Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 427
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Аз си ползвам всичко без ретинол
Не съм чела за някакви противопоказания

# 421
  • София
Всичко без ретинол, а дори и при него трябва продължително ползване.
Момичета, не забравяйте, че стресът и нервите дали всичко, до което се докосваме/хапваме, са доста по-вредни от това да си боядисаш косата веднъж на два месеца.

# 422
    Копирам от интернет

Ключови забранени съставки:
    - Ретиноиди: Ретинол, ретинил палмитат, ретиноева киселина, третиноин, адапален, тазаротен (витамин А в различни форми). Те са тератогенни (могат да причинят дефекти).
    - Фталати: Често срещани в парфюми и лакове за нокти, нарушават хормоналния баланс.
    - Парабени: Консерванти, които също влияят на ендокринната система.
    - Салицилова киселина (BHA): Особено при високи концентрации в пилинги, може да бъде рискова.
    - Фенол: Използва се в някои пилинги, не е безопасен по време на бременност.

Други нежелани съставки и процедури:
    - Аромати и етерични масла: Много етерични масла са силно концентрирани и могат да бъдат опасни (напр. розмарин, градински чай) – избягвайте ги.
    - Химични слънцезащитни филтри: Някои (като оксибензон), могат да се абсорбират в кожата; по-добре използвайте минерални слънцезащитни кремове (цинков оксид, титанов диоксид).
    - Инвазивни процедури: Ботокс, филъри, мезотерапия, химически пилинги, дълбоки масажи, електростимулация – избягвайте ги заради неясни рискове.[/list]

# 423
    Това са някакви измишльотини. Парабени, фталати, слънцезащитни продукти - нищо им няма

# 424
    Аз само ретинодини и киселини не ползвах.
    Мога да препоръчам Апивита като марка с приятен състав и продукти, които си използвах и преди.

# 425
    То тия вманиачавания са по-големия проблем, причиняват само стрес

А фенол като цяло вече приет за токсичен (работила съм в лаборатория) и не се слага в козметика за кожа в Европейския съюз

И фталатите също са баннати.

За киселините по-скоро би навредило на майката, защото кожата е по-чувствителна.

Представям си човек чак да го е страх от розмарин Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе за ботокси  съм съгласна, ботулина е силно отровен.
    Филърите едва ли правят нещо на плода, но не е изследвано и си се застраховат компаниите.

Единственото сто процента много лошо са рентгенови снимки,

# 426
    Рентгеновите снимки не са сто процента много лошо нещо

# 427
    Всеки сам си преценява и може да прави каквото му доставя спокойствие и удоволствие. Има жени които се боядисват, ходят по процедури и слагат гел лак, но ако сте минали по пътя на ин витро след години болки заради ендометриоза, предпочитам да се вманиачавам и да избягвам нещата от списъка, а малкият като се роди живот и здраве и ботокс ще си сложа и на лазерна епилация ще отида 😄

# 428
    • Melmak
    Въпросът е, че стреса вреди повече от това да хапнеш едно парче салам.

# 429
    Какво му има и на гел-лакът сега…

# 430
    Всъщност едно парче салам може и да е проблем, но ако си сложиш веднъж гел на ноктите, няма да ти стане нищо.
    Храните изобщо не са за подценяване.

# 431
    Стрес е само ако ти е проблем. Не си налагам по никакъв начин моето мнение, не ме разбирайте погрешно, просто споделям информация. Всеки си прави с нея каквото иска.

Разбира се, че вероятността нещо да стане е минимална.

Честно казано такива спорове и чесане на езици за мен са много по-стресови. 🙂

# 432
    • Sofia
    Аз също минах дългогодишен път на инвитро. Боядисвах се всеки месец, включително седмицата, в която родих. Не исках да съм побеляла в този момент. Козметика ползвах на Кларанс, яла съм нещата, които ми препоръчваха. Лак имам само на краката, нормален, по принцип не харесвам гел лаковете.
    Най-важно е спокойствието...

# 433
    • Melmak

Просто хората се вманиачават, това е. Една си мисли, че гел лакът е проблем, че да хапнеш парче кашкавал е проблем. А проблем е и въздухът, който дишаме в големите градовв, но от това не можем да избягаме. Имам приятелки с много опити ин витро, ми не са спрели фризьора и боята. Аз не се боядисвам, защото не съм побеляла. Ако бях побеляла, щях да си се боядисвам, защото не искам да ходя неподдържана.
    Летях със самолет, возих се на обществен автобус от Валенсия до Барселона, работя, не съм се спряла, върша 100 неща. Ходя си на хидрафейшъл, само киселини не бива да се ползват (мисля, че един от вариантите на хидрафейшъл е с киселини), защото предизвикват фоточувствителност.
    Сега, ако не искате да си ползвате гел лак и умирате от страх от парче кашкавал, ваша си работа, ама не втълпявайте страхове на околните.

# 434

Просто хората се вманиачават, това е. Една си мисли, че гел лакът е проблем, че да хапнеш парче кашкавал е проблем. А проблем е и въздухът, който дишаме в големите градовв, но от това не можем да избягаме. Имам приятелки с много опити ин витро, ми не са спрели фризьора и боята. Аз не се боядисвам, защото не съм побеляла. Ако бях побеляла, щях да си се боядисвам, защото не искам да ходя неподдържана.
    Летях със самолет, возих се на обществен автобус от Валенсия до Барселона, работя, не съм се спряла, върша 100 неща. Ходя си на хидрафейшъл, само киселини не бива да се ползват (мисля, че един от вариантите на хидрафейшъл е с киселини), защото предизвикват фоточувствителност.
    Сега, ако не искате да си ползвате гел лак и умирате от страх от парче кашкавал, ваша си работа, ама не втълпявайте страхове на околните.

Всеки си носи глава на раменете и отговаря за човечето, което носи. Всеки има право да си живее живота, както прецени. Страх, не съм втълпила на никой. За мен е важно да съм информирана.

Единствено съм казала, че аз предпочитам да се ограничавам. Има много алтернативи, които са и в пъти по-евтини по магазините.

Има жени, които пушат и пият. И те раждат здрави бебета. Въпрос на избор е.

А относно кашкавала - аз си ям. Та със здраве и лек ден.

Общи условия

Активация на акаунт