С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 281
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
Бас държа, че ако се роди в последствие мъжко, ще тича да носи подаръци и да помага, ама никой няма да я иска Grinning

# 721
Съжалявам, но "не харесвам снахата" въобще не е оправдание по такъв свински начин да вгорчиш един от попринцип най-специалните моменти на собственото си дете. Щото снахата може и да се възмути, ако научи изобщо (дано не), но тя майка си има и то явно майка, която е на нейна страна и я подкрепя достатъчно, че в името на мира да си затрае в ситуация, в която 80% от хората (включително и аз) биха реагирали с прав, ляв и нечленоразделен вик. Виж, младия татко, при всички положения, наистина се е почувствал зле да чуе подобна простотия и то предвид, че си е мечтал за дъщеря.

# 722
  • Пловдив
Съжалявам, но "не харесвам снахата" въобще не е оправдание по такъв свински начин да вгорчиш един от попринцип най-специалните моменти на собственото си дете. Щото снахата може и да се възмути, ако научи изобщо (дано не), но тя майка си има и то явно майка, която е на нейна страна и я подкрепя достатъчно, че в името на мира да си затрае в ситуация, в която 80% от хората (включително и аз) биха реагирали с прав, ляв и нечленоразделен вик. Виж, младия татко, при всички положения, наистина се е почувствал зле да чуе подобна простотия и то предвид, че си е мечтал за дъщеря.
Майка ми в подобна ситуация подкрепи свекърва ми. След като аз научих за изказванията на едната и подкрепата на другата последва огромен разрив в отношенията и с двете. Със свекърва ми по-тихо, с майка ми с огромен скандал от моя страна. Много дълго време изобщо не общувах с майка. И като се замисля - за какво се хабя, постепенно майка ми пак се върна към фабричните настройки. И сега ми вика - ама няма ли да дойдете за Коледа, викам не, а аз кога да дойда - викам ще си помисля дали искам. Да се чуди човек защо тъй се случват нещата и предпочитам да стоя по-настрана. Мхм.

# 723
Е, Янтра, ти три пъти си правилна снаха, на ръце да те носят.
 Представи си , че са фенове на момиче, страшно ще  е. Три пъти гаф.

# 724
Аз наистина се изумявам, че още има такива хора,  все пак това предпочитане за мъжко е било обусловено до някаква степен от икономическото и социално положение на мъжа и жената, от разликите в него. А сега за какво и е само и единствено момче, да я питаш. И то от жена, да беше някой изкуфял старец женомразец, да е ясно.

Пък и има наистина много мъже, които искат момиченце , ако могат да избират.

# 725
Аз съм писала и друг път, един умен човек ни черпи за второ дете преди години.И през цялото време не успя да скрие огорчението си, че е второ момиче. Много беше разстроен, от другите къде шеги, къде искрени утешения следваха. Не го защитавам, обаче напълно е възможно човек в някаква степен да е разочарован, стига да не го демонстрира натрапващо. Но за родителите става въпрос, за странични хора, вкл баби, дядовци ми е абсолютно неразбираемо. Друга позната директно казваше "Знам, че звучи зле, но много исках второто да е момиче и не мога да го крия".
Аз съм единствено дете, имам едно дете, не мога да го разбера това очакване "да са различни", но съм свидетел, че това е масовото желание.

# 726
Аз съм писала и друг път, един умен човек ни черпи за второ дете преди години.И през цялото време не успя да скрие огорчението си, че е второ момиче. Много беше разстроен, от другите къде шеги, къде искрени утешения следваха. Не го защитавам, обаче напълно е възможно човек в някаква степен да е разочарован, стига да не го демонстрира натрапващо. Но за родителите става въпрос, за странични хора, вкл баби, дядовци ми е абсолютно неразбираемо. Друга позната директно казваше "Знам, че звучи зле, но много исках второто да е момиче и не мога да го крия".
Аз съм единствено дете, имам едно дете, не мога да го разбера това очакване "да са различни", но съм свидетел, че това е масовото желание.
Не раждаш син-обиждат, имаш син, нямаш дъщеря-обиждат, не правиш второ-обиждат, нямаш дете обиждат.
Свидетел съм на едни мои роднини, как имат двама сина и обиждат други роднини, че имали дъщери само.
После на тези мъжородци им се родиха внучки, 4 момиченца, а тези дето обиждаха имаха внуци момчета само. Как се чувстват сега не знам.
Мен никой досега така не ме е обидил, че съм се родила жена, но много хора помислиха, че нашите са разделени, щом съм единствена.
И много натякваха за второ дете, финансово не бяха готови за второ, за мен трудно се грижеха.
Даже имаше една, бягах като я видя, толкова потискаше мама.
Аз също не исках брат/сестра, щото положението ни беше ужасно, едно време пък имахме пари да връщаме назаем, нямахме къща, обличах подарени дрехи.
Знаете, че някои деца се разболяват много, аз бях от тези, разболявах се често, татко се ядосваше, като купим лекарства, щото бяхме бедни, майка ми купуваше скришом, страхувах се да не се разболея.
Не виждах нашите често, щото постоянно бяха на работа, не на всеки му върви по вода,че да има второ. С нетърпение чаках да навърша 18 и да се махна и се махнах.
Чуждите хора им е лесно ей така да дават съвети.

