Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 421
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Проблемът не е в парчето кашкавал, а в това дали кашкавалът е от непастьоризирано мляко, или е от витрина с досег до такова. В случая бременната може да се зарази с листерия и това да доведе до много, много сериозни увреждания на бебето. В случая не е никакво вманиачаване, а отговорно отношение към бременността и бебето.

# 436
  • София
Листериозата е сравнително рядко срещано заболяване, което за жалост е изключително опасно за бременните. Но пак повтарям - рядко. Огромен % от млечните продукти, продавани в големите магазини са преработени. Тук по-скоро става въпрос да не се яде мляко от бабата, която продава "био" или пресен дивеч от чичо.
Chat Gpt не е надежден източник и "разговорите" с него могат да навлекат сериозни тревоги. Напълно съм.склонна да подкрепя мнението, че въздухът е много по-опасен от едно боядисване на косата.
Все пак всеки има глава на раменете си, въпросът е да не се изпада в крайности. В предната тима една дама в 39 седмица истерясва, защото е изпита 1/2 аналгин, а друга й прогласява, че аналгинът ще навреди на сърцето на бебето. Такива глупости (изобщо не се извинявам) са доста опасни.

# 437
Рядко или не, никой не иска да е в този малък процент заболели. Предпочитам да огранича луканката и меките сирена, вместо да съм блъскам главата и да съжалявам горчиво.

# 438
Луканка и други сурово сушени мезета може да се ядат след термична обработка, например върху домашна пица или печен сандвич, има температура, над която листерията умира. Едно е психясването, друго е да се информираш - не от чат ГПТ 🙄 - и да си поставиш детето над злободневни нуждици за едни там 9 месеца. Ако знаеш защо го правиш, няма да ти е драма да не ядеш суши или да не пушиш/пиеш. Това е само началото на родителството.

# 439
Аз гел лак си правя редовно
Иначе за рентгена двама лекари ми се скараха че съм направила, затова предполагам че не е добре ако не е нужно
Иначе в животозастрашаваща ситуация разбира се няма как

# 440
Листериозата е сравнително рядко срещано заболяване, което за жалост е изключително опасно за бременните. Но пак повтарям - рядко. Огромен % от млечните продукти, продавани в големите магазини са преработени. Тук по-скоро става въпрос да не се яде мляко от бабата, която продава "био" или пресен дивеч от чичо.
Chat Gpt не е надежден източник и "разговорите" с него могат да навлекат сериозни тревоги. Напълно съм.склонна да подкрепя мнението, че въздухът е много по-опасен от едно боядисване на косата.
Все пак всеки има глава на раменете си, въпросът е да не се изпада в крайности. В предната тима една дама в 39 седмица истерясва, защото е изпита 1/2 аналгин, а друга й прогласява, че аналгинът ще навреди на сърцето на бебето. Такива глупости (изобщо не се извинявам) са доста опасни.

Проблемът е, че е питала всички пощурели в този форум, а не лекаря си. Никой не ѝ е виновен.

# 441
Здравейте, момичета. При взимане на направление от личния лекар за проследяване на бременност по здравна каса, издава ли се и здравно профиляктична карта или нещо друго? Въпросът ми е само направление ли ми трябва?

# 442
Здравейте момичета,  
Ще питам и тук ,тъй като в друга тема беше безрезултатно.
Някой приемал азакс в ранна бременост ,за да ме успокои... Имам притеснения,че може да съм бременна, а не знаех и пих азакс ?
Толкова изчетох,че по скоро се надявам да ми дойде менструацията ...

# 443
Здравейте момичета,  
Някой приемал азакс в ранна бременост ,за да ме успокои... Имам притеснения,че може да съм бременна, а не знаех и пих азакс ?

Привет,

Преди един от трансферите ми бях пила Азакс. Лекарят ми каза, че няма проблем. В интернет също пише, че понякога се изписва.

# 444
Здравейте, момичета. При взимане на направление от личния лекар за проследяване на бременност по здравна каса, издава ли се и здравно профиляктична карта или нещо друго? Въпросът ми е само направление ли ми трябва?

Аз отидох само с направлението и ми казаха да си купя картон и го попълват всеки път

# 445

Трябва ви само направление от личния лекар. Оттам нататък АГ-то ви поема нещата,прави ви картон и води документацията (женската консултация) до момента на раждането.

# 446
Здравейте момичета,  

Привет,

Преди един от трансферите ми бях пила Азакс. Лекарят ми каза, че няма проблем. В интернет също пише, че понякога се изписва.

Много,много благодаря

# 447
  • Melmak
Аз се следя по ЗК, от личния се издава електронно направление за женска консултация. Вече картон не съм купувала физически нищо не ми дават освен амб лист и снимки.

Относно листерията - бактериите се убиват при зреене на сиренето/кашкавала. Проблем може да има в пресните сирена, за това на етикета пише дали е пастьоризирано. Ако да, проблем няма.

# 448
Относно листерията - бактериите се убиват при зреене на сиренето/кашкавала.

Това не е вярно.

# 449
Аз се следих по ЗК. Следящият АГ ми изготви карта, в която си вписваше всеки преглед и измерванията ми - кръвно, тегло и още неща. Отделно в болницата ми искаха и ЛАК - картон, който някъде чета, че е отпаднал, но изрично ми го искаха. Този картон от АТ-то заедно с направлението за хоспитализация и ЛАК ми ги искаха като ме приемаха за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт