Лошо ли е да си стиснат?

• 11 957
  • 317
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
Ми баба ми на 83 ще стане, много ясно, че не носи торби и не се катери да мие прозорци.
Майка е на 85г и носи торби, мие прозорци и дограма. Много ме е страх, защото живее сама. Предложих роботи, човек да идва за такива дейности - не ще. И понеже все е заета и хвърчи, смятам тази година да се изтърся преди Коледа и да я поставя пред свършен факт. Баща ми до 90г работеше.

На мене ми се иска да се погрижа за майка ми и да я поглезя, но тя не ще.

# 136
Затуй, като ходите на гости носете ракия.
Досега няма някой да се е оплакал, че е с изтекъл срок на годност.
Ако знаете колко е лесно да си мъж.
Като си жена, гаранция че темата, каквато и да е, пак накрая става "Пишман станах, че питах".

# 137
Е, то на бременна жена да занесеш ракия, е почти като да й занесеш луканка с изтекъл срок.

# 138
Аз имах предвид, че свекървата може и да носи тази луканка, защото знае че синът ѝ би си я хапнал и всъщност това да си е модел в семейството, а не нещо ....инцидентно и шокиращо.
Обикновено знаем навиците на близките си /деца, родители/ и не бихме направили нещо шокиращо и свръх изненадващо.....т. е щом майката го прави значи са го правили и преди. Т.е в такъв климат са живяли със сина си още преди появата на снахата.
Затова попитах как реагира той на тези случки. Изненадан  и възмутен ли е от поведението на майка си?

# 139
Е, то на бременна жена да занесеш ракия, е почти като да й занесеш луканка с изтекъл срок.
Не е верно.
За разтривка, за зъбобол, за прозорци, за приятелки дето не са бременни, за приятелки дето не са виждали мъж, за приятелки дето им е дошло до гуша от мъж. Поводи да искаш.

# 140
  • Melmak
Ааа, тя бременността свършва в един момент, пък ракията срок на годност няма!  😁😁😁

# 141
Когато имаш льольо за съпруг, си истерична и изнервена и се дразниш и на най- малкото до невиждани висоти.
Имах една позната, която на всяко оплакване отговаряше с “мъжът ти как е, оправя ли те”. Колегите ме ядосват. - Мъжът ти оправя ли те?
Мислех я за простачка, тя се оказа мъдра жена.

# 142
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Когато имаш льольо за съпруг, си истерична и изнервена и се дразниш и на най- малкото до невиждани висоти.
Имах една позната, която на всяко оплакване отговаряше с “мъжът ти как е, оправя ли те”. Колегите ме ядосват. - Мъжът ти оправя ли те?
Мислех я за простачка, тя се оказа мъдра жена.
На това се изхилих с глас.

# 143
  • Пловдив
Ааа, тя бременността свършва в един момент, пък ракията срок на годност няма!  😁😁😁
Не е като луканката?

# 144
  • Melmak
Не е като луканката?
Много ясно! Къде ще сравняваш купешка луканка с някаква домашна ракия примерно. А и ракията няма срок на годност. 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

# 145
Скрит текст:
А свекървата къде живее? С вас ли, близо до вас ли? Ако постоянно ви търси и често идва, е малко трудно да ограничиш контактите, въпреки че това е единственият вариант. Но все пак тя ще е баба на детето, и дори да сведеш контактите си минимум, покрай него пак ще се наложи да я виждаш и контактуваш с нея. Сложна работа.
Ето тук е проблема, живее в нашият блок…
Ей това ти е проблема булка.
Не, че стисната или носи боклуци. Проблема е, че сте в един блок, и макарони от Париж да ти носи си е свекърва и с това идва досадата.

Нямаш полезен ход. Не яж луканката само, не е добре за бременни.

# 146
За мъжете е 69, за жените - 77.
На 70- годишните е общия случай не им остава много живот, малко е нагло да искаш от тях.

Според статистиката, която гледам, това не са числата.
Какво съм била искала аз?

# 147
  • Пловдив
72 и 78 беше последно у нас май за 2024 или 2023. Помня, защото ми беше направило впечатление, че рязко падна след ковида, това е въпросното 69,9 за мъжете, и после се върна горе-долу до старите нива. Само че това е от раждането, а достигналите до 70 имат малко по-голяма очаквана продължителност на живота оттук нататък в сравнение с общата средна. Изваждат се от сметката починалите по разни причини преди 70 и това вдига средното очаквано за достигналите живи до 70.

Това само за сведение, иначе нищо от никого не можеш да искаш с гаранция да ти се даде, а от стар човек да се промени - още повече. Той се променя, де, но за съжаление - към намаляване на силите и изкуфяване. Flushed

# 148
Тази свекърва със собствен бизнес едва закърпва месеца. Не знам какъв магазин има, за храни ли, за дрехи ли, ама все тази. В квартала ни малкият бизнес едва оцелява, ако е в собствено помещение, плаща ли наем бързо затваря. Като ги гледам собствениците, нито колите са им скъпи, нито стандарта на живот им е висок, а работят, не затварят даже и по големи празници.
Явно авторката обича драма да има, нищо не писа за себе си, работи ли, работила ли е, какво? Дава заявка за висок стандарт на живот, обаче кой да го осигури? Свекървата няма да е и правилно. Младите да се оправят.

# 149
Тази свекърва със собствен бизнес едва закърпва месеца. Не знам какъв магазин има, за храни ли, за дрехи ли, ама все тази. В квартала ни малкият бизнес едва оцелява, ако е в собствено помещение, плаща ли наем бързо затваря. Като ги гледам собствениците, нито колите са им скъпи, нито стандарта на живот им е висок, а работят, не затварят даже и по големи празници.
Явно авторката обича драма да има, нищо не писа за себе си, работи ли, работила ли е, какво? Дава заявка за висок стандарт на живот, обаче кой да го осигури? Свекървата няма да е и правилно. Младите да се оправят.
Ами радвам се, че проявявате интерес за мен-ще споделя. Да обожавам драмата, дишам за нея(хобито ми е да не ми е спокойно и секунда)😂😂. Да в 9 месец работя със сигурност. 😂😂 Сега шегата настрана-да работех до преди да забременея, а и след това няколко месеца. Работата ми се състои главно с физика(на смятам, че не ви засяга конкретно, достатъчно споделям). Да, стандарта ми беше среден не бих казала висок, още преди да срещна съпруга ми, осигурявах си го както в чужбина, така и тук сама и преди него. И не знам, сигурно ще звуча като папагал, защото го казвам за 15 път, не очаквам да ми поддържа стандарта тя ни най-малко. Със съпруга ми се справяме прилично сами със заем, скоро бебе, сметки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт