Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 539
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Момичета, някоя пила ли е/препоръчали ли са й Мезим форте?

# 331
Момичета, някоя пила ли е/препоръчали ли са й Мезим форте?
Аз пия Ензимил от години, той най-добре ми действа.
Иначе ензими не би трябвало да имат някакъв лош ефект върху бебето

# 332
На някоя от вас случвало ли се е още от самото начало да й е запушен носа и как се справихте с това?

# 333
  • Melmak
На някоя от вас случвало ли се е още от самото начало да й е запушен носа и как се справихте с това?
Да. Сякаш не е популярен симптом на бременност, но аз го имах в първия триместър. Тук дами писаха, че през цялата бременност. Като цяло се справях с физиологичен р-р и Синулан. Като влязох във втория триместър, спря от самосебе си.

# 334

О, да! За мен началото беше и септември-октомври, когато имаше и много вируси и боледувах няколко пъти. Истината е, че отшумя само към седмица 15. Моя приятелка до самия ден на раждането беше със запушен нос и ползваше освен морската вода и олинт хидра жълтия (АГ и го беше препоръчал).
Много е индивидуално, успех!

# 335

Само с морска вода правя промивки последните месец-два. Мисля, че помага и против вируси.

Док ми в забранил всичко останало.

# 336
  • София
Пръскам Олинт или Виброцил, ако положението стане нетърпимо (сутрин е най-неприятно) иначе морска вода, но тя е за леки случаи.

# 337
През цялата бременност бях така плюс кръвотечение от носа. 🤣 Беше ужас. Пръсках Назориг отвреме на време.

# 338
Аз бях така до деня на раждането. Че първите месеци и силно кръвотечение. В някои дни се обостряше ужасно запушеният нос, а имаше няколко периода, в които беше добре. Правих промивки с физ.разтвор, инхалации, морска вода, Назориг, а когато станеше нетърпимо - Виброцил - вечер при лягане и рано сутрин. Следящият ми го разреши все пак с думите да не прекалявам с него и да не правя период повече от седмица постоянно пръскане. Последното ми пръскане с него по време не бременността беше, когато анестезиологът ме извика вече със закачена банка и абокат от стаята да тръгваме към операционната.

# 339
Някоя мама да се е сблъсквала с бактериална вагиноза в 34-35г.с. и да е изкарала до термин?

# 340
Колко пъти по време на бременността са ви мерили шийката? Моята я имериха последно в 13-та г.с, тази седмица ми предстои фетална в края на 16-та г.с и трябва ли да кажа да ми я измерят или го правят по принцип?

# 341
На мен на всеки преглед ми я измерват. Може просто да не ти казват, но със сигурност е посочен в амбулаторния лист. Последния път дори се наложи да я измери вагинално, за по-точни данни.

# 342
  • Melmak
Всеки месец я мерят.

# 343
Някоя мама да е имала бактериална вагиноза в напреднала бременност и да е родила въпреки това около термин?

# 344
Здравейте!
Като цяло от самото начало на бременността кожата ми стана изключително чувствителна, имах проблем с клепачите и под очите, но го овладях за момента.
От няколко дни цялото тяло изключително много ме сърби, днес дланта на тясната ръка леко се поду заедно с два пръста, едвам си махнах пръстена. Изключително много ме сърби и усещам дискомфорт.  Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт