С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 532
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Вуду, правиш това, което и свекърва ти прави - някой казва, че му се повръща от нещо определено, но настояваш да дадеш предложение как да го яде човекът...

# 601
То не е само до самото месо, аз също имам много чувствителен нос и в някои къщи не знам как готвят, ама мирише ужасно
И то аз принципно ям всичко, но ми е много слаб стомаха и не мога да ям нещата които много българи по традиция правят мега мазни.
То е все едно против всички правила на готвенето на месо - сложи 3 пъти повече олио от нужното и готви докато месото стане жилаво като гума.
Ами много пъти съм се прибирала после вкъщи и съм повръщала от гостувания при разни лели и баби.

# 602
Вуду, правиш това, което и свекърва ти прави - някой казва, че му се повръща от нещо определено, но настояваш да дадеш предложение как да го яде човекът...
Да,това и на мен ми направи впечатление. Подлага на съмнение ,когато някой друг не ми понася дадена храна...

# 603
Ти ходиш всяка вечер у тях и очакваш всяка вечер тя да се съобразява с теб, правилно ли разбирам?
И още един въпрос, тя ли помоли да влезеш в кабинета на лекаря с нея?

# 604
  • София
Не знам дали ходи всяка вечер, но свекървата също иска да ходи, защото ако не го направи:
Скрит текст:
Беше месо с мазнини, и сложи яйца вътре, така много са обичали. Тя ни пита дали искаме салата, но в тази миризма нямаше как да ям.
Не искам да звуча като глезорана, щото деля храна, имало е моменти, където съм яла хляб с лук, просто не знам причината какво е, отвратявам се, не ми е в ръцете. След като тръгнем, може да е направила салата.
Един път беше направила крем карамел, извинете ме ако звуча нахална, но не понасям и това сладко, не мога да и кажа, щото ще ме гледа с криво око. Ядох, само и само да угодя на мъжа ми. И собствената ми майка готви този крем, пак не понасям, мисля, че ям захаросани яйца.
Аз може би съм свикнала яйцето да е солено, а не сладко.
И после мм каза, да не съм яла, щом не съм обичала, но тогава съм сигурна, че свекито ще го настройва против мен, как така не съм харесвала карамел.
Сядаме в един тесен диван у тях, после вика, "ти ела да седнеш върху този стол, щото сина ми да може да си легне спокойно."
Миналия месец отидохме за риба, вика времето е студено за риболов, отиваме да спортуваме към 9 часа вечерта, нямаме ангажименти, пак вика вие луди ли сте по това време да вървите.
Миналия ден се обажда на сина си, той е в почивен ден, аз също "вкъщи сте нали?", сакън да не излезем някъде.
Аман да не ходим заедно някъде, заедно нищо за не правим. Но сам като ходи някъде ми вика, остави го, той си знае работатата, може да излезе сам с приятели, може да иде в друг град, окуражава го, но като е с мен, въпроси- защо, как така.
Това може да съм писала и преди, пред нея мъжа ми къса роза и ми я подари, на нея също, тя вика "преди все на мен ми носеше цветя, сега е твой ред".

Просто в последно време се налага да се видим по-често, има болен човек у тях, за това не мога да не посетя.
Един път отказах да ида и се посърди,
Скрит текст:
мм също не отиде и на него му се сърди.

Съпругът ми трябва да говори с нея всеки ден, поради лични здравословни причини.
Хем искаш някой да идва във вас, хем отказваш да се съобразяваш с него... Не става така на два стола.

# 605
Ти ходиш всяка вечер у тях и очакваш всяка вечер тя да се съобразява с теб, правилно ли разбирам?
И още един въпрос, тя ли помоли да влезеш в кабинета на лекаря с нея?
Няколко дена в месеца отивам, но ще ида по-малко вече, друго решение няма. Да се обича със сина си колкото иска, да го дохранва.
После ще съжалявам за болния, но какво да се прави.
Не искам да ми готви нищо, за мен няма никакви проблеми, но и да не ми пречи така. Аз ще ям предварително и така отивам.
Тя ме помоли, възрастна е към 61 години. Аа и първия път, като ходих с нея на лекар не бях влезнала, щото си мислех, че е неуважително за докторите, щото тя не е дете, не е дееспособна.
Тогава пак ми се беше разсърдила, че не съм влезла с нея, напрани сравнение,че преди една млада нейна съседка даже преди нея е влезнала при лекаря, за да и даде кураж. А пък аз съм била мърлява, страхлива, че не съм влезла.
Друг път трябваше да идем в някой държавен институт за нейни документи, аз попълвам, тя стои до мене, дава ми направления, че пиша грешно, после каза и на служителката там и тя и се ядоса малко. Отиваме на гишето, трябва да дам документа, жената изведнъж мина пред мене и почна да пита разни въпроси, които вече изяснихме.

