Априлски бебчета 2025- тема 4

• 18 060
  • 706
  •   4
Отговори
# 495
Чела съм да се сложи физиологичен разтвор и бебето да се обърне по корем . Уж изтичали сами. Но ако са гъсти секретите едва ли. Не съм го пробвала.

Имаше кашлящи хора в хотела и веднага отворих един Биозин коластра и давам по 1 път. За сега нищо и няма и да не се разболее. Направила съм една чанта с лекарства и си я носим при пътувания за всеки случай.

Нашата отдавна си сяда сама. Отдавна, отдавна около месец. Постоянно ме гони за да се катери по мен и да си упражнява ставането. Не иска по мебели и други, а по мен.  Ако е права и я държиш прави крачки. Главата я удряме по няколко пъти на ден… За играчки - музикални. Има 3 музикални играчки и се е научила да ги пусна и 3те едновременно. Купичките на Lamaze и Кулата на Sassy са и другите любими, защото ги яде. И неща, които не са и играчки - мокри кърпички, зарядното ми, дистанционното и тн. Днес беше свалила една от играчките от елхата и беше я сдъвкала. Започва да изследва какво има в стаите и да дъвче каквото и падне. Онзи ден и вадех памук от устата. Беше си взела една клечка за уши от повивалника.

Взех и вчера едни лъжици на Done by Deer да я учим да хапва сама. Или поне да ги дъвче тях, а не други неща. Чакам и чинийка на марката, но едва ли ще я ползваме скоро.

# 496
И нас ни мериха вчера седнали,  качил е само 200гр, но пък близо 2 см на дължина.  Педи каза,е всичко е наред. За храненията ние све на 2 заместени и започнах да давам попара като междинно, за да свиква. Не му харесва особено и даже изплюва водата, чая. Ще пробвам и с АМ. За пиенето на вода, понеже пием макс 20мл педи разреши сокове. Някой дава ли че мен ме е страх да не разстроим коремчето.
За сополите имахме 2 пъти задни, гъсти и лепкави,  хъркаше страшно.  Минаха с коларгол и спрей,  по -добре с пръскане,  отива по-назад и после с прахосмукачка. Много трудно излизаха. Потвърждавам,  че е безопасно с накрайника за прахосмукачка,  баткото е с трета сливица и сме го водили на доста лекари УНГ и всички казват че няма проблем да се използва 0+.

# 497
Благодаря за съветите.
Вариантът с прахосмукачка не ме кефи много, но сега питах изкуствения интелект заради идеята по-горе и наистина казва, че може да се пробва разтвор, чакане 30-60 секунди и подле обръщане по корем. Добре било да не е след хрвнене. Та ще почна от твм, че нямам никакъв аспиратор все още.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 16:13 от zvezdait

# 498
За сокчета видях в една група, че разреждат от плодов пауч с вода, за да стане сок.
Ние чак лятото ще я водим на плаж или басейн, след като я разболяхме няма да рискуваме. Още има сополи, от миналия четвъртък слагаме и черни капки (освен физиологичен разтвор) и не издърпвам, за да не става много мъчението.
Скрит текст:
Вчера бяхме по лекари, напипах в неделя една бучка на гушката, до гръкляна, ходихме при личната и на ехограф, на ехорафа казаха, че е киста. Личната даде направление за УНГ, в понеделинк може би ще отидем. Дано да е безобидно. Аз не се притеснявам засега, да го види специалист и да каже.
Тази вечер ще сме само 3мата, с мъжа и бебчето.
Онзи ден бебчето хапна крем супа броколи от нашата, започна да яде и плодови пюрета. Утре ще пробвам пак с попара, че все забравям да накисна сирене.

# 499
Весели празници, момичета! Да са здрави бебоците и много игриви.
Sande4, всичко да е наред! Аз кисна сиренце от вечерта и на сутринта е напълно обезсолено. С това на родна стряха, спряха физиономиите. Масло също започнах на родна стряха. Аз съм им фен, не на всички продукти, но на повечето. Засега попарата я пасирам, като слагам 2 и половина сухарчета, сирене на око и масло една кафена лъжичка.
Лека по лека, ще свикне и ще хапва повече пюренца.

# 500
И беба не пие вода…затова разреждам сок от слива( друг не желае) и си пийва, иначе рискувам да се обезводни🙉 Има 3 заместени хранения. Попарата и млякото с бисквити вече са с парченца( не пасирани) и ги приема без цупене вече.

