Закичвам се за твоя пост с лайк към заглавието, което подкрепям и после ще продължа.
Само да поднеса почитания на Кактус, че толкова точен момент като дата избра, за да пусне тема за Стивън Кинг, с всички интригуващи факти около живота му. И даже мисълта му, която нося от момента, в който я прочетох за първи път - *...мислите ли, че е въпрос на избор?!..*.
Не е лесно да живееш с чудовища в съзнанието си, но е късмет да имаш таланта да ги покажеш на тези, които са любопитни да споделят преживяванията ти.
Аз по някакъв биполярен начин съвместявам много страхове и същевременна нужда да надничам в неща, които ме ужасяват. И естествено, всеки подобен любопит в подходяща възраст попада на Стивън Кинг, а откъсването от маниакалното му привличане е сложно. И както бях тотално обсебена дъъълги години от него, сега мисля, че просто възрастта ми отдавна налага интерес към други жанрове.
Доколкото си спомням освен *Memoirs of the Craft*, *Долорес* и *Изкуплението Шоушенк* са книги без хорър присъствие в типичния му стил. *Роуз Мадър* пък е много леко фентъзи.
Стивън Кинг определя като своя най-страшна творба * Гробище за домашни любимци*, но за мен най-втрисаща беше * Сейлъмс Лот*. Най-любима *Мъртвата зона*.
Що адреналин ми е осигурил... за години напред. И май вече не посягам инстинктивно към следващата му книга.
Но пък мога с кеф ежегодно да си пускам *Изкуплението Шоушенк* , който ми е в десятката за филми форевър.
Покрай Краля на хоръра и доста други автори са ми осигурявали нощно будуване и яко треперене, та искам да кажа, че и те са в конкуренция за тази титла.
Ще предложа в скрит текст за любителите на този жанр.
*Зимните хора* - Дженифър Макмеън
*The Silent Companions* - Лора Пърсел
*Покани ме да вляза * - Йон Айвиде Линдквист /има я в читанката/
*Сирены Амая* - Николай Ободников