Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 471
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Мисля да отида в Марковс на втората фетална за второ мнение. При професора ли да си запиша час или някой друг да ми препоръчате? В чудене съм. Последно четох, че професора наплашва често с разни диагнози, които в последствие се оказват грешни. Вярно ли е?

Аз бях при професора на първа ФМ и останах очарована. Всичко обясни абсолютно подробно, отговори на всички мои въпроси, като цяло получих страхотно отношение.

# 376
Мисля да отида в Марковс на втората фетална за второ мнение. При професора ли да си запиша час или някой друг да ми препоръчате? В чудене съм. Последно четох, че професора наплашва често с разни диагнози, които в последствие се оказват грешни. Вярно ли е?

А моята я правих в Софиямед при Др Мирчева и съм много доволна от нея

# 377

Според вас момче или момиче е казаха най-вероятно момче🙂
Момченцее😇 Nub - ът е на горе клони към 360°❤️🙂

# 378
Здравейте ! Извинявам се, че досаждам с глупави въпроси, но не мога да не попитам още нещо… Преди зачеването си се мажех с един крем с ретинол, и после 1-2 пъти след зачеването. Като разбрах го спрях веднага. Мислите ли че е много опасно? Изключих да питам за това докторката вчера…

# 379
И с трите ми деца съм ходила при Марков. Страхотен специалист, не съм чула лоши отзиви за него.

# 380
  • Melmak
Здравейте ! Извинявам се, че досаждам с глупави въпроси, но не мога да не попитам още нещо… Преди зачеването си се мажех с един крем с ретинол, и после 1-2 пъти след зачеването. Като разбрах го спрях веднага. Мислите ли че е много опасно? Изключих да питам за това докторката вчера…
Не, проблемът е фоточувствителността. Важното е, че си спряла.

# 381
Ретинолът (форма на витамин А) е основно проблем, ако се предозира вътрешно и тогава води до родилни дефекти. Препоръчва се да се спре мазането с него по време на бременност за всеки случай, но няма документиран случай да е навредил на плода. Спокойно

# 382
  • Sofia
Първата ФМ ми беше при проф. Марков. Човекът отдели достатъчно време за всеки от близнаците. Всичко, което обясни, в крайна сметка се оказа така. За останалите три ФМ записах пак в центъра при доктор Гьошева. Препоръчвам я с две ръце, еднакво внимателна и компетентна, даже ни отдели повече време от професора. Направи и снимки на малките муцунки, въпреки опитите на госпожицата да се скрие.
Центърът е с хубава локация, има къде да се паркира, апаратурата е топ /мисля, че имаше още един център в София с такава/ и специалистите са безупречни.
Предупредиха ме, че мога да развия ГД и че имам много води, точно така се получи и последните седмици бях в болница под наблюдение и докарахме нещата без усложнения за самото раждане и бебоците.

# 383
Здравейте, дами,

Първо искам да ви пожелая честита Коледа!

Вкъщи половинката е лепнал нещо и е с температура, а аз съм бременна в 12 гс. Има ли място за притеснение?

# 384
Аз също се тревожа от грипове, тъй като съм първи триместър и гледам да се пазя колкото мога… имах болки в гърлото, АГ ми каза, че може Стрепсилс. Иначе ако се наложи знам за парацетамол и вече тежка артилерия аугментин ама там трябва да се отлага колкото може повече. Евентуално билкови чайове с мед. А аз бих ограничила контактите доколкото може с болен човек.

# 385
Аз също се тревожа от грипове, тъй като съм първи триместър и гледам да се пазя колкото мога… имах болки в гърлото, АГ ми каза, че може Стрепсилс. Иначе ако се наложи знам за парацетамол и вече тежка артилерия аугментин ама там трябва да се отлага колкото може повече. Евентуално билкови чайове с мед. А аз бих ограничила контактите доколкото може с болен човек.

За съжаление апартаментът е малък и няма как да го изпратя да спи в хола 🥲

# 386
Може евентуално да пиеш парацетамол, аз си обичам Тайлол хот, така по веднъж на ден и витамин ц и д

# 387
Може да приемате и Биозин мама.

# 388

За съжаление апартаментът е малък и няма как да го изпратя да спи в хола 🥲

Бях болна два пъти през две седмици в първи триместър. Само парацетамол, ако случайно стане нетърпимо като температура и то, ако е под 38 е най-добре да се избягва максимално (пиен на парацетамол н повече от два последователни дни).
Много течности, ако все още не можеш да пиеш вода пробвай с фрешове. Биозин мама да действа на заден план като стимулант на метаболизма и почивка и топло.
Бременната жена има много механизми за пазене на себе си и плода!
Ако няма прогрес повече от 5 дена при наличие на симптоми вече консултация с АГ и ЛЛ задължително.

Весели празници и по-малко бацили ви желая 🫶🏼

# 389
Проветрявай често, пий Биозин мама. Стрепсилс аз не бих пила. По-добре нещо друго, аз пиех Ефизол. Чай шипка с лимон е друга препоръка, която мога да дам.

Аз пиех Биозин мама, витамин Д и витамин Ц през цялата бременност.

Общи условия

Активация на акаунт