Звездни Компромати - Ноември'25

• 257 727
  • 3 043
  •   1
Отговори
# 75
Кинг има и страхотна книга със съвети за писатели - Memoirs of the Craft. Това е най-доброто по темата, което съм чела.

Закичвам се за твоя пост с лайк към заглавието, което подкрепям и после ще продължа.
Само да поднеса почитания на Кактус, че толкова точен момент като дата избра,  за да пусне тема за Стивън Кинг, с всички интригуващи факти около живота му. И даже мисълта му, която нося от момента, в който я прочетох за първи път - *...мислите ли, че е въпрос на избор?!..*.
Не е лесно да живееш с чудовища в съзнанието си, но е късмет да имаш таланта да ги покажеш на тези, които са любопитни да споделят преживяванията ти.
Аз по някакъв биполярен начин съвместявам много страхове и същевременна нужда да надничам в неща, които ме ужасяват. И естествено, всеки подобен любопит в подходяща възраст попада на Стивън Кинг, а откъсването от маниакалното му привличане е сложно. И както бях тотално обсебена дъъълги години от него, сега мисля, че просто възрастта ми отдавна налага интерес към други жанрове.

Доколкото си спомням освен *Memoirs of the Craft*, *Долорес* и *Изкуплението Шоушенк* са книги без  хорър присъствие в типичния му стил. *Роуз Мадър* пък  е много леко фентъзи.
Стивън Кинг определя като своя най-страшна  творба * Гробище  за домашни любимци*, но за мен най-втрисаща беше * Сейлъмс Лот*. Най-любима *Мъртвата зона*.
Що адреналин ми е осигурил... за години напред.  И май вече не посягам инстинктивно към следващата му книга.
Но пък мога  с кеф ежегодно да си пускам *Изкуплението Шоушенк* , който ми е в десятката за филми форевър.

Покрай Краля на хоръра и доста други автори са ми осигурявали  нощно будуване и яко треперене, та искам да кажа, че и те са в конкуренция за тази титла.
Ще предложа в скрит текст за любителите на този жанр.
Скрит текст:
*Ring - Ring Series* - Koji Suzuki
*Зимните хора* - Дженифър Макмеън
*The Silent Companions* - Лора Пърсел
 *Покани ме да вляза * - Йон Айвиде Линдквист /има я в читанката/
*Сирены Амая*  - Николай Ободников

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 23:29 от проксима

# 76
  • Berlin
Имаме тема за Стивън Кинг във форума. Последно по тази тема ще кажа, че има още романи, които не са ужаси, сравнително скорошни - любимите ми 11.22.63 (има сериал по нея с Джеймс Франко) и Били Самърс, Приказка и т.н.

# 77
Богданска изглежда изтерзана от глад и лишения. Иначе, тялото ѝ е хубаво, сързамерно, но и с повече кг отгоре отново ще е такова. Не виждам смисъл да се изтезава толкова. И първата снимка също си е супер.

Преди малко я гледах по тв - в лице много е погрозняла, тотално обезличена е. В тяло започва да предОбря вече.

# 78
Не мисля,че е възможно писател да забрани да издават и разпространяват книгата му.
Много години Маркес беше забранил да го издават в Бг. Плащали му като за минимален тираж, а в почти всяка семейна библиотека имало негови книги

# 79
  • Пловдив
Набелязала съм си Дългата разходка като едно от следващите ми четива.
А след прочетеното в тази тема, и още няколко заглавия Simple Smile

# 80
"Дългата разходка" е брутална книга. "Пътна мрежа" - не е толкова популярна, но е много добра. "Проклятието" също. "Тъмната половина" също препоръчвам - не става въпрос за ужаси.
Кинг е набеден за писател на ужаси след "Кери" и най-вече "Сейлъмс Лот" (единствената книга, която лично мен ме е ужасила, след нея месеци наред не можех да спя). Всичко останало от Кинг е приятно и увлекателно четиво.
За съжаление екранизациите по неговите романи са слаба работа и с изключение на  "Мизъри" с неповторимата Кати Бейтс, естествено "Шоушенк"  и донякъде "Сиянието" са добри екранизации . Във всички останали екранизации има силно променен сюжет, описание на героите и т.н. В "Сияние" също има големи разминавания и от там много критики към филма.
Който иска по-съвременните Книги на Кинг препоръчвам поредицата Холи.  Съвременни романи, далеч от жанра ужаси.

# 81
Обожавам Стивън Кинг! Като бях тийнеджърка и мама постоянно ми повтаряше какво богатство са книгите. Аз естествено само музика, филмчета, излизания, и тем подобни в главата ми и само й повтарях, че книгите са скучни и не знам какво ми говори. Тогава тя ми даде да прочета Сиянието. Ех, как ми се отприщи тогава манията и интереса да чета... първата книга, която събуди интерес в мен да чета на онези лапешки години

# 82
Как така "набеден" за писател на ужаси ....той СИ Е кралят на ужасите...🖤
Книгите му в които няма ужаси не стават за мен .Особенно последните ...

# 83
Ивайло Пенчев търси служител за компанията си.
Скрит текст:

Обявата му е малко странна за моите разбирания, огромно писание е, може да го видите в профила му, това е малка част :

Иначе пише и че дава 50 000 лв награда, ако някой му помогне с информация за хакерите, които го атакуват в момента

Откога Бесте Сабри не води сутрешното предаване?

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 07:59 от alethea

# 84
2025 LACMA Art+Film Gala

Kaia Gerber и Cindy Crawford
Скрит текст:

Paris Hilton
Скрит текст:

Emma Roberts
Скрит текст:

Angela Bassett
Скрит текст:

Cynthia Erivo
Скрит текст:

Edgar Ramirez
Скрит текст:

Charlie Hunnam
Скрит текст:

Kerry Washington
Скрит текст:

Salma Hayek
Скрит текст:

Kathryn Hahn
Скрит текст:

Zoey Deutch
Скрит текст:

Elle Fanning
Скрит текст:

Demi Lovato
Скрит текст:

Tessa Thompson
Скрит текст:

# 85
И аз точно вчера видях, че Бесте Сабри я няма в Сутрешния блок.
Дали е в отпуск, може би пък да е бременна, нали се омъжи скоро....

# 86
Бесте пишат, че вече е в Америка с Айкут. Няма я поне от 3 месеца.

# 87
  • София
И аз точно вчера видях, че Бесте Сабри я няма в Сутрешния блок.
Дали е в отпуск, може би пък да е бременна, нали се омъжи скоро....

От началото на новия сезон я няма, но прави репортажи! На мен Митьо Маринов ми е неприятен - слаб като журналист, няма присъствие, няма излъчване.

# 88
  • софия
И двамата водещи на уикенд сутрешния блок на бтв са тотал щета.

# 89
За нищо не стават.

Общи условия

Активация на акаунт