Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 20 997
  • 609
  •   1
Отговори
# 60
Нормално е, и аз така се панирах в началото

# 61
Здравейте,

След ин витро съм, в 5 седмица и 5 дни. Тъй като ми е втора бременност, а първата приключи с мисед, много съм се притеснила.

Днес се събудих и гърдите ми не ме боляха както предните дни. За сметка на това много ми се гадеше. Имам преглед във вторник. Нормално ли е да се променят симптомите така и един ден да имам чувствителни гърди, друг ден да нямам?
И при мен се случи така изведнъж в 9 г.с. спряха да ме болят за ден, два. После пак започнаха, с напредването на бременността изобщо престанаха да ме болят постоянно, нито са се увеличили като размер - нищо.
Стискам Ви палци, не се тревожете, всичко ще бъде наред, пожелавам Ви от сърце да си гушнете бебенцето догодина ❤️

# 62
Здравейте дами! В 8г.с. съм и от няколко дни усещам тъпа болка, която се редува ту от дясно, ту от ляво в зоната на яйчниците. Утре съм на преглед, но се притеснявам дали е нормално, случвало ли ви се е?

# 63
Да, на мен, но беше само от едната страна, ходих на преглед и всичко беше наред. С времето изчезна тази тъпа болка

Здравейте дами! В 8г.с. съм и от няколко дни усещам тъпа болка, която се редува ту от дясно, ту от ляво в зоната на яйчниците. Утре съм на преглед, но се притеснявам дали е нормално, случвало ли ви се е?

# 64
Здравейте! Преди два дни разбрах, че съм бременна. Закъснението ми днес е вече 7 дни. Двата теста са напълно положителни, не са с бледи черти. Кога се ходи на първия преглед, мога ли да отида още утре или няма смисъл? Знам, че няма да види нищо най-вероятно, но все пак не е ли по-добре да я посетя?

# 65
Здравейте! Преди два дни разбрах, че съм бременна. Закъснението ми днес е вече 7 дни. Двата теста са напълно положителни, не са с бледи черти. Кога се ходи на първия преглед, мога ли да отида още утре или няма смисъл? Знам, че няма да види нищо най-вероятно, но все пак не е ли по-добре да я посетя?
Здравей, аз отидох на 8 или 9 дни закъснение, понеже имах зацапване постоянно през тези дни и болки отвреме на време. Притеснявах се да не е извънматочна бременност, видя се точката вътре в матката, естествено за ембрион, пък камо ли за сърчице е супер рано. Пуснах кръвен ЧХГ и след 48 часа още един за да видя дали нормално нарастват стойностите, защото се бях притеснила, че правя аборт.

# 66

Аз ходих на 6г.с., видя се вече и имаше пулс.

# 67
И аз така като видях двете черти веднага хукнах на лекар. После прочетох, че е добре да се изчака и отидох за първи път в 6 седмица, но ми казаха, че е рано и след 10 дни ще ходя пак.
Така, че почивайте и търпение.

# 68
Най-добре е прегледът да се направи 15 - 20 дни след закъснение, за да няма объркване и ситуации, при които нищо не се вижда. Понякога данните, които имаме, се различават от това, което лекарят отчита.

# 69
Ако няма някакви придружаващи заболявания, които налагат смяна на терапия, ако няма зацапване или съмнение за някакви проблеми, то няма смисъл от преглед на няколко дни закъснение. Аз отидох на толкова, но защото бях и с бронхит, и с ендокринни проблеми, които налагаха промяна на терапия, та отидох като разбрах - дори с два кръвни положителни теста. Препоръча ми какво мога да приемам за бронхита и т.н, прати ме на изследвания, но каза че за ехограф няма смисъл да ме гледа, защото на толкова ранен етап нищо няма да се види, но все пак погледна да види дали нямам някоя киста, задържан фоликул - а сакче въобще не се виждаше още никъде, та ехографски не можеше да се потвърди има ли бременност, вътрематочна ли е и т.н. Видя се единствено удебелена лигавица и си ме извика след 2 седмици за преглед за потвърждаване на бременността, когато вече се видя сак с мехурче и ембрион с пулс в матката.

# 70
Благодаря ви, значи е безмислено вср още. А имахте ли някакви симптоми, доста леко е засега, много леко гадене понякога, но нищо кой знае какво. Гърдите също ме болят, но не силно.

# 71
При всяка е различно. Аз, ако не бяхме правили опити него месец и не си бях с очакването на закъсненто, можех спокойно да си сбъркам с ПМС - и леко стягане имах в кръста, леко напрежение в гърдите. Единственото, което беше по-различно беше ужасно стомашно неразположение и 37.2-4⁰, което не знам дали не се дължеше и на това, че се бях поразболяла, защото в крайна сметка не се лекувах с нищо и мина. Тежките симптоми ми започнаха след 6г.с и продължиха до около 14г.с - за малко да се наложи да ме приемат в болница от повръщане и обвзводняване, но първите 1-2седмици след закъснението нямах нищо кой знае какво.

# 72
Може да отидете за всеки случай, за да потвърдите ,че бременността е в матката, ако може да се види точицата, като по-горе са коментирали.

# 73
  • Melmak
Може да изчакате още малко, съвсем в началото нищо не се вижда.
За гаденето и симптомите - нормално е да има, нормално е и да няма. Всички казват след 6 г.с се появяват, при мен не се появиха почти никакви. Боляха ме гърдите и имах запушен нос. Не съм имала един ден гадене, един път не повърнах. Но е индивидуално, това, че нямате гадене или симптоми, не значи, че нещо не е наред!

# 74
Здравейте! Включвам се с малко по-различен въпрос и притеснения.
Понеже дългочаканата дата наближава и мен ме обземат всякакви страхове.
Живея в квартал със сравнително мръсен въздух зимата (в София), около нас има доста къщи,които се отопляват на дърва ( и каквото намерят може би) съответно почти постоянно си е задимено или по-скоро мирише на пушек. В момента само вечер, но като паднат ниски температури, ще стане целодневно
Закупила съм пречистватели за въздух за вкъщи, надявам се да помогнат. Но като цяло много се притеснявам за въздуха и как ще навредя на бебето, както вкъщи, така и на разходки. Не може да се затворим вкъщи, не може и да седим много навън, предполагам.
Както и да е, май нямам директен въпрос, просто търся някакво успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт