Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 24 797
  • 728
  •   2
Отговори
# 720
Това са напълно нормални стойности за бременни приемащи добавки, притесненията следва да има в случай, че са занижени. И моите бяха над горни граници. След като проявявате съмнения в съветите на АГ сменете го или поне се информирайте правилно, вместо да изпадате в хипохондрични състояния.
Сто пъти се изкоментира факта, че това са водоазтворими витамини и не се натрупват, нито пък оказват негативно влияние при здрав организъм. Вие питате във форума, потърсихте 2 лекарско мнение и все още нищо не Ви звучи достатъчно убедително… как да ви се помогне?

Не съм, само за 1 ден го спрях. Знам, че по принцип дава отражение, но бях толкова ошашкана, че не изчаках повече… иначе фолатът ми излезе 43 nmol/l при горна граница 42 nmol/l .

# 721
Момичета, имам хронична болка в опашната кост, ако родя, дали може да вреди на бебето?

Не виждам как ще вреди на бебето, но за майката ще е трудно

# 722
  • Melmak
Има ли хак за справяне с подуването?

Краката са ми подути, ръцете също. Сякяш за една нощ се подух, в 7 месец съм.

Пия течности, не прекалявам със солта..

# 723
Раждане. Това е. Даже след него още се подух и минаха няколко седмици да мине и това.

# 724
За щастие аз нямам този проблем, но е хубаво да се следи кръвно тези дни и урина при следващо посещение - един от признаците на преклампсия е. Малко вероятно разбира се, сигурно си е нормално подуване, но аз бих следила.

# 725
Има ли хак за справяне с подуването?

Краката са ми подути, ръцете също. Сякяш за една нощ се подух, в 7 месец съм.

Пия течности, не прекалявам със солта..
Аз започнах да се подувам лекичко от 5ти месец някъде, първо пръстените трябваше да махна, сега съм в 9ти месец и е ужас едвам си обувам обувките даже и някои чорапи ми стягат, след раждането ще се нормализира всичко. Всички раждали, които познавам са се подували явно си е нормално

# 726
Аз се подух ужасно много, носът ми стана двоен, а съм с тънък нос, лицето беше като поничка, последните седмици започнах да хъркам, а никога не бях хъркала през живота си. С раждането ми се оправи лицето още в болницата, но от секциото краката ми останаха подути няколко седмици. Принципно съм 36 номер обувки... на изписването едвам си вкарах краката в 41 номер чехли.
Пиех си течности, не съм прекалявала със солта, единствено бебето ми притискаше и имах първа степен хидронефроза и задържах в бъбреците, но цялата си бях отекла, кръвното ми най-много 100/60 се е качвало.
За отоците по краката в отчетната споделяха, че си ползват компресивни чорапи, но не си спомням нямам дали не е било и заради разширени вени.
След раждането ще се оправи - и преди споделих, че 11кг оставих още в родилното за 4-5дни повечето от задържани течности.

# 727
Момичета , на цитонамазката излезе 2 гр. ,но е описана възпалителна реакция. Микробиологията е чиста, имам чисти PCR резултати на разширения пакет за хламидии, микоплазми и уреаплазми в Геника от 2022(без смяна на партньор оттогава, всъщност с един партньор цял живот , и двамата). Може ли да е от бременността, в 16 г.с съм ? Имате ли опит?

# 728
Момичета , на цитонамазката излезе 2 гр. ,но е описана възпалителна реакция. Микробиологията е чиста, имам чисти PCR резултати на разширения пакет за хламидии, микоплазми и уреаплазми в Геника от 2022(без смяна на партньор оттогава, всъщност с един партньор цял живот , и двамата). Може ли да е от бременността, в 16 г.с съм ? Имате ли опит?
Аз имах сходен случай с втора група. Пуснах Femi Flor и на него излезе точно какво не беше наред. Нормалната микробиология излизаше чиста и не показваше, а цитонамазката втора група. Препоръчам ФеминФлор, не е много евтино обаче.

Общи условия

Активация на акаунт