# 727
В моята рода има САМО момичета. Нито едно момче. Всичко живо е женско. И това е моят модел. Никога не съм си и представяла, че мога да имам син. Не знам как се гледа момче.
Въпрос на настройка.
Но логиката "наследник" и "да продължи рода" е абсолютна идиотщина.

В семейството на ММ се редуват две имена. Сега иска да кръщаваме на свекъра буква по буква. Ми няма как да стане. Сестра му две момчета роди и не ги кръсти така. Не знам защо се очаква ние да кръстим третото с това име само защото е син на сина....

# 728
В моята рода има САМО момичета. Нито едно момче. Всичко живо е женско. И това е моят модел. Никога не съм си и представяла, че мога да имам син. Не знам как се гледа момче.
Въпрос на настройка.
Но логиката "наследник" и "да продължи рода" е абсолютна идиотщина.

В семейството на ММ се редуват две имена. Сега иска да кръщаваме на свекъра буква по буква. Ми няма как да стане. Сестра му две момчета роди и не ги кръсти така. Не знам защо се очаква ние да кръстим третото с това име само защото е син на сина....
Аз имах позната, мразеше името си, старомодно било, имаше си псевдоним.
Баща ми също носи името на дядо си, затова категорично е отказал да ме наименуват на баба. Благодарение на него, много харесват името ми.

# 729
Най прекрасния и ангажиран с отглеждане на децата си татко, който познавам след раждане на третата дъщеря при разговор с една такава по-минорна нотка и в присъствие на жена си ми каза: как очаквах третото да е момче. Ама той свестен, та свестен. И  жена му  да се обижда ли? Приема го за съвсем логично, че е искал момче. Зависи що за човек си, как ще опаковаш мислите си в думи, а не като пепелянка да изстрелваш отрова.
Впрочем баба ми е имала петима сина, раждат и се пет внучки.

# 730
Не знам как се гледа момче.
Това са глупости. Преди да имам деца, въобще не знаех, как се гледат деца. Е, научих се. Каквото дете ти се роди, такова гледаш.

# 731
Леле при мен в петия месец казаха че има 80% шанс за момче
И майка ми не че каза нещо лошо, ама се притесни.
Леле как ще гледаш момче, то е много трудно, много палаво , страшна работа.

И а викам глупости, както момче така и момиче.
По-късно се определи вече с точност момиче и се успокои

Странна работа хаха, един иска това, друг друго, все някой недоволен Grinning

# 732
И момчетата, и момичетата са чудесни. Нищо драматично различно, няма в гледането им.
Лютиче, ти си бойна мадама, ще се справиш чудесно. За името - знаеш - правиш това, което намериш за добре.

# 733
Не знам как се гледа момче.
Това са глупости. Преди да имам деца, въобще не знаех, как се гледат деца. Е, научих се. Каквото дете ти се роди, такова гледаш.

Хич не са глупости. Много добре знаех как се гледа момиче, защото имам много по-малка сестра. Сред приятелите ни само една двойка, с която се виждаме често, има момче. Имам точно нулеви наблюдения върху момчета. Единственото, което ми се повтаря е "Ааа, ти имам момиче, лесно ти е. Да видиш на нас с момче какво ни е". Толкоз.
За сметка на това сме заринати с момичета от всички страни.
Иначе нямаш много избор, да - каквото ти се роди, такова гледаш. Добре, че има само два варианта Joy

# 734
Лютиче, що слушаш глупости? Съвсем нормално си се гледат момчетата. Деца, като деца. Малко различности в анатомията, с което се свиква и натам - както си си гледала първото дете.

Общи условия

Активация на акаунт