Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 2 952
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
Честито на всички нови мами! Heart Желая ви здраве, прекрасни мигове с бебчетата и бързо възстановяване! Hug

# 91
Здравейте Мами,

Честито на всички за прекрасните бебчета, да са ви много здравички и да ви радват.

Ние преминаваме май през всичко, от страх от преждевременно раждане до преносване сега 40+3, принципно цикълът ми е по дълъг от 28 дни и би трябвало термина ми да е 9 ти, но лекарите си го водят 4 ти … Честно казано бях лепнала някакъв сопол та се радвах, че не идва още ама май взех да спичам гащите … Извадих май и късмет, че моята лекарка е отпуска, тази която я замества също е отпуска, а тази която замества заместващата не работи събота и неделя, та не ми дават много зор …. Но ако не се е появила до понеделник бебката ми се струва няма да ме чакат повече …

Стискам палци на всички мами да имате спокойно раждане, а не тези които вече гушкат бебоци да са ви много пухкави и спинкащи!!!

# 92
Здравейте и честито на родилите!

Аз имам въпрос към тези които са родили с планово секцио или им предстои такова - питаха ли ви каква упойка искате ( пълна или местна) ? Днес премина и консултацията ми с анестезиолога тъй като понеделник ще ме приемат за плановото секцио и ме попитаха дали съм решила каква упойка.

Честно казано ме е страх от местната защото ще съм будна и ме е страх да не ме боли при поставянето или нещо да не се обърка, но ме е страх и от пълната упойка. Тааа имам 2 дена да реша.

# 93
  • Варна
mary13aa, аз мога да кажа за пълната упойка, но при вадене на мъдрец. И сега бих я избрала. После нямах никакви проблеми. За раждане не мога за кажа, но не виждам лошо в нея. Спокойна ще си като те приспят и от напрежение поне кръвно няма да вдигаш. Бивша колежка 2 пъти е била с пълна упойка при раждане, но не мога да кажа какви са били причините и обстоятелствата. Надявам се все пак донякъде да съм ти била полезна. Стискам палци всичко да е наред.

# 94
В болницата, където ще раждам правят единствено пълна упойка, не знам поради какви причини. Не сме го обсъждали с доктора, но така или иначе я предпочитам като че ли пред спиналната. Имам чувството, че ще получа паник атака само при мисълта, че съм в съзнание и са ме "отворили".
С пълна упойка са ме оперирали от апендицит, макар и преди 20 години, още помня, че докато осъзная къде съм и защо, беше гадничко. Надявам се сега да е една идея по-добре.

# 95
При мен анестезиологът каза,че масово правят местна упойка, така било прието🤷🏻♀Никога през живота ми не са ме оперирали нито с пълна упойка нито с каквато и да е била. Надявам се да мине всичко както трябва и мен ме чака другата седмица живот и здраве. До колкото знам,не правят пълна упойка заради това,че е вредно за бебето,но не ми е ясно как и защо е вредно.Стискам палци на всички чакащи всичко да мине добре

# 96
Аз пък си мислех, че за да е пълна упойката трябва да има причина.
Не са ме питали мен, първото раждане беше със спинална, нищо не съм усетила .
Ако съм секцио и сега се надявам, че ще е така,  най-малкото веднага си виждаш бебето и получаваш информация как е.
Но важното е как ще е по-спокойна майката, така , че щом има избор, който както иска.

Аз пак да питам, родилите вече, в какво бяхте прибрали изпраните дрешки за изписването на бебето и стерилизирана помпа. Чудя се как да ги съхраня, какво е най-хигиенично.

# 97
  • Варна
Flower90, помня, че някоя тук писа, че си направила предварително повече комплекти дрешки и ги държала в пликчета. Аз така също съм ги опаковала в най-обикновени пликове. Имам в багажа 3 + 1 за изписването. Вкъщи още 2 броя резервни.

# 98
Бях на тонове и ехо.Бебето е 3200кг. 38г.с.разкритие имам 1.5см но каза че е нормално за 2ра бременност

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 18:41 от Hellokitty1993

# 99
Flower, аз ги държах в пликове за храна на IKEA.

# 100
Колко много бебенца родени вече! Да са ви много здрави и бързо възстановяване.

Искам да попитам мацките, които са родили секцио как върви възстановяването?

# 101
Здравейте,мами!
Моята принцеса се роди още на 02.11, но поради усложнения при раждане нямах възможност да пиша. Вече всичко е наред и сме си вкъщи.
Теодора се роди в 37+4г.с. Беше супер изненадващо,защото след сума ти ехографи винаги ми казваха,че върви по-голяма, измерена последно 3кг, а се роди 2,5кг. Бях притеснена, че до термин ще стане твърде голяма , а се оказа, че се роди на границата на недоносена. Затова съветвам всички да сведат притесненията до минимум,защото ще родите здрави хубави бебчета без значение какво казват лекарите и "най-съвременните" машини. Поздрави 👶

# 102
Родих на 4.11. планово секцио. За мен възстановяването започна на следващия ден. Първият ден беше леко неприятно, но това беше защото освен спиналната упойка, ми сложиха и морфин (казаха че е за да не усещам после контракциите), но от морфина започна цялото тяло да ме сърби. После ми вляха противоалергично лекарство, от него пък загубих ума и дума. Та като цяло деня на операцията, която беше рано сутринта, направо го отписвам. Възстановяването започна на следващия ден, доста добре ме раздвижиха, отделно ползвах волтарен свещички, които много много ми помогнаха за болката. Днес ми е четвърти ден, ходя си, обслужвам бебо, себе си, нямам проблеми, дори операцията започна да ме сърби, което предполагам е от това че зараства.

# 103
  • Варна
Vi Simple Smile, честита радост! Да ви е жива и здрава малката Теди и много да ви радва!

При нас ситуацията е все същата, след 4 часа ще съм преносила с 2 дни....

# 104
за обезболяващите след секцио има ли как да не са свещички защото при мен не действат попринцип или само това се дава

Общи условия

Активация на акаунт