Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 410
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Относно листерията - бактериите се убиват при зреене на сиренето/кашкавала.

Това не е вярно.

Само да добавя, че не само сирената могат да имат листерия - наскоро Метро изтегли пушената си сьомга.

# 451
И на мен ми поискаха картон когато поисках болничен. Нямах и те ми издадоха. Помолиха да купя нов като отида следващия път да имат резервен за следваща жена. Та навсякъде различно. Купете от някоя книжарница да имате.

# 452
Само и аз да допълня, че ЛАК трябва да се подпечата от личен лекар.

# 453
  • Melmak

Това не е вярно.

Само да добавя, че не само сирената могат да имат листерия - наскоро Метро изтегли пушената си сьомга.

Напротив, даже лекар ми го каза. Но като цяло домашни от някоя непозната баба и тн се избягват.

Да, месото също може да има листерия, която умира при термична обработка. За това пастьоризирани сирена са безопасни, било то пресни. Редовно намирам бурата и моцарела от пастьоризирано мляко.

# 454

Това не е вярно.

Напротив, даже лекар ми го каза. Но като цяло домашни от някоя непозната баба и тн се избягват.

Да, месото също може да има листерия, която умира при термична обработка. За това пастьоризирани сирена са безопасни, било то пресни. Редовно намирам бурата и моцарела от пастьоризирано мляко.

Къде има? На повечето етикети съм забелязала, че не пише какво е млякото.

# 455
Точно така, ако е сурово месо или риба (пушено, сушено, осолено) или млечен продукт от непастьоризирано мляко, може да има листерия. Няма значение дали сиренето например е меко, зряло и тн, а дали е от пастьоризирано мляко. Не купувайте от витрините (не се знае кои храни имат досег помежду си) и бабите, а само опаковани продукти. Ако ви се ядат сурови колбаси, ще трябва да си ги изпечете на температура над 75 градуса, с пушена сьомга може да се направи страхотен сос за паста, ако добавите сметана. Място за паника няма, но четете достоверни източници, не разчитайте само на изкуствен интелект и на Една Жена Каза.

Това не е вярно.

# 456
Това ме интересува, има ли нещо да подпечатва личния лекар, понеже мисля да му звънна по телефона за електронното направление, за да не ходя при болните да чакам. Да не се окаже, че трябва да подпечатва картона и да трябва лично да отида.... Confused
Само и аз да допълня, че ЛАК трябва да се подпечата от личен лекар.

# 457

Това не е вярно.

Къде има? На повечето етикети съм забелязала, че не пише какво е млякото.

На олимпус всичките продукти са от пастьоризирано мляко и го пише на етикета, но това, че на другите не го пише, не значи че не са. Като цяло има европейски регламент, който указва, че ако нещо се прави от сурово мляко, то трябва да го пише на етикета. Аз също често намирам моцарела от пастьоризирано мляко, както и маскарпоне- на марката на била например. В лидл всички продукти на пилос също им пише на етикетите. Аз също в началото много се притеснявах, но в един момент психясваш и като излезнеш навън не знаеш какво да ядеш. За мен най-важно е месото да е добре сготвено особено свинското, яйцата също, не ям мезета и суши и не взимам фермерски млечни продукти. Навън избягвам салати защото не знам как ги мият, но вкъщи си ям редовно всякакви плодове и зеленчуци.

# 458
Аз ям суши вегетарианско или с пиле. За момента това действа та се залъгвам така. Като цяло няма нещо, което драстично да ми липсва от преди бременноста. Нито пуша, нито пия… Мога да живея без двете чаши вино на месец. Пиех много кафе преди по 3-4 кафета на ден, но сега дори не ми се пие и не се и сещам. На 3-4 дни пия по едно. Луканките ми липсват признавам, но щом ставам запечени ще ги ям така.

# 459
Ох, на мен това вегетарианско суши или с пиле хич не ми харесва, обаче след като родих баткото първата работа на мъжа ми беше да ми поръча истинско. Еми, няма такава вкуснотия след 13-часово раждане, още го помня! Сега с второто бебе ще повторя 🤣👌🐷

# 460
Ох аз на Коледа прекалих със суджука.. съвсем забравих. Иначе и аз рязко спрях да пия кафе, гади ми се много от него. Трета седмица вече не съм си и помисляла за кафе, че само от мисълта ми става лошо 😬

# 461
Ох, на мен това вегетарианско суши или с пиле хич не ми харесва, обаче след като родих баткото първата работа на мъжа ми беше да ми поръча истинско. Еми, няма такава вкуснотия след 13-часово раждане, още го помня! Сега с второто бебе ще повторя 🤣👌🐷

Веднага ли ядохте? И аз обожавам, но май ще се задоволя за момента с другите опции. Може ли да се консумира соев сос сега?

# 462
Соев сос може по всяко време

# 463
Точно така, ако е сурово месо или риба (пушено, сушено, осолено) или млечен продукт от непастьоризирано мляко, може да има листерия. Няма значение дали сиренето например е меко, зряло и тн, а дали е от пастьоризирано мляко. Не купувайте от витрините (не се знае кои храни имат досег помежду си) и бабите, а само опаковани продукти. Ако ви се ядат сурови колбаси, ще трябва да си ги изпечете на температура над 75 градуса, с пушена сьомга може да се направи страхотен сос за паста, ако добавите сметана. Място за паника няма, но четете достоверни източници, не разчитайте само на изкуствен интелект и на Една Жена Каза.

Много добре казано. След феномена Една Жена Каза, сега изглежда излиза на мода Един Лекар Каза, пази Боже да не попадам на такива псевдо лекари.

Сушито с пилешко е заинтригуващо. Simple Smile

# 464
Веднага след като се нарадвах на бебето и усетих колко съм гладна и жадна всъщност ядох. Соев сос винаги може, но все пак погледнете състава, в някои има много гадни съставки.
Chortiz, феноменът Един Лекар Каза също не е за подценяване.

Веднага ли ядохте? И аз обожавам, но май ще се задоволя за момента с другите опции. Може ли да се консумира соев сос сега?

Общи условия

Активация на акаунт