# 501
Рокси, как стана това? Браво! И нашата не пие много вода, едва, едва. Ще пробвам с разреден сок и аз.

# 502
Весела Коледа, момичета! Нека има здраве, обич и стабилен сън в семейството ви! 😆

За сокчетата - според мен, настоявайте за водата. Не ги свиквайте да пият сладки неща, дори и сега да е нещо малко и да ви се струва невинно. Разбира се, по-добре е да пият, отколкото да не, но бъдете упорити с чистата вода. Хубаво е да ви видят и вас с чаши, сменете с какво им я давате и т.н.

Аз вчера се счупих да приготвя вечерята за Бъдни вечер - това ми е любимия ден от празниците. Не знам как има сили да сготвя и боб, и сарми, и питка, печени картофи, и зелник, и курабии. Мъжът ми го бях строила да ми помага цял ден, обаче още сутринта му се обадиха по спешност и отиде на работа. Та сама с детето, да смятам, че постигнах чудеса. Накрая всички гости дойдоха, радваха се на бебето, седнаха, ядоха за 1 час, радваха се на бебето и си тръгваха. Казвам това, защото мисля, че е важно да спрем да се доказваме, да скръстим крак връз крак и да се оставим малко повече на течението и по-малко да си даваме зор. Връчих на майка ми пакет пържоли да ни изпече днес единствено тези дни ще направя макарони на фурна, че ми се хапват.
И извън темата, но всъщност много по нея-  не знам как съм живяла без съдомиялна до момента. 25 години не я ползвах, защото мислех, че трябва да замиваш съдовете и т.н. и все си казвах, че е по-лесно да ги измия на ръка. В началото на месеца я сменихме с нова и ОМФГ. Всичко ръчкам в нея, тигани, тенджери, буркани и въобще само бебето не съм натикала там, за да е свежо, чисто и сухо 😆😆😆

# 503
Стоунче, аз май съм се отпуснала и повече от теб. Вчера направих едни пълнени чушки и бобче. Половинката направи една погача. Лелята дойде със сърми и други неща. Порадваха и се , че не дава да се гушка от други хора. Днес отиваме при бабата и там ще останем за няколко дни. Плануваме и посещение при прабаба и. Тази година прабабата се сдоби с цели 3 правнучета.

Вода и нашата не пие по много, но продължавам да се пробвам по няколко пъти на ден. Тя все още има 4 - 5 хранения с АМ.
За мен миялната, пералнята и сушилнята са топ нещата, които обожавам. Имахме неразбирателство с миялната и още на първото ползване я счупих. От тогава само половинката я пуска.

# 504
Нямам търпение за съдомиялна, в момента съм с една малка мивка и мия по 3 пъти на ден, за да не се струпват чинии.
Аз вчера направих само леща, изкарахме туршия от свекървата. То и без това ядохме на смени с мъжа ми, защото бебчето беше криво, не беше се наспало, 2рата дрямка спа само 30 минути, защото го събуди един пиянка навън с викове. Отделно докато заспи пак имаше драма (и трябваше заспиването да е навън с количката, не стана вкъщи).
Предни години и питка правих, но сега нямам фурна, а не ми се правиха експерименти във фрайъра, макар че доста неща вече правя там - и баница, и кекс.
Днес ще сме в моите родители, дано до вечерта да си спазва режима, за да е в кондиция, че и времето днес не става за излизане.

# 505
Честит празник на всички! Желая ви здраве, спокойствие и сбъднати мечти.

Малката ни подари 10 часа сън само с едно събуждане. Явно добре се уморява напоследък и после спи стабилно.

Миналата седмица й дадох 3 пъти попара и си хапваше с голям кеф. Надробявам 1 сухар, заливам с липов чай, малко масло и сирене на око. Обича корички хляб и не й е проблем текстурата. Някоя от вас слага ли прясно мляко в попарата?

Дадох й чисто кисело мляко, но категорично го отказа и май ще трябва да го смесвам с плод като за начало…

# 506
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави, щастливи и благословени! 🌠🎄❤️
ПП не съм вярвала, че бебе може така да се радва на подаръци, чак да има редица възклицания, усмивки, прегръдки 🥹 дори сам си разопаковаше подаръците и после си играеше с тях. Това са трите книжки, на които е фен и препоръчвам с две ръце! А тук е той в приказен стил 🌠🎄❤️

Скрит текст:

# 507
Кактус, прекрасен е. Много добре се е получила снимката. Красота!

# 508
Весела Коледа на всички! Бъдете здрави, щастливи и благословени!
Кактусче, страхотен е малкият сладур, който вече не е толкова малък 😍🤣

# 509
Честита Коледа! Бъдете здрави и щастливи вие и вашите семейства!
Кактусче,  супер е сладура❤️

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 22:15 от Mila101

Общи условия

Активация на акаунт