Априлски бебчета 2025- тема 4

• 18 441
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
И аз напоследък се отпуснах с храната, но поне си върнах килограмите от преди забременяването, ама и те са си в повече, трябва да свалям. Много ми се иска пак да тренирам, но и аз се чувствам много изморена и психически и физически. Иначе гледам да правим поне по час и половина разходка, в някои дни и повече. Изследвания не съм пускала от доста време.

# 481
  • Русе
Аз все се каня да започна да тренирам, но истината е,че ме мързи и си намирам оправдания с домашните задачи.
А относно количката, по нагоре се оплаках,че е танк, въпреки това си я обичам, изключително удобна е за бебето, но става все по тежко бутането с порастването на малкия. Принципно я избрах да ме изкара първата годинка, да видим дали ще избутаме до там с нея. Иначе нямам стълби, страшни баири и препятствия. Абе да си измрънкам профилактично Simple Smile.

На мен с бебо не ми е трудно, обаче баткото ме изкарва извън нерви всякя вечер. След баня започва едни диви игри с баща си, превъзбужда се,започва да крещи (не е проблем в къща сме)но буди бебока!!! И отделно, че самостоятелното ми приспиване замина на кино след като го преместихме в негова стая и отделно от както родих, трябва задължително аз да приспивам (милото си иска мама). Дотук добре,ама много окъсняваме всяка вечер, то едни молби (заплахи) влизай в банята, идвай в леглото. Ох, изтощих се, всяка вечер заспивя след 23, което е далеч от нормално и здравословно за 5 годишен. Мрън 😀 благодаря за вниманието, имах нужда да се оплача.

# 482
Аз прочетох, че е танк и тежка, но дали по-лека ще е удобна за бутане и за спане на бебока? Уж някои макар и тежки са удобни за бутане по наклони, неравности и тн. На мен Мелиото ми е по-удобна за бутане в сравнение с предната, но тя беше дървена за управление и нямаше особено маневреност и ме натоварваше повече.  Като има сняг обаче не знам как ще се справи. Ако има от кой да вземете назаем някаква по-лека за проба ще е супер. Дано това с малкият е фаза и бързо отмине. Предполагам сте пробвали с номера “патето или войника ще вземем във ваната” 😀 Т.е даваш избор между 2 любими играчки, които да вземе в банята. При някои деца действало този номер.

Miki, блендера ми е една голяма кана. Уред за пюрета не съм взимала, защото караме на купешки. Най-много да я приключа в кофата или да в смесвам с друга каша и да употреба колкото е възможно от нея. Малката и така си я яде.

За килограмите не ми се говори, че качих. Но все пак хормони и неправилно хранене, особено второто.  Просто през деня не мога да направя нищо за хапване, защото малката плаче. Таткото се прибира чак в 18:30 и до тогава ям нещо, което е набързо. Тази седмица успях да си направя едни бъркани яйца със сметана и това беше…

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 11:30 от Пълнолуние

# 483
  • Русе
Я каква хубава идея, благодаря! За чуване съм чувала,но въобще не съм се сещала да позлвам,  понякога забравям, че още е дечко, утре ще къпем колички!

Купи си мултикукър,  аз направо се родих с него,  винаги имам прекрасна храна  за ядене с него. Може вечер или сутрин да пускаш накоя манджа,че да имаш за обяд, така да си внесеш структура.
На мен това не ми помага за храненето ми,защото освен хубава храна аз после продължавам да се тъпча, бая количества хапвам. Гледам, че съм качила още 2 кг, не е добре. При нас от началото на декември е все мъгливо (Русе) разходките ми понамаляха, иначе правя всеки ден мин 10 000 крачки.

# 484
Забравих да уточня, че идеята е фокуса на детето да е върху коя  играчка ще вземе, а не дали ще се къпе 😀

Аз не съм по манджите в тенджера. Не ям месо и не съм сигурна, че много ще го ползваме. Аз предпочитам задушени или запечени зеленчуци. Обичам и рибка и морски дарове, които пак стават на тиган или фурна. Не знам дали няма да е поредният уред, който да заема място.

# 485
Здравейте, аз да се похваля, че реших да купя едно пюренце от магазина за обяд 🤣. За първи път - едно с пуешко, копър и зеленчуци. Ами изяде половината - като всяка хапка й беше с физиономия. Реших да опитам, да не би да има подправки, нямаше - освен копъра. Но сякаш беше измито с вода всичко. Исках да си направя малко почивка с правенето на пюре. Но няма да стане явно. Обяда допълних с мляко, нямаше как веднага да направя пюре, понеже има и период на охлаждане.

# 486
Мики, ако поръчваш от Ebag може да пробваш с някое на Pureo. Поне моята ги харесва. Но тя яде и купешките - Holle, Simple Comme и тн

# 487
Като човек, който храни изцяло с купешки, мога да каже, че повечето (от 6+) са доста прилични и доста вкусни, предвид какво са. Не съм пробвала домашни и сигурно има голяма разлика, обаче ми се струва ужасна галимация и не виждам как мога да си набавя толкова био и читави зеленчуци и месо.

# 488
Беше на Гербер.

Определено има голяма разлика от купешките. Но може би не случих на пюре.
Мисля да пробвам и с някое от плодовите пюрета.
Моите стават кремообразни, използвам уред за пюрета. А това, което взех, имаше малки парченца, но си хапна половината.
Иначе става за 20-30 минути. Но понякога имам ангажименти и е трудно да се отделят, отделно трябва да чакаш да изстине и заминават 2 часа. Трябва да се предвиди кога ще хапва, за да се направи поне 2 часа по-рано. Обикновено веднага след попарата, слагам да се прави и пюрето за обяд.

