?
Според мен също се дължи на някакъв дискомфорт, който явно се появява и изчезва. Съвсем възможно е да са колики или някакви спазми.
Може и да е на емоционална основа, ако има много нови преживявания през деня, ако сте се виждали в тези дни с нови хора, ако е било твърде шумно около него. Много неща може да са, трябва да свържете тези епизоди с нещо което се случва през деня.....

# 661
Много силен писак, тои така не плаче, както когато изпищя. В момента, в който го взема, спира на секундата. Ще следя дали е възможно, когато племенницата на мъжът ми идва и е шумна, даго стряска през деня и на сън вечер да се плаши. Защото той се стряска от всякакъв шум.

# 662
Може да се е стреснало от шум, а може кошмар да е имало детето. Случвало ми се е на няколко пъти да изпищи доста силно и да се разплаче, но както при Вас след гушване моментално спира и до 5-10мин заспива.

# 663
Може да се е оскубало ако има косичка. Моята така се скуба в началото и я научих да не се скубе😀
Иначе казваш, че се оригва, тя също се оригва даже и по няколко пъти, но понякога докато спи й идва още оригване и внезапно се разплаква. Взимам я, вдигам я и се оригва и заспива пак. В началото не плачеше ами само шаваше насам натам и се мяташе, доскомфортно й беше от рефлукса също.
Също, когато се движат чревцата и стомахчето работи също го приемат понякога за дискомфорт особено, когато спят и тялото им е отпуснато.

# 664
Писах в специалната тема, но мира не ми дава и да питам и тук.
Бяхме на профилактичен преглед при нефролог за нашето момиченце на 6 месеца и тя установи частично слепване малките срамни устни. Педиатърът ни изобщо не го е споменавала, я може и да не е гледала. Аз не бях забелязала.
Нефрологът обаче изписа Флуцинар маз 2 пъти на ден за 30 дни. Мен ме притеснява, че е кортекостероид и в листовката пише да не се прилага за деца под 2 години.
Засега бебето няма проблем с уринирането, урината е чиста и в изследванията.
Някой има ли опит с Флуцинар?

# 665
  • Пловдив
За всякакви подобни проблеми предписват кортикостероид. Вече кой точно и с каква активна съставка е избор на лекаря назначил лечението.

Общи условия

Активация на акаунт