Априлски бебчета 2025- тема 4

• 17 358
  • 658
  •   2
Отговори
# 510
Честито Рождество! Бъдете здравички, усмихнати и много щастливи!
Кактус, много е сладък и пораснал!

# 511
От сърце ви благодаря, мили момичета 🥰❤️🤗 Да са живи и здрави всички малки и големи сладурчета 😍
Тук сме като едно семейство и много се радвам, че сме заедно и сме си подкрепа 🥹🤗
ПП наистина много порасна, питайте кръста ми 🤣 с дрехи и нахранен е 10,500кг., та радвайте се на бебчетата с нормални килограми за месеците си, че и по-фините 😁 Важното е да са ни здравички. ☺️

# 512
Честита Коледа, момиче! Пожелавам Ви здраве, много радости и приказни празници като мами. Догодина по това време ще ни е още по-забавно с тичащите крачета.
Кактус, страхотна снимка. Много Хари Потърско.
Аз съм супер разочарована от нашите снимки и повече няма да повтаря мястото. Но пък вкъщи съм му направила 3000🤣 с много баби и прабаба сме на гости, малко се изнирвях в началото, обаче сега се наслаждавам на свободното си време.

# 513
Мануна, къде правихте фотосесията, ако не е тайна?

Тези, които сте с дървени легла какво слагате с цел превенция да не си удря детето главата? Леглото е на Лорели и има решетка само от едната страна и няма как да се сложат обиколници, които са с връзки. При бабата сме с такова легло и малката си удря главата постоянно докато спи. Понякога се разбужда от това и плаче. Много се върти. Вкъщи със сгъваемата кошара не е проблем, че само се върти и си забива главата, в която да е страна на леглото.

# 514
Ние сме с дървена кошара, слагам обиколник. Вързано е само на решетката, другите страни си стоят на стените на кошарата. През нощта няма проблем, но докато е будна, възглавниците стават на топка, всичко премества, слага се отгоре й, дъвче. Голямо шоу е. Но за през нощта е много удобно.

# 515
При нас си удря главата в таблата на леглото ако сме я взели да спи при нас или направо удря главата си в моята глава. В една група бяха писали, че някаква инфлуенсърка лепила текстилни подложки в кошарата, в синсей продават.

# 516
Дами, забравих да ви пусна чашите, които ползва малката. Предимно си играе и си чеше венците с тях, но покрай това пие доста вода. Ако все още не сте ги пробвали, може да помогнат.

# 517
Как си прекарвате празниците, момичета? ❤️
Ние сме недоспали 🤣 Вече не знам и аз, скок в растежа, зъби или какво, но се буди доста често през нощта, понякога пие по 100мл кърма, понякога даже и толкова няма и заспива.
Исках да ви питам, кое адаптирано мляко се води "добро" на пазара, мисля да взема да пробвам вечерно време, дали няма да спи по- добре. Досега е бил само на кърма, ако има значение.

# 518
Ползвам Nan Optipro 2 за кашите като в началото като беше на смесено хранене също беше с него (с единицата де). Педиатърката каза, че не е лошо. Сигурно някой може да се включи с по-добра препоръка, за нас това работи.
Ще отбележа, че като давах каша с кърма и после с АМ малко се мръщеше на АМ, но свикна.

# 519
Ползвам Nan Optipro 2 за кашите като в началото като беше на смесено хранене също беше с него (с единицата де). Педиатърката каза, че не е лошо. Сигурно някой може да се включи с по-добра препоръка, за нас това работи.
Ще отбележа, че като давах каша с кърма и после с АМ малко се мръщеше на АМ, но свикна.

Трябва ли да се посъветвам с педиатъра преди да дам адаптирано мляко? Защото май на всички пише след консултация с педиатър да се дават, но не съм сигурна.
Да не се изложа да звънна да я питам кое мляко да давам 🤣 че с какви ли не безумни въпроси съм се "включвала" 🤣
Благодаря много ☺️

# 520
Ние казахме постфактум на първия месец, но тя реално след изписването се наложи да пие, а нямаше липен лекар (щото нямаше и акт за раждане готов). И понеже вече сме пили от на марката, сега втория пут за кашите не съм коментирала с нея.
Та накрвтко не знам.
Според мен, ако до момента не е имало проблеми детето, няма нужда, но май при смяна на млека е добре да се обсъди? Ако пък не ти е проблем да питаш, питай, тъпи въпроси няма.

# 521
Мила, аз бих питала ЛЛ с какво мляко да пробвам на някои от меренията. Ако е на зор, просто вземи някое. Аз не съм сигурна, че има някое много добро. Някои се оплакват от Nan, че водело до запек, но не знам кой вид. По принцип това на Kendamill казват, че е добро, но официален вносител в България няма. Тези, които внасят стоки от Англия го продават. Ние сме си на Hipp Combiotic HA2, но сме на тази серия от раждането. И аз съм си мислела дали в някой момент да не го сменим с Kendamill, ако е по-добро. Отделно и нашето е по-скъпо и на  месец ни излиза около 350-400лв.

Взехме гърне, но още и идва височко на Мадам Мрън. За Коледа получи още музикални играчки и вкъщи е голяма голяма лудница. Продължава да не иска да спи навън в количката и е трудно човек да излезе без да нарушим съня през деня. Добре, че това не и се отразява на нощният сън.

Днес забелязах и ситни пъпчици на вратлето под ухото и не знам дали не е хранителна алергия. Вчера и дадох доматче, като нова храна. И понеже съм много много разсеяна днес пак яде зеленчуково пюре вместо месно.

И аз да помрънкам, много ми е неприятно да получавам мръсни бебешки стоки. Знам, че в магазините имат много стоки и е трудно да се поддържат, но ..

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 16:51 от Пълнолуние

# 522
Аптамил и Кемдамил са от най-качествените АМ. Може да се поръча от страниците или магазините с английски стоки. Иначе става и Аптамил от аптеката. За след годинката съм взела и на Семпер, които са с нова формула също без палмово масло. ☺️

# 523
Mila, и ние скоро няма да се наспим, поне не тази година🤣  Стискам зъби и се надявам скоро да мине и този период. За млякото ние сме на аптамил от началото, сменихме го с комфорт, но не съм кърмила. Пробвай да звъннеш на лл, ако ли не може да пробваш по твоя преценка с някоя формула.
Пълнолуние много неприятно, ние пък имаме дефектна играчка от озон, та утре ще я връщам. Добре, че малкия нищо не разбра😆

# 524
При нас Нанът действаше добре на стомаха. Де факто последния път като го дадох беше, защото седмица не се беше изкала. Още не го беше изпила (само 60мл и то) и свърши работата. Това някъде към третия месец.

И ние имаме някаква алергия май, изписаха ни а-дерма екзомега веднъж на ден да мажем петънцата, приличат на екземи. За съжаление не знам от коя храна е.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 16:29 от zvezdait

Общи условия

Активация на акаунт