Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 610
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Аз бях при Чучумишев по друг преглед, не фетална. Отидох с идеята да го пробвам и да ми стане втори проследяващ. Този човек ми повлия изключително зле, чак вдигнах кръвно в кабинета му от притеснение. Исках да го питам за мнение за моите проблеми. Той отговаряше с 2 думи, разхождаше се из стаята и си вършеше разни неща. Лицето му беше намръщено. Сестрата с него също беше някаква странна и намусена. Общо взето тямах търпение да се махна от там. Не знам защо така се получи, не уцелих момента ли..нямам идея. Иначе да, техниката е на високо ниво там.

# 151
Час и половина не е чак толкова много за соециализиран преглед. Не съм ходила при д-р Чучумишев, но за моята втора фетална влязох в кабинета в 2 и излязох в 5 с кратка почивка от половин час, за да се поразмести бебето. Лекарката прегледа абсолютно всичко, броя една по една фалангите на пръстите дори.

# 152
Аз бях на първата фетална при Чачева в Надежда. Прегледа беше 20-30 минути.

# 153
ms_97, това при кого и колко струва, ако е удобно да попитам?

# 154
Моите фетални, обаче във Варна, при споменатата вече д-р Желязкова, са продължавали също по поне час. Принципно се чака много при нея - за единия преглед съм чакала от 13 до 15 и нещи да вляза само и после още час преглед.
Третата фетална обаче влязох точно в часа си - 10:30ч - снимките от прегледа ни е пратила в 14:17 докато се обличах да изляза, преглежда ме поне 40мин, но малкият беше с гръб и не се разместваше - накара ме да се поразходя във входа и да хапна бонбон от чакалнята да видим ще се позавърти ли, пак ме прегледа още над 20мин и само частично се беше позавъртял - измери отново, каквото позволяваше, каза ми да хапна и да видим пак. След втория опит напълно се беше обърнал - държеше на обръщането, за да се види добре сърцето - камери, съдове, клапи, защото и аз имам проблем там. Кръвоток към всеки орган, също му брои фалангите на всички пръстчета, проверява очи и т.н. Накрая се постара и снимки и клипове да направи. Първа ми видя преждевременно старееща плацента, миоми, които на никой друг преглед никой не ми ги видя и не ги виждаха до последно, а при раждането, защото беше секцио, се потвърдиха. Та да, половината ден прекарах и аз в кабинета.

# 155
Д-р Жени Панайотова във Фемиклиник, Дианабад. Цената беше 180лв. Това беше положителната част от прегледа, но освен това ни наплаши с уж къса носна кост, трябваше да правим пренатален в 22г.с. като тя дори искаше амниоцентеза, което след това други лекари нарекоха лудост.

# 156
Извинете, но за мен няма нищо положително в това да гледаш на ехограф бременна жена три часа. Костите и органите в човешкото тяло не са малко, така е, но опитен професионалист знае как и какво да гледа и би се справил много по-бързо и ефективно. Моят АГ по каса например всеки път гледа органите и кръвотока, мери неща като бедрена кост и не му отнема три часа. Много съжалявам, че на всичкото отгоре Ви е наплашила!

Д-р Жени Панайотова във Фемиклиник, Дианабад. Цената беше 180лв. Това беше положителната част от прегледа, но освен това ни наплаши с уж къса носна кост, трябваше да правим пренатален в 22г.с. като тя дори искаше амниоцентеза, което след това други лекари нарекоха лудост.

# 157
Seaglass, може ли да споделиш кой е АГ по каса?

# 158
Здравейте! Бременна съм 5 седмица и 6 дни. Снощи след опит за изхождане по голяма нужда (неуспешен, със запек съм) имах на хартията цервикална слуз с много бледо розово. Много се изплаших, но след 10 мин когато отидох да проверя вече нямаше нищо, днес също нямам. Звънях на аг-то, но не ми вдигна, а е отпуска също. Другата седмица ми е прегледа, да изчакам ли или да потърся друг лекар? Ще ѝ звънна пак по-късно да ѝ го споделя като информация, но все пак дотогава мине притеснено. Четох в интернет, че при напън понякога шийката е чувствителна и пуска леко кръв, стига да не продължава или да няма болки няма страшно. Може ли да ми дадете съвет, има ли място за притеснение?

В 13та седмица и аз имах такъв проблем, не откриха причина за розовото течение,  но в рамките на седмица ходих през 2/3 дни на преглед. Всеки път ме успокояваха, че щом не е ярко червена кръвта не е притеснително, може да е шийката, може да е от матката. Оттогава започнах лечение с но-шпа, магнезии и циклогест и повече почивка. В момента съм в 32 седмица, след това не съм имала зацапвания.

Моят съвет е да се чуете с АГ, евентуално спеше кабинет за ваше успокоение.

# 159
Искам да споделя на всички, които имат запек, че мен ме оправи хапванено на ацидофилно кисело мляко. Купувам го от Лидл, марката е Нарине.

# 160
  • Варна
Моля за контакт с д-р Чачева. Как да си запазя час. В супер док виждам, че работи на 4ри места.Пробвам да звъня в клиника Надежда, но не се свързвам.Спешно ми е.

# 161
Д-р Кристина Чачева, която прави ФМ в "Надежда", май не работи на четири места, може би я бъркате с друг лекар? От кол центъра обикновено винаги връщат обаждане бързо.

# 162
До коя седмица най късно може да се пие но шпа ? А магнезий? Бях на преглед на 14.11 в 31 г.с. и споменаха до коя седмица да пия , но забравих ...

# 163
Относно но-шпа - двама специалисти по фетална морфология ми го забраниха, защото размеквало шийката и дори се пускало на система по време на раждане с тази цел. Иначе моята АГ много държи на него, но на своя глава го спрях още преди 20г.с. За магнезия знам, че се спира началото на 9-тия месец, но и там всеки АГ си казва различно.

# 164
А магнезий пие ли се задължително? Аз съм в 12 г.с и до сега никой не ми е предписвал и не съм пила.

Общи условия

Активация на акаунт