Лошо ли е да си стиснат?

• 11 880
  • 317
  •   1
Отговори
# 285
Гледам на нещата втора употреба както на промоциите в супермаркет. Т.е ще го взема, защото го харесвам и цената е добра, а не само, защото е евтино.
Това е класическа грешка на хората, да се зариват с евтини неща и после да се чудят какво да ги правят, защото всъщност не са им по вкуса.
Но ако нещото наистина е добро по твоите критерии и не е скъпо - идеално, вземай.

# 286
  • Melmak
Избягвам дрехи. Не харесвам масовите магазини за секънд хенд. Явно от препаратите, с които третират дрехите, остава една миризма, особена.
Взимала съм няколко неща от групи за жени, които се разделят с нещо тяхно, малко носено и не нисък клас марка, т.е не е раздърпано от две обличания.

# 287
  • София
То със цените в момента на ВУ, хич не е спестовно. Аз обикалям из квартала, в дните за зареждане е 25 лв/кг. Което означава, че едно палто стъпва като на цена за ново.

# 288
Преди години бяха някакви смешни цени, а и в Германия има страхотни точно такива магазини-намирала съм в България и там, страхотни попадения ( имам едно палто от вълна на някаква неизвестна марка сигурно от 3 години и още го скъсвам от носене ). Дори бременна ми върши работа, беше около 5 евро 😀

# 289
Никога не съм влизала в магазин за втора употреба. Не бих си купила носена дреха.
Бернарда, за първи път чувам за Seaqual. Много ми допада идеята, благодаря ти за информацията🌺

# 290
Само от любопитство - защо не би носила носена дреха?

# 291
Аз обичам много да пазарувам от втора употреба. Вие на какво мнение сте? 🙂↔
П.С не, защото съм стисната, а защото в тези дрехи намирам някаква оригиналност.

Не съм фен, може би не съм влизала достатъчно често във ВУ, но това, което не е старомодно, си е на цени като за ново, за марки като С Оливър, ХМ, Некст и пр. По-добре от Пепко и сие да си взема.

# 292
Аз обичам много да пазарувам от втора употреба. Вие на какво мнение сте? 🙂↔
П.С не, защото съм стисната, а защото в тези дрехи намирам някаква оригиналност.
Изхвърлянето на дрехи (и всякакви вещи) генерира боклук.
От много време купуването на дрехи втора употреба (или размяна, даване от близки хора) се смята за екологично. Най-заклетите еколози рядко купуват нови дрехи и носят своите до скъсване или ги подаряват.

# 293
  • София
И аз си нося дрехите до скъсване, защото не  обичам да пазарувам. Иначе още преди 10 години имаше статистика, че в Европа всяка дреха се носи средно три пъти. Затова и толкова падна качеството на конфекцията. Нямат сметка да произвеждат нещо трайно като ще се облече няколко пъти.

# 294
Три пъти? Почти нямам дреха, която да не нося с години. Не обичам да хвърлям неизносени дрехи, затова и не подарявам - подаряват се само нови и ставащи за носене такива.

# 295
  • Melmak
Чс, на мен също ми се струва ужасно, но вярвам, че наистина има такива хора, които обличат нещо 2 пъти и заминава после. Някои моди са такива, че сложиш нещо един сезон и айде, други материи не стават. То вече масовите Зара, хм.. ми не стават.

# 296
  • София
Максимума на трайни дрехи, явно палта и прочее е 80 пъти, повечето макс 7-10 пъти. Пишете на някакъв език в Гугъл има безброй статии. За България няма данни, естествено.

Сигурна съм, че е така, особено ако се сложат и необличаните. Масово хора поръчват по нета, после ги забравят в гардероба или облича един-два пъти и после пристигнал нов парцал и предишния заминава в дъното.

# 297
Никога не съм влизала в магазин за втора употреба. Не бих си купила носена дреха.

+1

Аз също.

# 298
В България не сме свикнали още масово, ама в САЩ и пр. редовно взимат неща, поносят ги с етикета и връщат.

# 299
На шурея сестра му работи в такъв магазин в щатите - Гудъил, няма да ви кажа колко неща си взе от там, включително и нови с оригиналния етикет. И за мен има от време на време. Ама с нейните се улива.

Общи условия

Активация на акаунт