# 489
Мики, аз не съм голям фен на Гербер, иначе и тях ги хапва. Определено Baby bio, определени на ДМ, Семпер, Симпъл, БиоНино са страхотни! Холе също имат много хубави пюренца. Особено агнешкото на БиоНино е фаворит, а на Baby bio има страхотни зеленчукови. Заготовките на Гербер и Плазмон са супер, а паучовете на Лидл също са много хубави. Като цяло плодови на Лидл, ДМ, Плазмон, Холе, Baby Bio, Симпъл са супер, също и паучовете. Има едни паучове, май Пъмпкин се казваха и те са много хубави.
Яде си и намачкан банан. Рядко му правя домашни пюренца, но хапва. Вчера му направих крем супа 200гр., че иначе не иска да пие вода. От кашите, само оризовата на Холе ставаше на бучки, всички останали се разтваряха без проблем. Царевична на Хип ползвам. Като цяло много обича кашички. Дори една турска яде с мляко, сирене, меласа и 8 зърна 😃 Изобщо не е сладко, явно е в много нисък процент меласата(под 1%). Сигурно имам 10 вида каши 🤣 за сега всичките ги харесва, особено овесената на Холе, също и млечната с елда, на Хумана също 🤗

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 20:59 от Kactus

# 490
Здравейте, момичета Simple Smile

Включвам се да споделя, че последните дни пробваме хапването от Фуристо за малкия и доста се харесва, особено основното. Супичките не са му любими, защото не харесва много фината консистенция, но манджичките много му харесват. 12лв е на ден (пасираното меню за бебе), което ми се вижда приемливо, имайки предвид, че му давам основно един ден и супата за обяд на следващия ден, защото не успява да изяде и трите неща за един ден. Simple Smile Поръчваме кухнята 2-3 пъти седмично, когато ми свършат идеите за готвене.

Имам въпрос към кърмещите майки: вашите бебоци хапват ли от твърдата храна с удоволствие? Малкият си хапва най-добре на обяд, но закуската и следобедната закуска са мъка... Мисля, че просто не го хващам гладен. Сутрин го кърмя към 7-7:30 като се събуди и към 9:30-10 предлагам закуска (попара, овесени ядки с кисело мляко, паста с масло и сирене) но седне ли на стола започва да си дърпа ушите и да нервничи, не иска да яде. А знам, че му харесват тези неща... Подобно е и следобед към 17:30 със закуската - хапва повече, но бързо се изнервя... Как е при вас?

# 491
Здравейте, момичета. Вчера бяхме на консултация и да похваля Ани - качила е 700 гр и сега е 7700 и е 69 см. Вече смятам да забравим за кантара.
Остана да въведа киселото мляко и бобовите храни. Пожелавам ви спокойни и весели празници с повече възможност за почивка на вас Simple Smile

# 492
Браво на Ани. Задминахте ни Гери 😀 Днес я мерих и показва около 7,6кг. Но тя вече не се побира на кантара и я слагам седнала, което не знам колко е ок. Ние обаче сме на 2 заместени яденета.

Вчера се прибрахме от малка почивка. Бяхме в Kings Valley за 2 нощувки. Бяха пуснали BF промоция и цената стана приемлива. На мадам мрън много и хареса в басейните. Имаше 3 басейна, които се ползваха от дечица заедно с родителите. Имаше си хора и какво да наблюдава.

Приятно изкарване на празниците ❤

# 493
Защо да не е окей, те килограмите са същите Simple Smile
Даже на последния преглед при педиатъра ни каза да в сложим седнала, само дето ние не можем още да седим. 😄

Снощи май доста я тормози носленцето. Колото и да избягвах и да не ми се иска, ще трябва да се запозная с методите за изсмукване на сополи...

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 11:36 от zvezdait

# 494
Пълнолуние, седнала, права, килограмите ще са еднакви. Не се притеснявай. Аз съм заместила всичко възможно - само сутрин и вечер пие по около 90/100 мл мляко. Ако още го намали и него ще махнем. Но аз определено си я тъпча, за да компенсирам млякото. Каши, попари с 4 сухара (това е порция за възрастен), но нямам избор. Смятам след нова година да се пробвам с някои хранения на кухня, защото яде общо взето едни и същи пюрета.
Днес изяде една троха питка, голям смях падна. То не беше даване, въртене в устата, странни физиономии и най-накрая я глътна, но не беше особено очарована. Иначе много гладно ни гледаше като ядем.
Вашите дечица самостоятелно ли сядат? Нашата още не е седнала сама, но като я оставя си седи и без възглавници. По някое време прави едно гмуркане по очи и започна да лази като малка гъсеничка из къщи.
От всички си играчки най-харесваме една пластмасова кофа (кофичка за пясък на сестра й) с 6 меки кубчета и няколко топчета за игра в басейн. Най-обикновените играчки. Голяма забава пада да бута наредените кубчета и да пуска топчетата в кофата и да ги вади.
Zvezdiat, пробвай с повече физиологичен разтвор. Сега слагам повече и почти не се налага да дърпам сополи. С каката нямах опит и голяма мъка беше. Най-ефективно беше с аспиратора за изсмукване с уста, ама после и теб те хваща и сега твърдо съм решила да не прибягвам до такива методи.
Още веднъж весели празници момичета Simple Smile да сте здравички!

Общи условия

Активация на акаунт