Термин Ноември 2025 - Тема 6

• 2 886
  • 110
  •   2
Отговори
# 105
Vi Simple Smile, честито и добре дошла на Теодора! Радвам се, че вече всичко е наред и сте си заедно вкъщи. Здраве и бързо възстановяване желая! 🩷

шуши123, има, да. Може венозно през абоката, може и орално. Просто трябва да уточните на сестрата, която е на смяна.

# 106
Vi Simple Smile, честита малка Теодора! Радвам се, че вече сте наред и сте си вкъщи! Бързо възстановяване на теб и Теодора да расте здрава и щастлива! Gift Heart

# 107
Vi Честита малка Теодора! Бързо възстановяване на теб, а и на всички родили мами!

На тези, които са в очакване им пожелавам скоро да гушкат пухвали малки бебета! Yellow Heart

Ние вече сме си вкъщи и е много приятно, пълна къща. Вчера като вечеряхме ми беше малко странно, че вече не съм с големия корем, който само да ми пречи, ами мога спокойно да си седя. Grin

# 108
Здравейте и честито на родилите!

Аз имам въпрос към тези които са родили с планово секцио или им предстои такова - питаха ли ви каква упойка искате ( пълна или местна) ? Днес премина и консултацията ми с анестезиолога тъй като понеделник ще ме приемат за плановото секцио и ме попитаха дали съм решила каква упойка.

Честно казано ме е страх от местната защото ще съм будна и ме е страх да не ме боли при поставянето или нещо да не се обърка, но ме е страх и от пълната упойка. Тааа имам 2 дена да реша.

Може би вече си взела решение, но да ти кажа и моя пресен опит - била съм с локална, регионална (спинална) и пълна упойка, само с епидурална не съм била досега. Пълната е доста по-готина откъм "изключване на съзнанието", но после възстановяването може да ти е по-гадно (аз повръщах), а и се отразява повече на бебчо. Спиналната беше мноого по-лека отколкото очаквах - почти никакво бодване, веднага ме хвана, нямаш усещане за болка, само натиск/дърпане. Звучи страшно, но странични ефекти рядко има, а и веднага си виждаш бебче, което е безценно Heart

---

Vi Simple SmileVi, честито! Пожелавам ти лесно възстановяване и приятно гушкане на бебче! Sparkling Heart

# 109
Vi Simple Smile, честито! Радвам се, че сте добре! Flowers Hibiscus Бъдете здрави и щастливи! Heart

Аз още чакам, в 38+4 съм и сякаш бебето няма намерение скоро да излиза. Все още доста се върти и си сменя позата - крачетата са ту отляво, ту отдясно. Понеделник ще ме проверяват  за разкритие. Аз всяка нощ се будя по никое време, не мога да мигна по 1-2часа и премислям хиляди неща 😄

mary13aa, наскоро бях на една лекция в Майчин дом на тема „раждане“, където се коментираха и упойките. Споделям информацията така, както я представи лекарят-лектор, но в никакъв случай не агитирам никого за избор в една или друга посока.
Там обясниха, че поне при тях опцията с пълна упойка изобщо не е избор на пациента и се прилага само при нужда, в спешни ситуации. Доколкото разбрах, медикаментите са по-силни, за да могат да те приспят, съответно стигат и до бебето и му влияят. Не че при спинална и епидурална упойка не достигат пак до него, но изглежда са по-леки.
Мисля, че за пълната упойка масово се използва фент*нил (това беше записано и в моята епикриза). Аз лично съм била под пълна упойка, но по друг повод – за операция – и после ми беше доста шеметно. Имах и ужасяващ запек дни наред; казаха ми, че е от упойката.
Също така при някои хора се налага интубация (предполагам, че е рядкост) и не знам дали зависи от организма и реакцията на тялото. Момичето на съседното легло до мен беше интубирана и я болеше гърлото. 

Наистина не искам да звучи така, сякаш плаша някого – просто споделям информацията, която имам от първо лице, и се надявам да е полезна. Не претендирам за някаква експертност по темата. На всички от сърце ви желая леко раждане! Heart

# 110
Благодаря ви момичета за информацията. За сега клоня сякаш към спиналната ( местна) упойка, защото ми се иска веднага да я видя. Честно казано се надявам да не ме питат ами направо да си ми сложат спинална.

Сега се замислих дали да не ходя да купувам обезболяващи ама в списъка от болницата не пише. Също се чудя за водоустойчива лепенка за самата операция трябва ли да взимам..

Общи условия

Активация на акаунт