Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 547
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Аз страдам от рефлукс от години и имаше един период, в който отчаяно търсих алтернатива на омепразола, защото бях зависима от него.
Една мацка случайно ми писа в линкедин (!!!) и ми препоръча да опитам таблетки ябълков оцет. Нямам идея дали това наистина ми помагаше или съм си въобразявала, но в продължение на поне година пиех таблетки преди хранене. Беше ми много по-леко и нямах нужда от омепразол (освен след вечер навън с цигари и алкохол и газирани напитки).
Не съм сигурна дали е окей за бременност, но пък не е лекарствен продукт, ами хранителна добавка.
Аз съм в 18 г.с. И просто тръпна в кой момент ще ме атакува с пълна сила, защото все пак вече поне 5 майки са ме наплашили, че е неизбежно (колко мили и подкрепящи жени).
Гледам да съм спокойна, защото моят рефлукс е ларингофарингиален (в хранопровода/гърлото) и е най-вече стресово провокиран.

Успех ви желая и следя мненията ви!
Лека бременност на всички 🩷☀

# 316
Те са Ви “наплашили” защото може би знаят, че хормони като релаксин и прогестерон влияят на сфинктера малко или много, това е една от основните причини за рефлукс при бременни.

# 317
Моите киселини се влошиха рязко последния месец. И докато бях бременна въобще не се сетих за ябълков оцет, но преди това редовно си правих "желирани бонбони" с такъв и ми помагаше.
https://www.healthylicious.bg/apple-cider-vinegar-gummies/
Иначе вземах Гаттарт, изписан ми беше от следящия, а защото не понасям газирана вода, в частност чиста - в Икеа има подсладени.
https://www.ikea.bg/products/iskub-gazirana-bezalkoholna-napitka … -na-baz/90548062/
А с риск да ме оплюят, но защото гаденето и повръщането ми бяха нетърпими, тъй като повръщах от въздуха, цял ден имах с по-малко от 100мл вода, защото я повръщах и нея, то се престраших още към 10г.с. да беше - да пия по малко студена Кола, това ми беше спасението да успея да хапна нещо, защото след няколко глътки спираше да ми се гади. Като бях в спешен кабинет по друг повод преди години и лекарката ми каза за гаденето да пия студена кола и че като е работила по корабите това са давали за морска болест. Та, газировката ми помагаше и съм пила буквално по половин чашка за еспресо.

# 318
Пффф, така го написа, че си помислих, че си пила по една ракия сутрин за отскок Joy
И с двете бременности сутрин се наливах или с кола, или със спрайт. Сега вече в 15г.с. най-добре се чувствам след няколко големи чаши вода.
Сега, не са най-полезното нещо на света, преливат от захар и химии, но е по-добре от перманентно изтощение на организма.

# 319
Пффф, така го написа, че си помислих, че си пила по една ракия сутрин за отскок Joy
И с двете бременности сутрин се наливах или с кола, или със спрайт. Сега вече в 15г.с. най-добре се чувствам след няколко големи чаши вода.
Сега, не са най-полезното нещо на света, преливат от захар и химии, но е по-добре от перманентно изтощение на организма.
А, наслушах се някой да ми обяснява колко вредя на бебето дори с една глътка кола Joy но точно не мисля, че му и помагах много като не мога да преглътна вода, а за храна да не говорим. Няколкото глътки кола бяха по-безвредни в случая.

А се сетих по повод киселините за бабините деветини как бебето ще е с много коса. Умирах от киселини, а родих Вин Дизел Joy хайде, с десетина косъма за мъхче Joy Едва сега на 6м вече има повече коса.

# 320
Някоя мама да се е сблъсквала с високи левкоцити в урина в напреднала бременност? Нямам симптоми, ще пусна и стерилна урина в понеделник.

# 321
Моите наскоро бяха леко завишени, АГ ме прати на стерилна урина, която беше чиста. Микробиологията на влагалищен секрет също беше чиста. Нямам симптоми, като изключим, че от дете пишкам доста често и съм ходила на какви ли не изследвания.
Според chatgpt може да попада малко влагалищен секрет в урината, който да повишава стойностите, а моят е доста обилен особено сутрин.

# 322
  • Melmak
За киселини или каквито и да е симптоми - не се стресирайте преди да ги имате. Никой не знае какво ще бъде. Може да нямате.

Чак такава анатема за 2 глътки кола.. то ясно, че не е полезно, но за малко количество не е такава драма.

# 323
Не съм сигурна дали е същото, но аз имах повишена утайка, пратиха ме дори на нефролог.
И тя жената ме изгледа од вежда и вика "Ти вода пиеш ли?"
И аз естествено не пиех, защото се чувствах много подута от бебето Grinning
И се оказа че било защото имам много малко вода в организма и просто концентрацията на разни неща като левкоцити и тн изглежда голяма
Та се оправих без лечение, само ми се скараха
Пък аз си мислех, че ще се отърва без да ме хванат че не пия нищо освен кола и сок и то много малко.

# 324
Здравейте! По календар съм 7 г.с. Бях на преглед в 6г.с и 3 дни и чухме пулс. Цяла седмица бях с адски силно гадене + от три седмици много болезнени и твърди гърди. Днес имам гадене, но не ми е лошо както предните дни и се чувствам добре. Притесняваме, че гърдите ми омекнаха и лежа на тях без да ме боли. А до снощи това беше невъзможно.. Това сигнал за нещо лошо ли може да е? Случвало ли се е на някой?

# 325
Нормално е симптомите да варират и да изчезват. Докато почнете да усещате движения, чуденето ще е постоянно. Изчезването на симптом не е страшно.

# 326
На мен постоянно ми се случваше симптомите да спрат и да почнат пак

# 327
Здравейте! По календар съм 7 г.с. Бях на преглед в 6г.с и 3 дни и чухме пулс. Цяла седмица бях с адски силно гадене + от три седмици много болезнени и твърди гърди. Днес имам гадене, но не ми е лошо както предните дни и се чувствам добре. Притесняваме, че гърдите ми омекнаха и лежа на тях без да ме боли. А до снощи това беше невъзможно.. Това сигнал за нещо лошо ли може да е? Случвало ли се е на някой?

От 7ма седмица някъде и аз съм без болезнени гърди и три пъти писах за това на док. И гаденето ще идва и отшумява.

# 328
Такава въртележка от хормони е, че симптомите ще се появяват и изчезват докрай. От силно болезнени ми станаха изцяло безчувствени. После станаха като камък, после коластра почна да ми тече, после пък много омекнаха. Гаденето ми беше много тежко и повръщах по н-брой пъти на ден през носа дори. После въобще не ми се гадеше в един период. После в края на втори триместър пак почна ужасно гадене за едно време. Аз най-небременна откъм симптоми се чувствах последните месеци, но там така ми тежеше и болеше тазът, че само това ми напомняше, че съм бременна.
Както са казали - като започнат да се усещат движенията става идея по-спокойно, но пък има и спокойни бебенца, които не са толкова активни. Моето човече мисля от 16г.с беше, когато започнах да го усещам и беше страшно активен, помля ме докрай и колкото и да ми беше дискомфортно, то поне се успокоявах като го усещам, че бях голяма паника.

# 329
Мен симптомите ме хванаха силно още преди да ми закъснее цикъла. Към 6-7 гестационна седмица отшумяха малко и станаха по-поносими, като започнах да си пия витамините и дуфастона (не зная дали има нещо общо).
И аз имах такива притеснения. Доколкото разбирам, нормално е.

Общи условия

Активация на акаунт