С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 527
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Извинявайте, че се намесвам, аз чета, но не се включвам, защото моята свекърва е в друг град и като не се виждаме - не се и дразним.

Мисля, че Lady Brinne просто даде пример за организацията си, а не че всяка сутрин някой “дебне зад вратата” някой друг. Ако хората сутрин бързат, а ти имаш цял ден пред себе си, какво толкова, че си ги изчакал малко, после цял ден в кухнята можеш да стоиш. Всички имаме някакви домашни организации, които написани може да изглеждат едва ли не странни, но са съвсем обикновени.

# 226
Аз пък съм съгласна със Steana. В първоначалния пост на Lady Brinne аз чета за отделни рафтове, отделно готвене, периоди без дума да си обелят и се разминават в коридорите, не й оставят децата за дълго, защото нямат доверие да ги гледа. Не мога да кажа, че няма да ми се случи да живеем с родителите ни, защото всъщност най-вероятно ще ни се случи. Свекърва ми е сама и живее в друг град, ако се наложи ще живее с нас след време. 
Но това e примирение, както казва Steana.

# 227
Едва ли рафтовете са с решетка и катинар 😀, просто като си готви някакви нейни неща жената, какво толкова, че са й подредени отделно продуктите.

Не казвам, че ситуацията е идеална, а че очевидно са се подредили някак приемливо за всички.

# 228
  • София
Децаата са големи. Живеят заедно над 20 години. Явно в началото, докато женатаже била по-млада, не са имали възможност да се отделят. Сега е безсмислено, защото е на 80.
Напаснали са се някакк, за да не си късат нервите, което е поносимо.
Разберете, че не всеки има по три жилища или пари и за ипотека и за наем. Иначе никой не би си го причинил.

# 229
Да си завиеш лука или чесъна във фолио, за да не вмирисва целия хладилник е признак на добро възпитание, а не на наложен хомот от проклетата снаха. Същото важи и за изчакването сутрин семейството да отиде на работа/училище, както и за къпането през деня, когато няма никого. Не разбирам защо елементарни прояви на възпитание и съобразителност трябва да се възприемат като чутовни жертви от страна на свекървите?   

# 230
Затова и аз казах, че най-вероятно жената се чувства и тя добре по този начин. Надали и е опрян пистолет в челото да не влиза в кухнята или банята до второ нареждане. Нормално е да се съобразиш с работещите, те имат на разположение само половин час. Голям кеф е после на спокойствие да си висиш в банята 1 час и в кухнята 2 часа например.

# 231
Да, аз не останах с впечатление, че ако жената се появи в кухнята сутрин, ще я разстрелят 😀, а че в този половин час дава предимство на работещите да се оправят. Пак казвам, че за мен ситуацията не е идеална, но очевидно са се подредили според условията си.

# 232
Когато снахата няма имот и живее при съпруга си, свекървата може по всяко време да идва, да си се натриса и въобще да разполага, защото налЕ снахата е просякиня и ще живее на улицата. Свекървата, обаче, когато няма жилище, снахата пак трябва да я носи на ръце и да се съобразява с нея. 🤣 Свекърва да си в днешно време.

Това, че някой прави компромис сутрин за 30 минути или си готви сам (понеже не харесва гозбите на снахата, но обратното е забранено, разбира се) или че не гледа децата за дълго време - според мен не е някаква велика саможертва. Снаха също прави компромиси за свекърва си, независимо дали се оценява от едната или другата.

# 233
  • В полите на Пирин планина
Стана ми смешно. И някак тъжно. Ситуацията не е идеална, наистина, но какво идеално има в тоя живот?!
Няма нужда да се търси под вола теле. И наистина не търся съвети, нито планирам промяна.

# 234
Аз темата я виждам като място да си споделиш и все едно виртуален приятел да цъкне с език или да ти даде малко кураж. Ясно е, че сме си непознати и не си знаем историите и преживяванията, но нищо не пречи да сме смирени и подкрепящи една към друга. Няма нужда постоянно да им тип “прокурор” и набиване на канчетата. Ясно е, че никой не може да промени живота на другия. В живота понякога е нужно само някой да даде кураж или да пусне една шега. Simple Smile

Та, лейди така си е, понякога нещата са такива каквито са. Аз една година бях на квартира, която беше от ужасна по ужасна, ама какво да се прави. Да, щеше да е хубаво да ми се купи имот, да си го ремонтирам, да си живея е пея, ама понякога стават по-трудно нещата.

# 235
Какво ще кажете за тези, дето се грижат за дементни, лежащи,  възрастни родители, че е бабите си гледат.
 Собствените основно ,но има и  на мъжа си или жена си.
 Да сложим правило - не искам никого да погледна. Знам, че и  апартаменти наемат в близост и са с тях, гледат ги в дома им, пътуват до тях  и пазаруват ,чистят ,грижа ги  е. И в дома си - също ,като се наложи.

Гадното е  да се намесват , да смятат снахата за придатък към семейството си, да претопяват нейното аз, да няма думата.
  Тормозът е гаден.
И за новите съфорумки - живях 35 години със свекърва и я  търпях. В нейната къща.  Девер идва през седмица, че си е  у мама, чертах , исках отделно , не успях.  После нямаше как - болести , смърти. Не ме претопи, но ядове бол имах. Ама  и си постигах възможното с инат, тя си говори , аз си върша моето.
 Ръцете и на делви, вика - чакай да ти кажа, аз  бързам, че ме "викат " спешно  на другия край на двора.

# 236
  • В полите на Пирин планина
Рядко нещата в живота са просто черни или бели и всеки си знае под шапката какво му е. За един едно нещо е приемливо, за друг е абсурд. Понякога има обстоятелства, които няма как да променим.
Някой по-горе писа, че това било примирение. Може да е здрав разум. Не е нужно човек да си разбие главата в стената, за да се убеди колко твърда е тя.

# 237
  • Варна
Лейди Брин споделя какво работи при тях. Не е искала съвети какво да прави.

Тя по принцип се изказва доста умерено и само на база нейния опит. Поне на мен така ми е направило впечатление. Не начуква канчета.

Да си завиеш лука или чесъна във фолио, за да не вмирисва целия хладилник е признак на добро възпитание, а не на наложен хомот от проклетата снаха. Същото важи и за изчакването сутрин семейството да отиде на работа/училище, както и за къпането през деня, когато няма никого. Не разбирам защо елементарни прояви на възпитание и съобразителност трябва да се възприемат като чутовни жертви от страна на свекървите?   

Мда, на мен даже би ми било неудобно, ако някой бърза, а аз имам цял ден на разположение, да го прередя. Това по принцип, не само за банята и кафето сутрин. Но наистина си е въпрос на вътрешно усещане и съобразителност.

# 238
Никой не твърди обратното - човек прави компромиси и се напасва, когато живее с други хора, особено с друго поколение и особено със свекърва. И да, графикът е нормално нещо.
Просто първоначалното описание биеше на оплакване, а не на блажено съжителство. Или поне на мен ми звучеше като "едвам се търпим и има строги правила да не се избием". Как се живее с човек 20 години, с когото не си говориш, защото нямаш какво да си кажеш?
Оказа се, че било положителен пример и всички са в мир и не биха го променили. Ами чудесно, радвам се за тях.

# 239
  • Другата България
През повечето време не си говорят.
Нека правим разлика все пак.
И да, за мен това също е идеален вариант, когато няма друг начин.
Предпочитам мълчанието пред празнословието и изкуствените клишета.

Общи условия

Активация на акаунт