Звездни Компромати - Ноември'25

• 27 844
  • 349
  •   51
Отговори
# 60
Папарашка снимка на Лили Иванова.
Скрит текст:

Цитат
В тик-ток гледах видеото от друг ъгъл, виждаше се и гърбът й, знамето е на Палестина, не е българското, поредният измислен скандал.
Българското знаме е било с нейния лик отпред и надпис в превод "Цецо, България те обича".
Имало е българи в публиката. Нейният екип събира 2-3-4 знамена и в някой момента на сцената тя ги взима и развява, като уважение към всеки, който е дошъл на концерта й. Срам за македонците, които са на  80% с български паспорти! Тази омраза трябва да спре и да не ги лъжат, че ние ги спъваме по пътя им към ЕС.
Западът има интерес на Балканите да тлее от време на време омраза и постоянни мини конфликти. Не е окей да се харесваме и обединяваме. И това е от време оно.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 19:54 от lowkeyyy

# 61
Кактус, благодаря за темата!
Признавам, че никога не съм имала потребност и желание да прочета каквото и да е било на Кинг. Явно не ми е дошъл момента или пък съм го изпуснала.
Но началният пост ме заинтригува. Интересен живот. Жалко за семейството му! Не им е било никак лесно!

# 62
Аз съм израстнала със Стивън Кинг в тийнейджърските години.
Наскоро го преоткрих - гениален наистина.
Считам, че и най-големите ужаси открива нещо жизнеутвърждаващо и добро.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 20:13 от bonbonka6

# 63
Кинг има и страхотна книга със съвети за писатели - Memoirs of the Craft. Това е най-доброто по темата, което съм чела.

# 64
Да се изтеглят книги от пазара е много глупаво и няма нито една нормална причина това да се прави. "Гняв" е страхотна книга. Четох я за първи път в гимназиалните ми години и ми стана любима книга, защото от нея разбрах за много неща и за хората изобщо.
По тази причина да изтеглят всички криминалета, че има истории за убийства и т.н.
В последните книги на Кинг има случки с врязване на кола в тълпа, канибалство и т.н. И тях ли да изтеглят?
Книгите тук използват реални случки като тема, а не книгите да са причина да стане това реална случка.
Има нещо сбъркано в глобалното човешко население и проблема не е в книгите.

п.с. Точно в "Гняв" има история за това, че индиански племена са режели носа на блудните жени. Не мога да се спра, винаги си правя паралел с нашите чалгаджийки, които сами си режат носовете.

# 65
Стивън Кинг забранява издаването на Гняв след стрелба в училище през 1999 г, когато се открива, че стрелецът може би е бил повлиян от книгата.

Аз не мисля, че Кинг е нещо отговорен, а лесният достъп до оръжия.

# 66
Трудният достъп на родители  е виновен. И тук идва. Всичко друго ,но не  и децата гледат.

# 67
Не мисля,че е възможно писател да забрани да издават и разпространяват книгата му.

# 68
Е, щом ти така мислиш, това променя всичко
Скрит текст:

# 69
  • Mediterraneo
Всъщност книгите на "новия" Кинг далеч не са ужаси. Аз го чета от тийн годините ми, няма такъв автор! И като кажат Кинг- ужаси. Ами не, Кинг е Кралят! Отдавна излезе от това клише и му приляга също толкова, колкото самото клише. Всяка негова книга е удоволствие за сетивата, всяка дума- премерена и на мястото си, всеки образ- жив и дишащ. Завиждам на студентите му, да имат допир до таланта на този човек. Гений е за мен, няма друга дума, която го описва по- добре. Дори и да не помни написването на някои от романите си.
Кактусче, голямо благодаря!

# 70
Александра Богданска била на някакво 34-дневно предизвикателство за фитване.
Скрит текст:

# 71
  • Glasgow
Благодаря за темата. Харесвах Стивън Кинг от тийн възраст и ранните 20, вече чета друг тип книги и не знам новото му творчество. От екранизираните харесвам и мисля, че надминават книгите - Подпалвачката и Сиянието. Доколкото съм чела той самият не харесва филма Сиянието, искал е друг актьор, не Джак Никълсън и не харесва как е представена съпругата. Имал сериал Сиянието, който е негова продукция, но не съм го гледала.

Това помислих за Мелания първо, а е Дженифър Кулридж като млада (майката на Стифлър )
Скрит текст:

# 72
Ох, и аз съм от феновете на Кинг. Чела съм доста негови неща, но сега ме карате прочета нещо негово. От НЕужасите съм чела “Пътна мрежа” и “Колорадецът” и въпреки че съм си търсила ужаси и тези не са ми топ, все пак не ги оставих недовършени. “Таен прозорец, тайна градина” пък е единствената екранизация, която ми е харесвала повече от книга (в случая мисля, че е разказ) там играе Джони Деб. Иначе “Дългата разходка” ми беше много тежка книга. Препоръчайте ми нещо. Може би да прочета “Гняв”?

# 73
Богданска изглежда изтерзана от глад и лишения. Иначе, тялото ѝ е хубаво, сързамерно, но и с повече кг отгоре отново ще е такова. Не виждам смисъл да се изтезава толкова. И първата снимка също си е супер.

# 74
Любима ми е “Дългата разходка”, брутална книга. Не съм гледала още филма.

Общи условия

Активация на акаунт