Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 94

• 25 433
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Това са напълно нормални стойности за бременни приемащи добавки, притесненията следва да има в случай, че са занижени. И моите бяха над горни граници. След като проявявате съмнения в съветите на АГ сменете го или поне се информирайте правилно, вместо да изпадате в хипохондрични състояния.
Сто пъти се изкоментира факта, че това са водоазтворими витамини и не се натрупват, нито пък оказват негативно влияние при здрав организъм. Вие питате във форума, потърсихте 2 лекарско мнение и все още нищо не Ви звучи достатъчно убедително… как да ви се помогне?

Не съм, само за 1 ден го спрях. Знам, че по принцип дава отражение, но бях толкова ошашкана, че не изчаках повече… иначе фолатът ми излезе 43 nmol/l при горна граница 42 nmol/l .

# 721
Момичета, имам хронична болка в опашната кост, ако родя, дали може да вреди на бебето?

Не виждам как ще вреди на бебето, но за майката ще е трудно

# 722
  • Melmak
Има ли хак за справяне с подуването?

Краката са ми подути, ръцете също. Сякяш за една нощ се подух, в 7 месец съм.

Пия течности, не прекалявам със солта..

# 723
Раждане. Това е. Даже след него още се подух и минаха няколко седмици да мине и това.

# 724
За щастие аз нямам този проблем, но е хубаво да се следи кръвно тези дни и урина при следващо посещение - един от признаците на преклампсия е. Малко вероятно разбира се, сигурно си е нормално подуване, но аз бих следила.

# 725
Има ли хак за справяне с подуването?

Краката са ми подути, ръцете също. Сякяш за една нощ се подух, в 7 месец съм.

Пия течности, не прекалявам със солта..
Аз започнах да се подувам лекичко от 5ти месец някъде, първо пръстените трябваше да махна, сега съм в 9ти месец и е ужас едвам си обувам обувките даже и някои чорапи ми стягат, след раждането ще се нормализира всичко. Всички раждали, които познавам са се подували явно си е нормално

# 726
Аз се подух ужасно много, носът ми стана двоен, а съм с тънък нос, лицето беше като поничка, последните седмици започнах да хъркам, а никога не бях хъркала през живота си. С раждането ми се оправи лицето още в болницата, но от секциото краката ми останаха подути няколко седмици. Принципно съм 36 номер обувки... на изписването едвам си вкарах краката в 41 номер чехли.
Пиех си течности, не съм прекалявала със солта, единствено бебето ми притискаше и имах първа степен хидронефроза и задържах в бъбреците, но цялата си бях отекла, кръвното ми най-много 100/60 се е качвало.
За отоците по краката в отчетната споделяха, че си ползват компресивни чорапи, но не си спомням нямам дали не е било и заради разширени вени.
След раждането ще се оправи - и преди споделих, че 11кг оставих още в родилното за 4-5дни повечето от задържани течности.

# 727
Момичета , на цитонамазката излезе 2 гр. ,но е описана възпалителна реакция. Микробиологията е чиста, имам чисти PCR резултати на разширения пакет за хламидии, микоплазми и уреаплазми в Геника от 2022(без смяна на партньор оттогава, всъщност с един партньор цял живот , и двамата). Може ли да е от бременността, в 16 г.с съм ? Имате ли опит?

# 728
Момичета , на цитонамазката излезе 2 гр. ,но е описана възпалителна реакция. Микробиологията е чиста, имам чисти PCR резултати на разширения пакет за хламидии, микоплазми и уреаплазми в Геника от 2022(без смяна на партньор оттогава, всъщност с един партньор цял живот , и двамата). Може ли да е от бременността, в 16 г.с съм ? Имате ли опит?
Аз имах сходен случай с втора група. Пуснах Femi Flor и на него излезе точно какво не беше наред. Нормалната микробиология излизаше чиста и не показваше, а цитонамазката втора група. Препоръчам ФеминФлор, не е много евтино обаче.

# 729

Момичета,  вече съм в 8-ма седмица с близнаци, но вместо симптомите ми да се засилват, започнаха да намаляват. Четох, че ако се загуби едното бебе, симптомите могат да отслабнат. Имали ли сте подобни случаи? Това ми е втора бременност и не съм запозната с такова нещо. А много се притеснявам.

# 730
  • София
Изчезването на симптоми, не е гаранция за проблем. Наличието на симптоми, не е гаранция за жив плод.
В седмиците преди да усещаме бебето на всички ни се иска да има нещо, което със сигурност да ни показва че всичко е наред. За съжаление няма такова нещо. Стискам палци всичко да е наред и с двете ембриончета!

# 731
Симптомите нямат отношение към развитието на бременността. Има жени, които един ден с гадене и дискомфорт нямат и пак раждат здрави бебета:)

# 732
  • Melmak
Симптомите нищо не значат. Аз ден не съм имала гадене или повръщане. И нв съм мислила, че това е лошо, даже си е хубаво.
Вече като почнеш да усещаш бебето е друго, винаги напомня за себе си с някой ритник.

# 733
И мама нямала никакви симптоми, била слаба, никой не вярвал, че е била бременна, татко хиляди пъти питал сигурна ли е.

# 734
  • Sofia

Момичета,  вече съм в 8-ма седмица с близнаци, но вместо симптомите ми да се засилват, започнаха да намаляват. Четох, че ако се загуби едното бебе, симптомите могат да отслабнат. Имали ли сте подобни случаи? Това ми е втора бременност и не съм запозната с такова нещо. А много се притеснявам.
Спокойна бъди само. Аз също ту имах, ту нямах симптоми. Следи си бременността, бъди положителна, друго не можеш да направиш. При мен имаше леко изоставане на едното, но после компенсира. Чакат те още доста седмици, само не се шашкай. Пожелавам ти два пухкави вързопа.

Общи условия

Активация на акаунт