Друг път беше у нас, не можах да отворя капака на кошчето пред нея, затрудних се, аман вика не пипай, да не стане нещо, сина ми като се прибере ще види кво е станало.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 16:13 от Wudu

# 606
Е, не знам тогава. Много безумно ми звучи всичко. И от двете страни.
Хората на 61 все още работят и ми е трудно да си представя, че им трябва придружител при лекар и в администрацията. Не са толкова възрастни.
А пък някой, ако ми се сърди и ми прави фасони, не знам, определено не бих се бутала.

# 607
  • София
Скрит текст:
Е, не знам тогава. Много безумно ми звучи всичко. И от двете страни.
Хората на 61 все още работят и ми е трудно да си представя, че им трябва придружител при лекар
Скрит текст:
и в администрацията. Не са толкова възрастни.
А пък някой, ако ми се сърди и ми прави фасони, не знам, определено не бих се бутала.
Пълни лигавщини са това.

# 608
  • В полите на Пирин планина
На 61 години не е стара-престаряла, моля ти се... Чак ми стана смешно, че я водиш на лекар. И за какво да влизаш с нея - тя е пълнолетна, а не някое дете да я водиш за ръчичка.

# 609
Ако съм тръгнала да придружавам някого на лекар, задължително ще го попитам, дали иска да вляза с него в кабинета. Ако иска - влизам, ако не- не. Свекървата сигурно е от "неоправните" особи, на които всички им угаждат и играят по свирката, защото "те сами не могат".

# 610
Аз повръщам от миризми, буквално и по много. Семейството, роднини и близки приятели знаят тази моя особеност и се съобразяват. Шкембето се вари съгласувано, когато ме няма. Много го обичат вкъщи, какво да ги правя....

# 611
Неоправна, неоправна, ама знае да хапе. На съседката стринка й била влизала при лекаря… Тези гостувания всяка седмица у свекървата са напълно излишни. Когато човек има нужда от теб е редно да съобразява и поведението си, и приказките си. Вижда се, че тази жена се подиграва с теб. Ще я водя на лекар и тя вместо да ми каже може ли да влезнеш с мен, ще премълчи, пък после ще ми недоволства и ще ме обижда. Директно я оставям да се оправя. Ако съм я закарала, я оставям да си хваща автобуса.

# 612
  • София
При лекаря има от двете крайности, едни хора не биха понесли някой да е с тях, а други да са сами. Наистина като придружава човек някой е добре да разбере какво се очаква от него или какво е приемливо.

В тази история тече някаква война, типична за темата, и ще има да четем още много в бъдеще.

# 613
На 61 години не е стара-престаряла, моля ти се... Чак ми стана смешно, че я водиш на лекар. И за какво да влизаш с нея - тя е пълнолетна, а не някое дете да я водиш за ръчичка.
Ми не знам, обвиниха мене, че не съм влезнала с нея. Не ми беше казала да влизам, после мъжа ми вика трябваше ли да ти каже, ти сама трябва да се сетиш, тя е по-назад с нещата, трябваше да влизаш с нея.
Щото нейната съседка навремето летяла направо, за да и помогне, на нея също не казала да влиза, но тя е била умна, предприемчива, знаела, че е хубаво да придружиш възрастните.
Това, което каза лекаря тя разбра, въобще нямаше нужда от мен, но щото видяла така от другата жена, явно очаквала и от мене.
Другата жена много и угаждаше, като се видим само да видите, колко я хвали, колко я подпухва(щото свекърва ми и е дала пари назаем). Но само веднъж в годината идват вече в България.
Свекърва ми не излиза много от къщи, повече стои вкъщи и е останала малко по-назад във времето.
Не я подценявам, знам че и нямам правото, просто искам да кажа причината, поради която искат да съм с нея при лекаря.

# 614
Wudu, поредната си, която има проблем с мъжа, но го прехвърля във война със свекървата. Мъжът ти да я заведе на лекар и да влезе да се поинтересува, все пак му е майка.

Общи условия

Активация на акаунт