Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 495
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Аз имах сърбежи. Беше холестаза на бременността - сърбежът по дланите при вас прави това много вероятно. Задължително кажете на АГ и настоявайте да ви се тестват жлъчните киселини и чернодробните ензими. Чернодробните ензими са нормални в 75% от случаите на холестаза, но жлъчните киселини са завишени. Обаче сърбежът може да предхожда увеличените жлъчни киселини с няколко седмици - тоест нормалните жлъчни киселини не означава, че всичко е наред. Трябва да се тестват редовно. При мен ги тестваха всяка седмица и както бяха нормални, нарастваха и станаха извън нормата. Тогава минахме на тестване два пъти в седмицата. Заради това, щеше да се предизвиква раждане в 39 гс, ако не се повишат преди това и да трябва спешно да се извади бебето. Но тя пък реши сама да си изрита водите малко преди 37 гс.

За сърбежа - лосион с овес. Ако има диагноза холестаза, има и лекарство, което се изписва, което донякъде помага със сърбежа, но не чак толкова, но пак е важно да се взима. Препоръчвам ви фейсбук групата ICP support - админите са учени, които изследват холестазата на бременността и отговарят на всеки пост.

Иначе сърбежът мина веднага след раждането.

Разбира се, при вас може и да не е холестаза, но това е най-сериозното усложнение. Докато имате сърбеж, настоявайте за тестване на жлъчните киселини, защото високите нива са опасни за плода

# 346
Здравейте мами,
Преди да разбера, че съм бременна пиех АБ левокса (левофлоксацин), за 5 дни, непосредствено след това разбрах, че съм бременна. Има ли друга с подобен казус? Приема беше в дните на или малко след имплантацията (8 до 12 ден от оплождането).

# 347
Здравейте мами,
Преди да разбера, че съм бременна пиех АБ левокса (левофлоксацин), за 5 дни, непосредствено след това разбрах, че съм бременна. Има ли друга с подобен казус? Приема беше в дните на или малко след имплантацията (8 до 12 ден от оплождането).

Споделете с вашия лекар.  Има антибиотици, които не са противопоказни, но и лекарства, като противогъбични (микомакс), които са много опасни.

# 348
Момичета, здравейте! Утре влизам в 8 г.с
Сега след ходене до тоалетна, видях гъсто розовеещо течение в тоалетната.
На салфетката после нямах нищо. Беше в самата тоалетна изтекло (с извинение).
Нямам някакви силни болки. По скоро са менструални, приемам но шпа.
Писах и на двете докторки, но и двете вече не са на работа…. направо не знам какво да правя, притесних се.

# 349
Пуснете един прогестерон докато има работещи лаборатории днес. Ако сте от София, е подходящо в Надежда. Определено не в Рамус. И ако няма как да отидете на доктор, просто проследете дали ще има още зацапване или болка. Пък ако се окаже нисък прогестеронът, все ще измислите как да се свържете с лекар, за да изпише добавка преди понеделник.
Били сте вече на преглед и е установен ембрион с пулс в матката?

# 350
Пуснете един прогестерон докато има работещи лаборатории днес. Ако сте от София, е подходящо в Надежда. Определено не в Рамус. И ако няма как да отидете на доктор, просто проследете дали ще има още зацапване или болка. Пък ако се окаже нисък прогестеронът, все ще измислите как да се свържете с лекар, за да изпише добавка преди понеделник.
Били сте вече на преглед и е установен ембрион с пулс в матката?

На работа съм днес до 19ч и направо не знсм как ще пусна прогестерон. По скоро утре сутринта…
Да, бях миналата седмица и се установи бременност и пулс. Миналата седмица пусках и прогестерон на 08.12

# 351
Aми аз така и не запомних какви стойности са препоръчителни за прогестерон, но сякаш може и по-висок да е, а от добавка не боли, та според мен намерете телефон на някой от докторите и питайте какво да добавите, и без рецепта ще ви продадат прогестерон.
Иначе колкото и гадно да звучи, ако са тръгнали на зле нещата, няма много с какво да се спасят, а ако не са, всичко ще се оправи, така че опитайте да не се притеснявате и просто пробвайте да се свържете с лекаря.

# 352
Тони, аз бих отишла направо до спешния кабинет на Шейново или Надежда да видят какво се случва, няма смисъл да го мислиш и да се притесняваш, можеш да минеш и след работа. Успех! 🌸

# 353
  • Melmak
Здравейте, има ли фибри под формата на добавка, които стават за бременни?

# 354
Някоя от Вас дали се следи при д-р Вецев и може ли да даде отзив?

# 355
Здравейте ! По принцип отпреди бременността приемам по 800 мкг фолиева киселина по съвет на гинеколожката ми. Последните 5 дни съм приемала 1200 мкг тъй като пих и витамини за бременни, които също съдържат 400 мкг. От днес продължавам с 800 мкг, но искам да попитам дали мислите, че е опасно за плода ? Четох някакви глупости в нета и съвсем се ошашках Sad

# 356
Здравейте, има ли фибри под формата на добавка, които стават за бременни?

Аз в първия триместър се мъчих да приемам хуск. Продават в аптеките на пакетчета дозички с леко свежо овкусяване за разтваряне. Това е натурален продукт. Става за бременни.

# 357
  • Sofia
Здравейте ! По принцип отпреди бременността приемам по 800 мкг фолиева киселина по съвет на гинеколожката ми. Последните 5 дни съм приемала 1200 мкг тъй като пих и витамини за бременни, които също съдържат 400 мкг. От днес продължавам с 800 мкг, но искам да попитам дали мислите, че е опасно за плода ? Четох някакви глупости в нета и съвсем се ошашках Sad
Не се филмирай, наред ще е всичко. Аз също пих таблетки и отделно протеини, в които има фолиева. Като гледам плодовете как кротко си спят...

# 358
Няма какво страшно да стане, аз от 4 години пия фолиева. По принцип обаче 400мг е ок доза също, можете да говорите с Аг и да купите следващия път такава разфасовка, както можете и да обсъдите вариант за метилфолат.

# 359

5 мг на ден пия по протокол за инвитро. Нищо страшно няма, дозата Ви дори не е била много голяма. Simple Smile Лека бременност! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт