Лошо ли е да си стиснат?

• 11 885
  • 317
  •   1
Отговори
# 255
А защо се пазят сватбените дрехи и обувки?

По различни причини.
Жените - поради носталгия - по най-хубавия ден в живота им, по фигурата, която са имали по онова време, което няма да се върне... Изобщо - поради емоционална носталгия.
Мъжете - поради финансова носталгия - последните хубави дрехи, костюм, който са могли да си позволят Wink

# 256
  • София /Абсурдистан

По различни причини.
Жените - поради носталгия - по най-хубавия ден в живота им, по фигурата, която са имали по онова време, което няма да се върне... Изобщо - поради емоционална носталгия.
Мъжете - поради финансова носталгия - последните хубави дрехи, костюм, който са могли да си позволят Wink
…. и в който отдавна не могат да влязат. Joy

# 257

Ха-ха, това наистина е смешно. Някои сме със същата фигура, години по късно.
Не всички жени след сватбата стават бъчва.

# 258
И кога ще я облечете като ви става?

# 259
Ако не е много дантелена става за официални поводи.

# 260
Ако не е много дантелена става за официални поводи.
И ако не е много бяла..

И по-близо до темата: Миналата година ми се роди първо внуче, майка ми звънна на дъщерята да честити и и казва "Мислех да му взема нещо на детето, ама то сума ти рода има, сигурно нищо не му трябва." 😂 Да забележим и липсата на въпросителен знак в края..

# 261
Ох, лейди, на теб сигурно не ти е смешно, но аз добре се посмях. Това е направо за темата с вицовете. Спестовна е жената, тънко си прави сметката.
Ако е възрастна обаче, може да има някакви старчески изменения. Единият ми дядо в края на живота си беше стиснат до непоносимост. До степен да брои филии хляб и да яде по-малко отколкото му се иска. Не е било от нямане, винаги са имали предостатъчно.
Дрехи на по 30-40 години не бих пазила, ако ще да са от злато. Къде ще се носят тия овехтели, демодирани одежди? Само да заемат място в гардеробите.

# 262
Посмяхме се и ние, много ясно. Цялото семейство си я знаем каква е, ама си я обичаме такава. Сватовете вече може да са понесли лек шок, ама това е положението.
Не, не и е от годините, по-скоро от тежък живот рано се е научила все да икономисва.  Случва се.

# 263
Нещо като моята свекърва. Има 2 апартамента, таваните са пълни с дрехи и обувки, събирала е жената от цял свят, палта и палтенца от визсити в съюза, палта от норки и ботуши от незнам какви животни. Дума не дава да се продума за разчистване. Всичко наредено в кутии, пакети, гардероби...Пази ги като гробницата на Тутанкамон.
Отдавам го на възраста. Аз съм точно обратното, започнах си живота от нулата с един куфар само, на другия край на планетата. Не ми трябват никакви парцали, и без това модата минава.

# 264

То при тия рокли, сватбените, по-интересното е събличането...

# 265
Не ми трябват никакви парцали, и без това модата минава.

Но и се завръща. И понякога старите парцали изведнъж стават пак много модерни. Simple Smile

# 266
Точно! В модата все още важи принципа, че всяко ново е добре забравено старо. Затова и се надявам един ден снаха или вкучка да облече роклята. Моята булчинска не беше бяла, може да се носи и по други поводи. На ММ костюма е марков и също добро качество. Ще чакаме един ден да се намерят желаещи да ги облекат. Много си падам по такива сантиментални традиции. Това е нещо, което не може да купиш.

За възрстните е типично това поведение да скътават и пазят. Затова и са лесна плячка на телефонните измамници. Всеки път се чудя, като споменат какви космически суми се дават- например 200 К евро?!?  Но предполагам, няма как да се промени това.

# 267
Да скатават и да пазят не е присъщо на възрастните, а на бедните. Хората, които са преживяли някаква липса или недоимък, са много по-склонни да се презапасявати презастраховат, от тези, на които никога нищо не е липсвало.

Има голям брой възрастни хора с достатъчно здрав разум, за да не кътат ненужни вещи и да не се презапасяват излишно с хранителни продукти, както и да държат парите си в банка.

# 268
Запознатите с етнографията знаят, че булчинската рокля се е обличала и за последния път.
Реално е била риза от памук, коприна и пр. качествени материи и е ставала и при промени в телосложението.

# 269
  • Melmak
Ние се оженихме миналата година и да ви кажа, вече се чудя какво да правя дрехите. Мм е по-сантиментален. Аз не. Ще имаме дъщеря, грам не ме влече идеята да облече моята булчинска рокля?!?! Да е жива и здрава, ще носи каквото иска!
Абитуриентската ми замина в контейнера за рециклиране. Да се бях сетила да я даря докато е модерна. После стана видимо демоде и я махнах. Мъжът ми пази костюма от бала, който е на повече от 20 години и не иска да го хвърли да не обиди майка си… щях да падна. Идва ми да го хвърля, докато спи.

За сватбата ни всички си купиха нови тоалети, но подписа беше седмица по-рано с родителите и кумовете. Аз им казах да не се правят много официални, защото няма смисъл, празникът е следващата седмица. Свекър ми идва с костюм от сватбата на брат си преди 25 г. И аз щях да падна. Много го обичам, лоша дума за свекъра не мога да кажа, ама такива модни изцепки ме разбиват. За големия ден ходихме заедно да избираме тоалет за свекъра и даже му помагах в избора на цвят и модел, на важния ден беше с отлична визия.
Ще правим ремонт в нас преди да родя и признавам, че добро разчистване и на своя гардероб не бях правила отдавна. Като отворих.. два чувала напълних! Нещо, което не нося, директно заминава.
Като отворихме гардероба на мм и щях да припадам, два дена изхвърля, не може да смогне контейнера. Това си е травматично при него, възпитано от свекърва ми и баба му най-вече, защото са стиснати. Свекърва ми износваше дрехи от покойната си майка. Малко ми беше странно, особено като бях по-млада.

Общи условия

Активация на акаунт