Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 20 966
  • 608
  •   2
Отговори
# 540
Здравейте! Има ли тема за бременни на 40 + ? Имам два деца и съм на 43… искам да поговоря с някой за страховете си …

# 541
Ако ви устройвам аз на 39 с дъщеря на 18.

# 542
А аз съм на 46, имам син на 21 г, бебе на 9 м и бременна отново. 😁☺️

# 543
Здравейте. Нова съм в темата. В момента съм някъде около 10г.с. и до вчера ми се повръщаше постоянно от всичко. Днес все едно нищо ми няма и чак се притеснявам дали всичко с бебчето е наред. На някой случвало ли му се е това? След два дни съм на преглед и много се притеснявам. Вчера започнах да приемам капки вомитусхил плюс едно саше вечерно време преди лягане гавискон, защото имам ГЕР, който много се обостри от бременността.

# 544
Симптомите варират. А и щом приемате гавискон, това също би обяснило липсата на гадене. Късмет на прегледа.

Здравейте. Нова съм в темата. В момента съм някъде около 10г.с. и до вчера ми се повръщаше постоянно от всичко. Днес все едно нищо ми няма и чак се притеснявам дали всичко с бебчето е наред. На някой случвало ли му се е това? След два дни съм на преглед и много се притеснявам. Вчера започнах да приемам капки вомитусхил плюс едно саше вечерно време преди лягане гавискон, защото имам ГЕР, който много се обостри от бременността.

# 545
Винаги може да направим отделна тема. 🙃
Здравейте! Има ли тема за бременни на 40 + ? Имам два деца и съм на 43… искам да поговоря с някой за страховете си …

# 546
  • Sofia
Имам дете на 20 г., аз съм на 52, близнаците нямат месец..ставам ли и аз за темата

# 547
Много радвате! ❤ Със сигурност във всяка отчетна тема би било полезно да има майки на всякаква възраст.

# 548
Здравейте,има ли мамита преминали през хорионбиопсия? Може ли малко повече информация за самото изследване и да ми препоръчате лекар дали в София или в Пловдив е по-добре да се направи?

# 549
  • София
Здравейте,има ли мамита преминали през хорионбиопсия? Може ли малко повече информация за самото изследване и да ми препоръчате лекар дали в София или в Пловдив е по-добре да се направи?
Горещо препоръчвам д-р Чавеева в Щерев (София). За тази процедура си трябва много опитен специалист. Но звънете в болницата за инфо, не знам как да се свържете иначе. на мен моя АГ директно ми записа час когато установи проблемите с бременността.
Иначе самото изследване зависи много от различни фактори, колко е голям плодът, плацентата и тн При мен беше трудно, но съм чела за други жени, които почти не са усетили нищо.

# 550
Най-неприятното за мен беше инжекцията с обезболяващо. После, при самото вмъкване на иглата за хорионбиопсия, имаше тъпа болка, но за щастие всичко траеше много кратко и след това нямах никакви проблеми. Не се плашете! Спокойствието няма цена!
Работи ме д-р Стоилов от Пловдив. Май само той е хабилитиран за хорионбиопсия в нашия град, докато за амниоцентеза специалистите са повече.

# 551
Здравейте , има ли някоя с нисък хемоглобин? Четох, че е много опасно и се притесних, моя хемоглобин е винаги нисък.

# 552
Да, моят е 120 и го следим с лекаря ми, но освен стандартните витамини и фолиева не приемам друго. Споделете с вашия лекар за спокойствие, особено ако е под долната граница.

# 553
Споделила съм и той ме наплаши много. Моят е 102.

# 554
Моя хемоглобин падаше въпреки желязото, което приемах в продължение на няколко месеца. Накрая ми изписаха ампулите тот’хема и за 1 месец се вдигна с 10 единици, та го докарахме до долна граница, но все пак в норма. Отвратителни са, но беше единственото, което ми помогна.
П.П.  Казвам медикаментът, тъй като минахме през няколко, които нямаха ефект. Все пак обсъди със следящ АГ и не приемай нищо без предписание 😊

Общи условия

Активация на акаунт